Ranjena ljubav - Sapunice | Sapunice

Ranjena ljubav

( Vatanim sensin )

ranjena-ljubav

ZEMLJA PROIZVODNJE: Turska

GODINA PROIZVODNJE: 2016

PRODUKCIJA: Kanal D

BROJ EPIZODA:

REDATELJ:

AUTOR:

https://www.kanald.com.tr/vatanim-sensin

Sadržaj serije

Cevdat (Halit Ergenc) i Azize (Beguzar Korel) su supružnici koji imaju troje djece – sina Ali Kemala i kćeri Yildiz i Halil. Radnja serije počinje 1912. godine u turskom gradu Solunu, kojem prijeti napad Grka. Cevdat, predani ratnik, odlazi u obranu grada, a supruzi i djeci zapovjedi da se sklone na sigurno mjesto. No, već toga dana Azize prima vijest da je njezin voljeni Cevdat mrtav. Odlazi u Izmir, ali ni sedam godina kasnije ne pronalazi utjehu za smrt svoga supruga. Sin Ali kemal je postao problematičan mladić, Yildiz se želi bogato udati, a Halil je politički angažirana. Azize pada u tešku financijsku situaciju i jedini izlaz joj je da se uda za Tevfika, Cevdatovog najboljeg prijatelja koji je od djetinjstva zaljubljen u nju. No, Azize ne zna da je zapravo Tevfik izdao njezinog supruga, a ne zna ni da Cevdat zapravno nije umro…

Glavne uloge u seriji „Ranjena ljubav“ pripale su najslavnijem turskom paru Halitu Ergencu i Berguzar Korel – glumcima koji, osim talentom, publiku osvajaju i svojim privatnim životom. Naime, Halit i Berguzar su se upoznali na setu „1001 noći“ prije 10 godina i ostavili svoje tadašnje partnere – ona dečka, a on suprugu. Fatalna ljubav para bila je top tema, ne samo u turskim medijima, nego i u svim zemljama gdje se serija prikazivala.

Par je nakon toga imao i kratku suradnju u seriji „Sulejman Veličanstveni“, a nakon toga nisu prihvaćali zajedničke projekte. Sve do „Ranjene ljubavi“ koja ih je oboje osvojila snažnim scenarijem.
Serija „Ranjena ljubav“ snima se u čak četiri grada – Istanbulu, Izmiru, Izmitu i Bodrumu. Kako je radnja serija smještena u vrijeme Prvog svjetskog rata, tako su scenografi bili primorani konstruirati ulice, tržnice, bolnicu, vojni dom i ostale eksterijere i interijere koji odaju duh tog vremena, a kostimografi su morali napraviti preko tisuću vojničkih odora i oko dvije tisuće ostalih kostima za potrebe glavnih glumaca, sporednih likova te statista.

Galerija

najnovije fotografije

Komentari

Glumci

Azize

berguzar-korel

Cevdet

halit-ergenc

Tevfik

Onur Saylak

Tevfik

onur-saylak

Veronika

Senan Kara

Veronika

senan-kara

Vasili

Baki Davrak

Vasili

baki-davrak

Eftelya

Şebnem Hassanisoughi

Eftelya

sebnem-hassanisoughi

Hasibe

Celile Toyon

Hasibe

celile-toyon

Leon

Boran Kuzum

Leon

boran-kuzum

Hilal

Miray Daner

Hilal

miray-daner

Yıldız

Pınar Deniz

Yıldız

pinar-deniz

Ali Kemal

Kubilay Aka

Ali Kemal

kubilay-aka