Pogrešan čovjek - Sapunice | Sapunice

Pogrešan čovjek

pogresan-covjek

ZEMLJA PROIZVODNJE: Hrvatska i Srbija

GODINA PROIZVODNJE: 2018

PRODUKCIJA: RTL Televizija i Prva TV

BROJ EPIZODA: 180

REDATELJ:

AUTOR: Jelena Veljača i Milo de Grisogono

https://www.rtl.hr/programi/serije/13165/pogresan-covjek/

Sadržaj serije

Pogrešan čovjek nova je dramska serija s vrhunskom glumačkom postavom koju čine neka od ponajboljih glumačkih imena u regiji.

Radnja prati priču samohrane majke Lee (Ivana Roščić), koja je spremna pogaziti sve svoje principe i uvjerenja kada sazna da joj je kći Zoe (Dora Dimić Rakar) teško bolesna. Našavši se u nezavidnoj poziciji i bez drugog izbora, Lea odlazi u potragu za Zoeinim ocem Lazarom, kojeg nije vidjela već 16 godina. Otkriva da Lazar, koji nosi nadimak Crni (Emir Ćatović), danas živi povučenim životom u svjetioniku na malom otoku.

Zoe je tinejdžerka, buntovnica, puna života, smrtno je bolesna i potrebna joj je transplantacija bubrega. Od trudnoće i Zoinog rađanja, njena majka Lea nikome nije rekla tko je zapravo Zoin otac. Svih ovih godina pokušavala je zaboraviti svoju najveću traumu i čovjeka koji je odgovoran za to, čovjeka koji ju je napastovao prije 16 godina. Njezina mržnja prema njemu je duboka i iskrena, nikada se nije potpuno oporavila od te noći, ali ovaj put nema izbora, on je jedini koji može donirati organ i spasiti bolesnu djevojčicu.

Uvjerena da je on najveći krivac za svu njezinu patnju u životu, Lea je primorana prijeći preko boli i zaboraviti ožiljke prošlosti te ga tražiti za pomoć. Međutim, kako život uvijek piše nepredvidljive priče, tako će se pokazati da i ova ima dvije strane.

Glavna radnja isprepletena je i drugim zanimljivim likovima i događajima. Upoznajemo Vena (Roko Sikavica) – ludo zaljubljenog Zoeina dečka i njegov odnos s razvedenim roditeljima Zlatkom (Dražen Čuček) i Katarinom (Bojana Gregorić). Tu je i Leina vjerna prijateljica Marina (Anja Matković), zatim liječnik Mišetić (Igor Kovač), koji je zadužen za liječenje Zoe, kao i Lazarov brat Mihajlo (Petar Benčina) te mnogi drugi likovi.

Visokobudžetna produkcija serije čiju radnju potpisuje Jelena Veljača, a scenografiju proslavljeni scenograf Goran Joksimović Joksa, dodatni su mamac da propustite niti jednu epizodu.

Komentari

Glumci

Lea Kalember

Ivana Roščić

Lea Kalember

ivana-roscic

Samohrana je majka 16-godišnje Zoe, krhka i samozatajna. Nikada se nakon Zoeina rođenja nije vezala ni uz jednog muškarca. U vrlo je nategnutim odnosima s roditeljima, koji su je se gotovo pa odrekli. Živi u malom stanu sa Zoe, prema kojoj je izrazito zaštitnički raspoložena i zbog koje bi učinila sve na svijetu. Jedina osoba s kojom Lea otvorenije komunicira jest njezina najbolja i jedina prijateljica te bivša cimerica Marina.

Lazar Crnković

Emir Ćatović

Lazar Crnković

emir-catovic

Bivši vaterpolist, zlatna sportska nada, mlađi sin u obitelji Crnković. Lazar je nakon boravka u zatvoru postao smrknut tip, nenavikao na ljude, mentalno oblikovan okrutnošću zatvora i osamom svjetionika, gdje živi, iako po prirodi nije okrutan ni mizantrop, teško ponovno uspostavlja kontakte i teško komunicira.

Zoe Kalember

Dora Dimić Rakar

Zoe Kalember

dora-dimic-rakar

Izuzetno je lijepa djevojčica koja se tek sada pretvara u djevojku. Navikla je da s majkom dijeli sve, pa čak i buntovne tinejdžerske nestašluke. Zaljubljena je u nešto starijeg, pomalo problematičnog mladića, Vena. Njezin se svijet preko noći mijenja – njezinu mladost i radost prekida naglo otkriće nasljedne bolesti bubrega zbog koje mora na dijalizu i koju može izliječiti samo presađivanje bubrega.

Katarina "Keti" Majdak

Bojana Gregorić Vejzović

Katarina "Keti" Majdak

bojana-gregoric-vejzovic

Venova majka, uspješna odvjetnica sa zavidnom karijerom i ljepotica koja se teško miri sa starenjem. Teško se miri i s činjenicom da joj život nije ispao onako savršen kako je zamišljala – raspao joj se brak sa Zlatkom, sin joj prkosi i buni se protiv njezinih okvira i načina odgoja.

Zlatko Majdak

Dražen Čuček

Zlatko Majdak

drazen-cucek

Venov otac, drzak menadžer, bogat, beskrupulozan. Stalo mu je samo do samog sebe, love i do sina Vena, ali i to samo pod njegovim uvjetima.. Izrazito se protivi Venovoj vezi sa Zoe – misli da će Vena bavljenje sa Zoe skrenuti s pravog puta uspjeha, a usput je još sklon biti okrutan prema bivšoj supruzi i Venovoj majci Keti (ne fizički, nego emotivno), kojoj stalno ima potrebu nabijati na nos da je on "pobijedio" u razvodu i da mu je bolje bez nje.

Ven Majdak

Roko Sikavica

Ven Majdak

roko-sikavica

Mladić u kojeg je zaljubljena Zoe. Zgodan, vižljast, pomalo mangup, na glasu je kao problematičan, iako je zapravo dobra srca, samo što bježi u buntovničko ponašanje i lake droge zbog lošeg odnosa s roditeljima nakon njihova razvoda.

David Mišetić

Igor Kovač

David Mišetić

igor-kovac

Liječnik, nefrolog koji se brine za Zoe od samog početka, tj. od trenutka kada joj je dijagnosticirana bolest bubrega. Vrlo stručan, cijenjen liječnik i izuzetno topla, draga osoba. Od prvog mu se trenutka svidi Lea i želi joj se približiti, ali je profesionalan i etičan čovjek i liječnik pa se ne želi baš odmah 'nabacivati'.

Mihajlo Crnković

Petar Benčina

Mihajlo Crnković

petar-bencina

Lazarov stariji brat. Beskrupulozni poslovni čovjek.

Dijana Crnković

Pogrešan čovjek

Dijana Crnković

bojana-stefanovic

Mihajlova žena i majke njihovo troje djece.