Prava žena - Sapunice | Sapunice

Prava žena

prava-zena

ZEMLJA PROIZVODNJE: Hrvatska

GODINA PROIZVODNJE: 2016

PRODUKCIJA: RTL

BROJ EPIZODA: 100

REDATELJ:

AUTOR: Jelena Veljača

http://www.rtl.hr/programi/serije/11707/prava-zena/

Sadržaj serije

U seriji Prava žena život servira nepredvidljive priče i baš nikad ne bira vrijeme za to. Čak i onda kad se sve čini idealno, nešto uvijek može krenuti putem koji niste birali.  A roditelji ne biraju sredstva kako bi zaštitili svoju djecu, pa makar to bilo na račun njihove vlastite sreće. Filip Juričić i Kristina Jovanović u ulogama Nikole i Maje donose priču o ocu kojeg će nesigurnost njegove vlastite kćeri natjerati da stane na loptu i u svojim zrelim godinama napokon izađe iz nikad završenog puberteta.

Filipu Juričiću pripala je uloga Nikole, muškarca koji ne uspijeva pohvatati konce života iako već ima odraslu kćer. Njegova mala Maja, koju utjelovljuje perspektivna srpska glumica Kristina Jovanović, nesretno je zaljubljena u najpopularnijeg dečka iz hokejaškog kluba, zgodnog Harija, ali on je uopće ne primjećuje. Upravo tu počinju Nikoline nevolje. Kako bi napokon zablistala kao prava dama, Maja se odluči prijaviti u reality show, a njezin otac za to saznaje tek kad je ugleda na setu showa. Nikola tada uviđa koliko je njegova kćer nesretna i nezadovoljna te da je zapravo postala žena dok je on vrijeme provodio ispijajući pića i ostvarujući odnose sa ženama kojima često nije znao ni ime.

Kako bi spriječio Maju da napravi pogrešku života, zapošljava se kod prijatelja Slavena, kojeg igra Petar Ćiritović, u catering agenciji koja je angažirana na setu showa. Zapaženu i za radnju serije izuzetno bitnu ulogu igra Elizabeta Kukić, kazališna, filmska i televizijska glumica s impresivnom karijerom. Uloga Ruže, društvene ikone koja iza sebe ima pet brakova, a filozofiju o muškarcima drži u malom prstu i za Elizabetu je bila pravi izazov jer dosad nije igrala sličan lik. U Ružinom showu tri mentorice „kroje“ sudbinu natjecateljica. Danijelu, Sandu i Patriciju igraju Marijana Mikulić, Nela Kocsis i Ana Vilenica. Premda su njihovi likovi potpuno različiti, sve tri skrivaju od drugih svoju krhku stranu i privatni život koji je sve samo ne onakav kakvim ga one predstavljaju.

 

 

Galerija

najnovije fotografije

Komentari

Glumci

Nikola

Filip-Juricic,-Pero-Juricic

Muškarac koji ne uspijeva pohvatati konce života iako već ima odraslu kćer. Uviđa koliko je njegova kćer nesretna i nezadovoljna te da je zapravo postala žena dok je on vrijeme provodio ispijajući pića i ostvarujući odnose sa ženama kojima često nije znao ni ime. Kako bi spriječio Maju da napravi pogrešku života, zapošljava se kod prijatelja Slavena u catering agenciji koja je angažirana na setu showa.

Maja

Kristina Jovanović

Maja

Kristina-Jovanović

18-godišnja Maja, strastvena je ljubiteljica hokeja. No činjenica da je žensko, a da ne postoji klub u kojem bi mogla igrati tjera ju da igra s dečkima. Iako briljantna u svom hobiju, Maja ne može igrati profesionalno jer ne postoje mješoviti klubovi. No pravi razlog zašto Maja toliko predano igra hokej zapravo je ljubav prema Hariju, najpopularnijem dečku u klubu koji je uopće ne primjećuje. Kako bi ga impresionirala, pokušat će napraviti baš sve! Kako bi napokon zablistala kao prava dama, Maja se odluči prijaviti u reality show „Prava žena“ jer želi od djevojčice postati žena.

Nataša

Nataša Janjić

Nataša

Natasa-Janjic

TV producentica prije svega mari za svog bolesnog brata Vedrana. Njezin ljubavni život je monoton, ali joj Davor, TV voditelj showa „Prava žena“ postaje sve privlačniji.

Slaven

Petar-Ciritovic-i-Amar-Bukvic

Nikolin vjerni prijatelj i oslonac u svakoj situaciji. Prava dobričina – prijatelj kakvog bi svatko poželio. Za Nikolu je spreman napraviti sve, pa čak i sebe uvaliti u nevolje. Nakon što je teta Ruža pala u kadu i slomila nogu, a Nikola preuzeo njezinu ulogu u showu, Slaven je postao gotovo pa sluga tete Ruže.

Ruža

Elizabeta Kukić

Ruža

Elizabeta-Kukić

Društvena ikona i glavna zvijezda showa od koje Nikola očekuje da joj pomogne izbaciti Maju iz „Prave žene“. Iza sebe ima pet brakova, a filozofiju o muškarcima drži u malom prstu

Danijela

Marijana-Mikulić

Danijela je najvažnija od tri mentorice makeover showa „Prava žena”. Velika je pjevačka zvijezda koja povremeno zaplovi i glumačkim vodama. Bezosjećajna je, ponaša se kao svjetska diva, no nije nimalo licemjerna - ona se za svoj život i svoje postupke ne ispričava, niti ih skriva. Prošla je kroz mnoge prepreke na putu do slave, ali to je nije emotivno oslabilo, već ju je učinilo odlučnijom! Za veliku slavu i moć Danijela će učiniti sve, a okolinu tretira kao poslugu. Davor, Nataša ili Maks često se mogu vidjeti kako brinu o njezinom velikom psu Filipu, dok ostali članovi produkcijske ekipe donose kave i dogovaraju prijevoz. Iako je seks-simbol i „ženska broj 1“ u državi i šire, Danijela se nikada nije udavala. Ruža to često koristi kao argument da bi dovela njezinu 'fatalnost' u pitanje.

Sanda

Nela Kocsis

Sanda

Nela-Kocsis

Sanda je urednica najčitanijeg, najmoćnijeg žutog časopisa u zemlji. Jako je poznata te zna sve o svima. Moćna je i voli kontrolirati sve oko sebe, a zbog toga je drugi mrze ili joj se ulizuju. Kako sama kaže, uz 20 godina iskustva u showbiz novinarstvu već na samom početku može pogoditi koja će od natjecateljica TV showa postati pobjednica. Nema toga što Sanda nije vidjela. Ona je prepoznavala, stvarala, ali i uništavala zvijezde „kada je to bilo potrebno“… Sanda je udana za uspješnog odvjetnika s kojim ima dvoje odrasle djece, kćer i sina. Sa suprugom ima više poslovan nego intiman odnos. U svemu što radi, a pogotovo u ljubavi, nedostaje joj prave strasti. Voli se baviti tuđim životima te tako odvraća pažnju s vlastitog.

Patricija

Ana-Vilenica

Bivša talentirana klizačica, bivša pobjednica natjecanja ljepote i bivša voditeljica zamolila je tetu Ružu da joj pomogne vratiti se u estradni svijet budući da kod kuće ima problema sa suprugom. Naime, Patricija je prestala raditi zbog patrijarhalnog, dominantnog i pomalo nasilnog Zorana. No, vrlo brzo joj je 'posao' kućanice postao zamoran, a ona nesretna. Ostavila je supruga, ali Zoki se nikako ne može pomiriti s tim. Upravo kada je pomislila da je otvorila novu stranicu u svom životu, tik pred početak emitiranja uživo prve epizode 'Prave žene' Patricija saznaje da je trudna!

Silva

Ornela Vištica

Silva

Ornela-Vistica

Priglupa hostesa showa koja je uvjerena da je Maks najvažnija osoba u produkciji.

Maks

Aleksandar Cvjetković

Maks

Aleksandar-Cvjetković

Maks je producent showa “Prava žena”, a ono što ga najviše srdi je činjenica da nije alfa i omega produkcije, već da mu je Nataša nadređena. Beskrupulozan je, primitivan, a svijet gleda s visoka i s puno prijezira. Ne vjeruje nikom, a ljude doživljava kao potrošnu robu – štoviše, oni su pijuni u njegovim igrama moći. Novac i moć na vrhu su njegove liste prioriteta, a ne preza ni od javnog ponižavanja drugih ni izazivanja konflikata tamo gdje mu to odgovara. Maks uživa u manipuliranju i spletkarenju, a seks i laži njegova su glavna oružja kojima pokušava doći do vrha.