Principe - Sapunice | Sapunice

Principe

( El Príncipe )

Principe1

ZEMLJA PROIZVODNJE: Španjolska

GODINA PROIZVODNJE: 2014

PRODUKCIJA: Mediaset Spain i Plano a Plano

BROJ EPIZODA: 29

REDATELJ:

AUTOR: Aitor Gabilondo Sánchez i César Benítez Delgado

http://www.telecinco.es/elprincipe/

Sadržaj serije

Serija Principe je smještena u konfliktnu pograničnu četvrt El Príncipe u gradu Ceuti i počinje dolaskom mladog i obrazovanog špijuna Tajne službe (CNI) Javiera Moreya na tajni zadatak, da se infiltrira kao novi inspektor u kvartovskoj policijskoj postaji. Pretpostavlja se da neki od lokalnih policajaca možda surađuju s muslimanskim ekstremističkim ćelijama.

U postaji ga čeka Fran, policijski veteran koji pokušava održati mir u četvrti s pomoću pomalo mutnih metoda. Što više ulazi u složeni svijet El Príncipea, Morey upoznaje Fátimu, muslimansku učiteljicu, sestru jednog od važnijih dilera u tom području, ali i sestru mladića koji je nestao prije nekoliko mjeseci. Sestra je odlučna u namjeri da ga nađe jer je policija naočigled indiferentna prema tom slučaju.

Premda u početku Morey pokušava uloviti Fátimu kao svoju doušnicu, ne može se oduprijeti njezinoj privlačnosti i time ugrožava svoj zadatak, pa i život.

U uzbudljivoj novoj seriji Nove TV stvarnost i fikcija isprepleću se na jedinstven način. Dio zapleta u seriji ‘Principe’ inspiriran je stvarnim događajima. Naime, ideja o seriji nadahnuta je viješću iz 2008. godine u kojoj se izvještavalo da Tajna služba (CNI) unovačuje lokalne ljude kao informante unutar nedostupnih zajednica.

Od lipnja do rujna 2013. godine Guardia Civil i policija razbili su španjolsko-marokansku mrežu za novačenje ljudi koja je bila savršeno hijerarhijski ustrojena. Njezini članovi bili su u Ceuti i Castillejosu. Ta mreža povezana s Al-Qaedom, novačila je u svoje redove mladiće iz ovog područja i financirala njihove obitelji novcem od prodaje droge. Podučavala ih je terorističkim metodama i mentalno ih pripremala u okolici Ceute da bi ih poslala u Siriju u samoubilačke akcije.

Galerija

najnovije fotografije

Komentari

Glumci

Francisco Marcos Fran

José Coronado

Francisco Marcos Fran

José-Coronado

Nakon što je već 12 godina u Ceuti, Frana gotovo više ništa ne veže s kontinentalnom Španjolskom. Odlučan muškarac, vođa, ima dovoljno talenta da se jednako slaže s dobrima i zlima u ovako konfliktnoj četvrti kao što je El Príncipe, u kojoj je brzo shvatio da je mir zajamčen sve dok su dilerske bande u ravnoteži. Fran je imao mnoge šefove u postaji “El Príncipe” i uvijek je bio na razini, ali Moreyev dolazak pogodit će ga više nego što se nadao: iza opreza svoga novog šefa on primjećuje drukčiju osobnost, osobnost čovjeka koji nešto krije i koji nije došao u Ceutu samo da bi izvršavao zadatke i kitio se odličjima.

Javier Morey

Álex González

Javier Morey

Javier Morey

Njegova racionalnost, ozbiljnost i diskretnost bile su dovoljne da Tajna služba (CNI) pošalje Javiera Moreya unatoč njegovoj mladosti. Bio je infiltriran u mnogim gradskim bandama, a sad su ga poslali u Ceutu da bi istražio metode novačenja i izvore financiranja u radikalnim islamističkim skupinama u ovome području te sumnju da im možda pomaže netko iz policijske postaje u El Príncipeu. Sa svojom zadivljujućom sposobnosti promatranja i improvizacije, Morey je naviknuo biti oprezan i dražestan, uvjerljiv i manipulativan, ovisno o situaciji. No život će mu se preokrenuti nakon što upozna Fátimu.

Fátima Ben Barek

Hiba Abouk

Fátima Ben Barek

Hiba Abouk

Fátima je Španjolka, ali muslimanskih korijena i vjere. Ponosi se time. No zapadnjačkom naobrazbom postala je moderna žena, prilagođena današnjim vremenima i smatra da dilanje i ekstremizam samo štete njezinima. Učiteljica je i bori se da mlade drži podalje od pogrešnog puta i potiče ih na učenje, a to joj stvara velike sukobe s bratom Faruqom, jednim od glavnih trgovaca drogom u tom području. Atraktivna i inteligentna, uskoro će shvatiti da bi Moreyev dolazak mogao biti polazna točka kako bi se ponovno otvorio slučaj nestanka njezina mlađeg, 15-godišnjeg brata Abdessalama. Morey traži ključ kako bi osvojio muslimansku zajednicu, u Fátimi vidi korisno sredstvo da to postigne. Njihov će susret oboma promijeniti život.

Faruq Ben Barek

Rubén Cortada

Faruq Ben Barek

Rubén Cortada

Faruq vodi jedan od najvećih narkotrafikantskih klanova u tome području. Čovjek od akcije koji obožava opasnost. Voli kad mu se okolina divi, osobito žene. U velikom je neprijateljstvu s Franom otkad ih je jednom davno sukob interesa razdvojio. Njegovoj obitelji nije drago to čime se bavi, ponajmanje Fátimi, koja se bori da mlade iz svoje četvrti kojima je on idol udalji od pogrešnog puta. Kad shvati da su se njegova sestra i Morey zbližili, Faruq bijesni jer je obitelj već ugovorila njezinu udaju za bratića Khaleda i nipošto ne prihvaća da se ona ne uda, a ponajmanje ako je to zbog policajca kršćanina.

Raquel

Elia Galera

Raquel

Elia Galera

Elegantna, učena i zanimljiva. Raquel nije preboljela sinovo ubojstvo koje se dogodilo prije nekoliko godina i vječno je na tabletama da bi mogla normalno živjeti. Umjesto da je vrijeme zaliječilo njezine rane, ona sve više zaboravlja samu sebe i postala je slaba i ogorčena žena, a to je prouzročilo udaljavanje nje i muža.

Marina

Susana Córdoba

Marina

Susana Córdoba

Premda to nitko ne zna, Marina je došla u Ceutu bježeći od propalog braka. U Ceuti je otvorila bar „La Marina“ u koji zalaze lokalni policajci. Tu je i upoznala Frana. Strastvena i vrlo privlačna, itekako je svjesna da njezin voljeni neće napustiti bolesnu suprugu zbog nje i miri se s time jer je Fran najbolji muškarac s kojim je ikada bila.

Khaled

Stany Coppet

Obrazovan, atraktivan i bogat zahvaljujući građevinarskim poslovima u Maroku. Khaled je mlad i cijela Fátimina obitelj, s kojom je u rodu, u njemu vidi idealnog ženika za nju. U tome se naročito trudi Faruq koji vjeruje da su mladićeve tvrtke izvrstan paravan za njegove ilegalne poslove. Svojim dolaskom Morey postaje ozbiljna zapreka njihovu braku.

Quílez

Principe

Quílez

Juanma Lara

Zamjenik inspektora Quílez došao je u Ceutu kad i Fran. Poput njega, došao je ovamo da bi tu dočekao mirovinu. Tijekom ovih dvanaest godina nije samo postao najbliži Franov suradnik nego i najbolji prijatelj, zbog čega je stekao velik ugled u gradu. Obojica se jednako ponašaju, ali za razliku od Frana, Quílez je jako slab na mito.

Mati

Thaïs Blume

Mati

Thais-Blume

Mati je zatražila da je premjeste u Ceutu zbog financijskih povlastica koje to radno mjesto nudi. Zbog svoje odlučnosti vrlo je brzo dobila mjesto u četvrti El Príncipe i Fran ju je brzo osvojio te je poželjela biti dio njegova tima. Inteligentna, učinkovita i hrabra, kretala se u izrazito muškom svijetu te je vrlo brzo privukla Moreyevu pozornost svojom vještinom dolaska do raznoraznih informacija.

Hassan

Tomás Calleja

Hassan je marokanskih korijena i vlasnik je najpopularnijeg kafića u četvrti. Kuka zbog slabog zdravlja, optužuje godine za to, više ne upravlja svojim sinovima i posljednjih godina uhvatio se vjere te posjećuje imama koji mu je postao duhovni vođa. Neutješan zbog nestanka sina Abdessalama, u Moreyevu dolasku vidi tračak nade jer vjeruje da će upravo on riješiti taj slučaj.

Leila

María Guinea

Tradicionalna, diskretna i skrušena. Leila je naučila gledati u stranu otkad je svjedokinja ilegalnih aktivnosti svoga muža. Unatoč svojoj mladosti, otkrila je da ne može roditi i to je muči jer je roditeljstvo jedna od najvećih Faruqovih želja.