Ponovno rođen - Sapunice | Sapunice

Ponovno rođen

( Kış Güneşi )

Ponovno-rodjen

ZEMLJA PROIZVODNJE: Turska

GODINA PROIZVODNJE: 2016

PRODUKCIJA: Show TV

BROJ EPIZODA:

REDATELJ:

AUTOR:

http://www.showtv.com.tr/

Sadržaj serije

Priča serije Ponovno rođen počinje na proslavi osmog rođendana blizanaca Metea i Efea. Na proslavi su i njihova majka Lejla, otac Harun i njegova dva poslovna partnera, Mazhar i Jakup te Jakupova žena i kći Nisan. Jakup jedini zna za tajnu aferu između Lejle i Mazhara. Dok se Efe igra skrivača u vrtu, vidi majku kako se ljubi s Mazharom. Želi to otkriti tati, ali na proslavi nema za to priliku.

Tri poslovna partnera, Harun, Jakup i Mazhar, moraju donijeti odluku u vezi s tvrtkom koja bi mogla značiti veliku prekretnicu u njihovu poslovanju. Ponuđen im je vrlo unosan posao krijumčarenja oružja preko tvrtke, ali Harun se tomu jako protivi. Haruna hitno zovu iz ureda i on naglo odlazi ne primijetivši da mu se Efe skriva u autu. Ušuljao se u auto da bi rekao tati za mamin preljub. Efe pogreškom biva uvučen u zamku za njegova oca. Atentator Kadim, kojega je unajmio Jakupov korumpirani policijski zapovjednik da mu odrađuje prljavi posao, čeka da naiđe Harunov auto. Kad se napokon pojavi, ubojica ga presretne i odgura s ceste. Auto se strovali niz padinu i otac pogiba, ali Efe ispada iz vozila prije nego što padne u vodu. Kadim primijeti Efea i njegov mu poslodavac naredi da ubije i dječaka, ali on se ogluši o tu zapovijed i ostavlja Efeovu jaknu kao dokaz da je poginuo. Kadim potajno odvede dječaka Ismailu, alkoholičaru koji mu duguje novac od kockanja. Efe se ničega ne sjeća. Kadim obećava da će se vratiti po Efea, ali dotad se Ismail i njegova žena moraju brinuti za dječaka i odgajati ga kao vlastitog. Efe je Kadimu važan jer će mu poslužiti kao osiguranje ako mu se nešto dogodi. Efe se probudi i kažu mu da mu se obitelj utopila u moru i da mora ostati s Ismailom, njegovom ženom Fatmom i njihovom kćeri Nadide.

Efe odrasta u poštenog i dragog čovjeka koji voli svoju zamjensku majku Fatmu i sestru. Njegov najbolji prijatelj Burak radi s njim na obiteljskom ribarskom brodu i svaki se dan suočavaju s izazovima koje im donosi more kako bi zaradili za život. Efe živi skromno i, iako jako voli svoju obitelj, osjeća da mu nešto nedostaje. Ne može prestati misliti o tome otkud dolazi i traži li ga uopće itko… Ubrzo nakon nesreće njegova majka Lejla udaje se za svog ljubavnika Mazhara, poslovnog partnera njezina nekadašnjeg muža. Dvadeset godina poslije „Harmazja“ slovi kao velika tvrtka. Za razliku od svog skromnog brata Efea, Mete odrasta u hladnog, ambicioznog i sebičnog mladića. Preuzima očevo partnerstvo u tvrtki i oženi se s Jakupovom kćeri i zajedničkom prijateljicom iz djetinjstva, Nisan. Nemaju sretan brak i on se svodi na poslovni dogovor koji je pod kontrolom ostalih članova obitelji. Nisan silno želi imati djecu i daje sve od sebe da održi svoj brak te nije svjesna da je Mete vara s njezinom najboljom prijateljicom Sedom.

Kad sazna da je Kadim izašao, Jakup šalje svoga korumpiranog prijatelja policajca i njegove plaćenike da ga dokrajče jednom zasvagda. Kadim odlazi u Ismailovu kuću potražiti Efea. Namjera mu je iskoristiti ga da pronađe onoga koji je odgovoran za Harunovo ubojstvo, ne znajući da je riječ o Jakupu, i ucijeniti ga. Kadim otkriva Efeu sve o njegovoj prošlosti te da mu je otac ubijen prije 20 godina ne otkrivajući da je on taj koji je to učinio i pretvara se da je očev stari prijatelj. Efe je šokiran kad čuje da su mu majka i brat živi.

U svom pokušaju da ubiju Kadima, neprijatelji otkrivaju da je Efe živ. Kadim uvjeri Efea da se moraju udružiti kako bi saznali tko je naručio ubojstvo njegova oca i tko ih obojicu želi mrtve. To je sigurno netko tko je blizak obitelji! Kadim odvodi Efea njegovu bratu i otkriva glamurozan život blizanca, potpuno drukčiji od onoga na koji se sam naviknuo. Mete ostaje iznenađen kad se Efe iznenada pojavi iza njega u zahodu restorana. Susret je vrlo dirljiv i braća su presretna što su ponovno zajedno te imaju puno toga reći jedan drugomu. Dogovore se da će se naći na njihovu najdražem mjestu iz djetinjstva, u staroj tvornici koja je nekad pripadala njihovoj obitelji. Ondje Efeu Mete ispriča sve o obitelji, njihovoj majci i kako nikad nisu preboljeli njegovu smrt. Efe ispriča Meteu sve o Kadimu i kaže mu da će mu pomoći pronaći očevog ubojicu. Kaže mu da će uskoro doći i Efe odlazi u auto po svoj mobitel. Prije nego što ode, daje Meteu svoju jaknu da mu ne bude hladno.

Efe izvana čuje hitac i otrči u tvornicu gdje njegov brat blizanac biva ubijen jer su ih zamijenili. Kadim u zadnji čas zgrabi Efea i spriječi ga da ne otrči Meteu. Kad ubojica ode, Efe je shrvan Meteovom smrću. Ne može shvatiti kako sada kad se napokon susreo sa svojim bratom, on mu je oduzet. Kadim iskoristi priliku i osmisli plan. Kako bi osvetio očevu i bratovu smrt, Efe preuzima Meteov identitet. Jedino će tako moći otkriti istinu o prošlosti i imati budućnost. Efe pokuša izgraditi novi život pod bratovim imenom, ali to mu ne pada nimalo lako; život uspješnog poslovnog čovjeka čija je žena shrvana spoznajom jer je njezin muž vara s najboljom prijateljicom Sedom. Budući da je on bratova čista suprotnost, teško mu je što ga svi krive za stvari koje nije učinio. Uza sve to još se počinje neplanirano zaljubljivati u Meteovu udovicu, a Nisan postaje svjesna „nove“ strane svog muža, one tople i pune ljubavi. Baš kad se odnos među supružnicima počinje poboljšavati, sve se zakomplicira kad Seda sazna da čeka Meteovo dijete.

Ta će vijest pokvariti Efeov trud da se pomiri s Nisan, ali pobačaj bi zauvijek izbrisao jedinu živuću uspomenu na njegova brata. Nakon nekog vremena Efe otkriva da je tvrtka u velikim problemima i da je umiješana u ilegalne radnje. Netko njemu blizak zla je osoba koja se krije iza kriminalnih radnji i ubojstava. Tko je još upleten? Ne može nikomu vjerovati, ni obitelji ni prijateljima. Efe je prisiljen donijeti tešku odluku koja će svima okrenuti život naglavačke, čak i onima koje voli najviše na svijetu…

Galerija

najnovije fotografije

Komentari

Glumci

Efe

Şükrü Özyıldız

Efe

Şükrü-Özyildiz-1

Čovjek u kasnim 20-ima, zgodan, pametan i marljiv. Efe je topla i lojalna osoba. Ne sjeća se ničega iz svoje prošlosti, a rečeno mu je da mu se obitelj utopila. Posvojili su ga siromašni ljudi, a on radi kao ribar kako bi uzdržavao obitelj. Jako mu je stalo to njegove zamjenske majke Fatme i sestre Nadide. Prihvaća tu obitelj kao svoju.

Mete

Şükrü Özyıldız

Mete

Şükrü-Özyildiz-2

Čovjek u kasnim 20-ima, zgodan, sebičan i pun sebe. Mete je ostao bez brata i oca koji su poginuli u prometnoj nesreći kad je bio malen. Nakon nesreće, njegova se majka preudaje za očeva poslovnog partnera Mazhara. Pretvara se da je prihvatio taj brak i svog očuha. Nikad nije prebolio gubitak svog brata blizanca Efea i svaki mu dan nedostaje. Žilav je i uvijek se drži na distanci. Ne voli svoju ženu Nisan, ali boji se da bi rastava naštetila obiteljskom poslu. Vara ženu s njezinom najboljom prijateljicom Sedom.

Nisan

Aslı Enver

Nisan

Asli-Enver

Ona je Sumruina i Jakupova kći i Meteova supruga. Nisan ima oko 25 godina, profinjena je, lijepa i nevina. Poslušna kći i supruga. Majka ju je učila da skriva svoje osjećaje od oca koji inače lako plane i previše je zaštitnički nastrojen. Nisan je prijateljica braće blizanaca iz djetinjstva, a posebno je bila bliska s Efeom. Teško je podnijela njegovu navodnu smrt i zato krivo tumači svoje osjećaje prema Meteu kao one ljubavne. Njihov je brak više-manje samo poslovni dogovor između roditelja. Nesretna je i žudi za ljubavlju i pažnjom.

Leyla

Şenay Gürler

Leyla

Şenay-Gürler

Ona je Efeova i Meteova biološka majka. Lejla zna kako treba s muškarcima. Vara svog muža Haruna s njegovim poslovnim partnerom Mazharom. Ubrzo nakon što Harun pogiba, Lejla se preuda za Mazhara. Suočava se s tugom zbog gubitka sina tako što je potiskuje. Nikada ne spominje nesreću, ne odlazi na groblje i ne govori o Efeu. Kao da Harun i Efe nikad nisu postojali.

Seda

Başak Parlak

Seda

Başak-Parlak

Ona je modna kreatorica u Meteovoj tvrtki. Seda zna dobro prodati sebe i svoje kreacije kao ekskluzivu, ali oboje je precijenjeno. Svjesna je svoje atraktivnosti, ambiciozna je i vrlo sebična. Ona je Nisanina najbolja prijateljica, ali to je ne sprečava da postane Meteova ljubavnica. Dok se pretvara da joj je najbolja prijateljica, planira uništiti Nisanin brak. Jedino opravdanje za njezine postupke jest to što je uistinu zaljubljena u Metea.

Mazhar

Mahir Günşiray

Mazhar

Mahir-Günşiray

Ima 50-60 godina i on je Lejlin drugi muž. Mazhar je započeo aferu s Lejlom prije Harunove pogibli. Duboko je zaljubljen u nju i oboje su sretni u braku. Mazhar je Jakupov i Harunov poslovni partner. Iako stariji i dalje je vrlo privlačan muškarac. Lijepo se oblači, profinjen je, načitan i zna strane jezike. Ima dobar ukus i živi luksuzno.

Kadim

Hakan Boyav

Kadim

Hakan-Boyav

Iranskog je podrijetla i on je ubojica kojega je unajmio Jakupov korumpirani zapovjednik policije da ubije Haruna. Kadim je snažan, odlučan i hladnokrvan, ali istodobno ima i savjest. Nekoć je radio kao vozač kombija i jedini razlog zašto se počeo baviti takvim prljavim poslom jest njegova malena, bolesna kći Efruz kojoj je morao platiti vrlo skupu operaciju. Kadim je ubio Haruna, ali to je prikazao kao nesreću, no, ipak, kad je primijetio Efea, nije ga imao srca ubiti. Umjesto toga se oglušio o zapovijed i odveo Efea Ismailu da ga odgaja. U zamjenu za kockarski dug prema Kadimu, Ismail i njegova supruga moraju podići Efea kao vlastito dijete. Kadimu Jakupov korumpirani policajac podmetne zločin koji nije počinio. Nakon 20 godina provedenih u zatvoru Kadim se vraća u Istanbul kako bi se osvetio. Nije izgubio samo 20 godina života u zatvoru nego i svoju suprugu i kćer. Planira iskoristiti Efea kako bi doznao tko se krije iza spletki i da se osveti za izgubljene godine.

Yakup

Hakan Gerçek

Yakup

Hakan-Gerçek

On je Sumruin muž, Nisanin otac i poslovni partner. Jakup je naporno radio i puno toga žrtvovao da bi postigao ono što danas jest. Pohlepan je i ne preže ni pred čime kako bi se obogatio. U tome ga neće moći zaustaviti ni njegov najbolji prijatelj i poslovni partner Harun. Kad se Harun pobuni protiv prijedloga da se preko njegove tvrtke krijumčari oružje, Jakup je taj koji naredi korumpiranom policajcu da unajmi nekoga tko će ubiti Haruna. On, također, naručuje ubojstvo Kadima i Efea. Jakup brzo plane, ali jako voli svoju kćer Nisan i katkad se prema njoj ponaša previše zaštitnički.

Sumru

Berrak Kuş

Sumru

Berrak-Kuş

Ona je Jakupova supruga, Nisanina majka i Lejlina prijateljica. Sumru je bojažljiva žena posvećena obitelji. Cijeli joj se svijet vrti oko njezine kćeri Nisan i njezine sreće. Muževa nezasitna pohlepa za novcem čini je tužnom i usamljenom. Ne zna ni za muževe ilegalne radnje ni da je odgovoran za Harunovu smrt.

Fatma

Gamze Süner Atay

Fatma

Gamze-Süner-Atay

Ona je Ismailova supruga i Efeova zamjenska majka. Fatma je brižna, nesebična i darežljiva žena. Efe joj priraste k srcu i ona ga odgaja kao vlastitog sina. Njezin je muž Ismail nepouzdan, pijanica i kockar koji se igra obiteljskim novcem. Znala je da je Efe u opasnosti onog dana kad je došao u njezinu kuću pa je izmislila priču da mu se obitelji utopila u moru. Jako voli Efea i svlada je golema tuga kad sazna da je navodno ubijen.

İsmail

Mehmet Esen

İsmail

Mehmet-Esen

On je Efeov zamjenski otac koji živi sa svojom suprugom Fatmom i kćeri Nadide u skromnoj četvrti. Sebičan je i nije blizak s kćeri. Njegova su slabost alkohol i kocka koji ga uvijek dovedu u probleme. U velikim je kockarskim dugovima i Kadim ga prisili da se brine o Efeu kako bi mu na taj način otplatio dug.

Nadide

Buse Varol

Nadide

Buse-Varol

Ona je Ismailova i Fatmina biološka kći i Efeova sestra. Nadide ne poštuje svog oca i iako joj je stalo do majke, misli da je vrlo staromodna. Jedina osoba koju sluša je njezin brat Efe i oni su vrlo bliski. Problemi u obitelji ne zanimaju je. Odmalena sanja o tome da postane slavni model.

Burak

Emre Bulut

Burak

Emre-Bulut

Ima oko 25 godina, zgodan je i marljiv. Poznaje Efea odmalena i oni su najbolji prijatelji. Burak i Efe rade na obiteljskom ribarskom brodu. Zaljubljen je Efeovu sestru Nadide, ali to joj se ne usudi priznati.

Reşat

Okan Selvi

Reşat

Okan-Selvi

Ima oko 48-50 godina i radi kao policijski zapovjednik. Korumpiran je i obavlja Jakupov prljavi posao. Isplanirao je Harunovo ubojstvo i rekao svojim ljudima da unajme Kadima. On je, također, bio taj koji je optužio Kadima za zločin koji nije počinio i tako ga osudio na zatvor. Kad se Kadim nakon 20 godina vrati u Istanbul, Rešat zna da će učiniti sve da se osveti za izgubljene godine, a najviše od svega za gubitak svoje žene i kćeri.