Prijateljice - Sapunice | Sapunice

Prijateljice

( Amiche Mie )

amiche_mie.jpg

ZEMLJA PROIZVODNJE: Italija

GODINA PROIZVODNJE: 2008

PRODUKCIJA:

BROJ EPIZODA: 12

REDATELJ: Paul Genovese i Luca Minieri

AUTOR:

http://

Sadržaj serije

Četiri žene u dobi od 35-40 godina hvataju se u koštac s klasičnim problemom: muškarcima. Radnja serije je smještena u suvremenom Milanu, a prijateljice pokušavaju preboljeti situaciju u kojoj su se našle. Svaka iz svog razloga doživljava krah na ljubavnom planu, a upravo zato njihovo prijateljstvo postaje sve čvršće. Protagonistice otkriju kako je četvrto desetljeće zapravo pravo vrijeme za novi ljubavni početak.

Svaka od četiri prijateljice iz svog razloga doživljava krah na ljubavnom planu, a upravo zato njihovo prijateljstvo postaje sve čvršće. Protagonistice otkriju kako je četvrto desetljeće zapravo pravo vrijeme za novi ljubavni početak.

Glavnu ulogu u seriji tumači Margherita Buy rođena 15.siječnja 1962. u Rimu. Studirala je na Akademiji dramskih umjetnosti. Ima jednu kćer koja je ime dobila prema junakinji Catherine, koju je Margherita tumačila u seriji „Fuori dal mondo“. Osvojila je čak 13 nagrada, a većinu njih dobila je za glavne uloge. 1994. godine bila je članica žirija na filmskom festivalu u Veneciji i vatrena je navijačica nogometnog kluba Lazio.

Margherita Buy (Anna)

Udana s Linom, ali već dugo žive u lošem i neskladnom braku. Majka je adolescenta Pietera koji ju nimalo ne poštuje. Anna odlučuje pobjeći od svog života i za svoju novu destinaciju odabire Milano. Tamo sretna doktora G.-ja, jedinog muškarca koji ju potpuno razumije.

Elena Sofia Ricci (Francesca)

Uvijek voli sve imati pod kontolom, a razum stavlja uvijek ispred osjećaja. Vlasnica je agencije koja se bavi organizacijom vjenčanja. Ima jednu kćer, Beatrice. Nakon što ju suprug Carlo (milanski industrijalac) napusti, Francesci stvari počinju izmicati kontroli.

Luisa Ranieri (Marta)

Vrlo uspješna, strastvena i odlučna novinarka s televizijskom karijerom. Iako izvana djeluje čvrsto i neuništivo, ispod te vanjštine krije se krhka duša.

Cecilia Dazzi (Grazia)

Njoj je obitelj svetinja, plemenita i savjesna majka i žena. Udana za menadžera Federica, majka dvoje djece. Krah njenog braka za nju znači njen životni krah.

Guido Caprino (Giorgio)

Poznatiji kao doktor G, on je prepun razumijevanja za žene. On je ginekolog i seksolog, posjeduje ordinaciju u samom središtu Milana, a ima i svoju rubriku u popularnom časopisu. Sve četiri prijateljice njegove su pacjentice, a on njima predstavlja pojam idealnog muškarca.

Humoristična serija ‘Prijateljice’ imala je svoju premijeru 2008. na talijanskom Canale 5. Rad producentice Manuele Chevallard poznat je hrvatskoj publici po telenoveli ‘Izlog strasti’ na Novoj TV, dok je producent Simone Tordi producirao seriju ‘Karabinjeri’.

Komentari

Glumci