Rame uz rame - Sapunice | Sapunice

Rame uz rame

( Lado a Lado )

Rame-uz-rame-2

ZEMLJA PROIZVODNJE: Brazil

GODINA PROIZVODNJE: 2012

PRODUKCIJA: Rede Globo

BROJ EPIZODA: 105

REDATELJ:

AUTOR: João Ximenes Braga i Claudia Lage

http://gshow.globo.com/novelas/lado-a-lado/index.html

Sadržaj serije

Brazilska serija Rame uz rame dobitnica je međunarodne nagrade Emmy za najbolju telenovelu.

U središtu radnje su Isabel i Laura, dvije žene različitog podrijetla i iz različitih društvenih slojeva, ali s istim ciljem u životu: izboriti slobodu u konzervativnome društvu s početka 20. stoljeća. Idealistička i hrabra Isabel (Camila Pitanga) sluškinja je francuske dame koja ju je poučila europskim manirama i kći bivšega roba, Afonsa (Milton Gonçalves). Na danima sambe ona upoznaje Zéa Mariju (Lázaro Ramos), radišnog čovjeka koji krije jednu tajnu: borac je capoeire, zabranjene borilačke vještine za koju se nada da će ju jednoga dana svijet prihvatiti.

Laura (Marjorie Estiano) je kći bivšeg uzgajivača kave Assunçãoa (Werner Schünemann) i njegove žene Constâncije (Patricia Pillar), ali nije zadivljena raskoši i bogatstvom. Nakon što diplomira, ona nalazi sreću u davanju poduka. Njezina majka se pokušava suprotstaviti njezinu buntovništvu i nada se da će se Laura zaručiti za Edgara (Thiago Fragoso, “Klon” i “Iluzionist”) kako bi se uzdigla u društvu. Edgar je ugledan muškarac, bivši portugalski student, koji se sprema preuzeti posao svoga oca, prepredenoga senatora Bonifacija (Cássio Gabus Mendes). Sudbina spaja ove dvije žene u crkvi: Laurina budućnost s Edgarom je neizvjesna, a Isabel sretno iščekuje dolazak Zéa Marije. Međutim, borac capoeire želi spriječiti nepravednu akciju lokalne policije, te sudjeluje u tučnjavi zbog koje završi u zatvoru, a ne s Isabel pred oltarom. Isabelina tuga zbližava Isabel i Lauru. Laura je nemirna zbog dolaska mladoženje kojega zapravo i ne poznaje i za kojega se ne želi udati. Ne zna da i Edgara muči to isto. Usamljena i bez cilja, Isabel kreće s ocem u siromašni dio grada, u Morro da Providência, prvu favelu u Riju, te je prisiljena živjeti ondje sa zlom i pokvarenom Berenice (Sheron Menezes), koja će sve učiniti kako bi spriječila njezin susret sa Zéom Marijom.

U međuvremenu se Laura i Edgar ludo zaljube, suprotno od svih očekivanja nakon njihova dogovorenog braka. Razočaranu Isabel, koja misli da ju je dragi ostavio, zavede ženskar Albertinho (Rafael Cardoso), Laurin brat, koji je zadivljen s Isabel. No romancu prekida Constância. Nakon izlaska iz zatvora, Zé Maria zatiče trudnu Isabel koja nosi Albertinhovo dijete, te prekida s njom sve veze. Situacija se pogorša kada Constância otkrije Isabelinu trudnoću.

Kako bi se izbjegla sramota, ona otima dijete majci, a u tome joj pomogne Berenice. U tuzi zbog navodne djetetove smrti i razdvojenosti od Zéa Marije, Isabel odluči prihvatiti poziv poznate plesačice i otputuje u Pariz. Laura je šokirana kada sazna za Edgarovu kćer iz njegove kraće veze u Portugalu. Na njihovu žalost, Laura podnosi zahtjev za rastavu i, uz neodobravanje svoje majke, odseli se kako bi izbjegla sramotu. Šest godina poslije, dvije prijateljice se vraćaju u Rio. Isabel je sada poznata pariška plesačica, a Laura rastavljena žena…

No, ljubav nosi lijepa iznenađenja: Zé Maria i Isabel, te Laura i Edgar, shvaćaju da unatoč problemima njihovi osjećaji nisu ugasli.

Rame uz rame govori o dvije žene ispred svoga vremena u trenucima velike političke i društvene preobrazbe. U raskošnoj i detaljno razrađenoj scenografiji nekadašnjeg Rija i pod utjecajem belle epoquea, ova telenovela suprotstavlja drukčije svjetove i stavlja rame uz rame: raskoš i jednostavnost, napredak i predrasude.

Galerija

najnovije fotografije

Komentari

Glumci

Isabel Nascimento

Camila Pitanga

Isabel Nascimento

Camila Pitanga ttt

Laura Assunção Vieira

Marjorie Estiano

Laura Assunção Vieira

Marjorie Estiano ttt

Constância Camargo Assunção

Patricia Pillar

Constância Camargo Assunção

Patrícia Pillar ttt

Zé Maria dos Santos

Lázaro Ramos

Zé Maria dos Santos

Lázaro Ramos ttt

Edgar Lemos Vieira

Thiago Fragoso

Edgar Lemos Vieira

Thiago-Fragoso-ttt

Alberto Camargo Assunção Filho

Rafael Cardoso

Alberto Camargo Assunção Filho

Rafael Cardoso ttt

Catarina Ribeiro

Alessandra Negrini

Catarina Ribeiro

Alessandra-Negrini-ttt