Pravednik - Sapunice | Sapunice

Pravednik

( Justified )

pravednik.jpg

ZEMLJA PROIZVODNJE: SAD

GODINA PROIZVODNJE: 2010

PRODUKCIJA:

BROJ EPIZODA: 39

REDATELJ: Michael Dinner

AUTOR: Graham Yost

http://

Sadržaj serije

Šerif Raylan Givens suvremeni je čuvar zakona u stilu onih iz 19. stoljeća, koji pravdu istjeruje na način da je uvijek na meti kriminalaca i u sukobu s nadređenima u uredu šerifa.

Provodeći svoj oblik pravde, američki šerif Raylan Givens (Timothy Olyphant), tihi čuvar zakona kojeg progoni prošlost, vratio se u rodni Kentucky i čini ono što zna najbolje – potrudi se da je pravda zadovoljena. Kad ga slučaj suoči licem u lice sa starim prijateljem, koji je sada na pogrešnoj strani zakona, Raylan se mora suočiti i s davno nezavršenim poslom s bivšom ženom i ostarjelim ocem. Ova serija zasniva se na kratkoj priči međunarodnog pisca bestselera Elmora Leonarda, autora djela 3:10 i Uhvatite maloga.

Nakon što je na kontroverzan način u Miamiju ubio plaćenog ubojicu narkomanskog kartela, zamjenik šerifa Raylan Givens (Timothy Olyphant) “protjeran” je u istočni Kentucky. Dobio je zadatak da istraži Boyda Crowdera (Walton Goggins), prijatelja iz dana kad je radio u rudniku u okrugu Harlanu i vođu ubojite bande pljačkaša banaka. Nakon što Boyd osmisli podmetanje bombe u crkvu za koju se sumnja da se u njoj preprodaje marihuana, Raylanov rad postaje još osobniji dok istražuje ubojstvo Crowderova brata. Ubila ga je supruga, koja je u srednjoj školi bila zaljubljena u Raylana i nikada ga nije prestala voljeti. Život mu je već dovoljno kompliciran jer njegova bivša supruga kao novinarka izvještava sa suda, njegov otac ima kriminalnu prošlost, a on sam hvata se ukoštac s bjeguncima iz zatvora, odbjeglim kriminalcima i  lokalnim šerifom koji radi s obje strane zakona. I dok u kriminalnoj obitelji Crowder nastaje sve veći jaz, Raylan mora otkriti Boydove prave motive ako želi spasiti vlastiti život i živote onih koje voli.

Komentari

Glumci