Sanja i Morena ispale iz showa, tko će biti novi najbolji kulinarski amaterski par? - Sapunice | Sapunice

Četvrtak 11. 5. 2017.

finalisti

Sanja i Morena ispale iz showa, tko će biti novi najbolji kulinarski amaterski par?

Na korak do finala, show “Tri, dva, jedan-kuhaj!” jučer su napustile Sanja i Morena.

Pripremale su zamotuljke sa šunkom i sirom, punjenu korabicu, juhu od celera, teleću jetru s drobljencem od krumpira i drobljenac s ribizlom borovnicama, a za svoj su meni od pet slijedova zaradile mršavih 15 bodova. Sveukupno 50 osvojenih bodova nije bilo dovoljno za prolaz u finale.

„Za hladno predjelo ste servirale gotovu šunku s gotovim sirom i malo začina. U polufinalu smo, ne možemo tako. Ogromna, katastrofalna greška“, razočaran je bio Pažanin. „Ne znam gdje vam je pamet bila. Toplo predjelo je interesantno i dobro odrađeno, ali nije bilo dovoljno začinjeno“, dodao je. „Juha je bila preslana, jetrica su ukusna kao i umak, no trebala su biti malo manje tretirana, a prilog je trebao biti blaži“, dopunio je Špiček dok je Žakline ostala razočarana desertom. „Desert nije bio dobro ispečen. Od ispod crn, iznutra sirov i malo pretjerano kisel“. Uz sve loše ocjene i komentare, dobile su i jedan bod manje za nečistu radnu jedinicu.

kuhaj

„Ostala su dva para. I jedni i drugi imaju neki svoj ritam kuhanja, svoju viziju kuhanja, svoja jela. Nema favorita niti mislim da jedan par odskače. Oni su apsolutno ravnopravni i to će biti prava borba za kraj“, smatra Pažanin.

Tko će biti novi najbolji kulinarski amaterski par?

U finalu četvrte sezone showa “Tri, dva, jedan – kuhaj!” natječu se dva para, a samo će jedan ponijeti titulu najboljeg kulinarskog amaterskog para, prekrasan dizajnerski hladnjak i bogatu nagradu od 100 tisuća kuna. Moira i Zdravko ili Kristijan i Martin? Odlučit će finalni okršaj večeras u 21:20 na RTL-u!

Parovi će pripremati meni od šest slijedova, salatu, hladno i toplo predjelo, juhu, glavno jelo s prilogom i desert, i to svakom članu žirija servirano na njegovom tanjuru. Dva para će tako večeras morati poslužiti sveukupno 66 tanjura svaki, a za pripremu hrane će imati 120 minuta. Večeras će njihova jela kušati i gosti restorana, kandidati koji su se natjecali tijekom proteklih 15 tjedana. No oni neće ocjenjivati četvero finalista, nego samo uživati u hrani.

„Trebamo izbaciti 66 tanjura…pa nervoza malo stišće“, komentirao je Kristijan. „Najteže je krenuti, kad krenete bit će lakše. Prepustite se i dobro kuhajte, nemojte ni o čemu drugom razmišljati“, savjetovao ih je Špiček. „Mislim da je ovo realna situacija. I jedan i drugi par imali loših dana, ali je bilo puno više dobrih dana. Ovo je zasluženo“, zaključila je Žakline.

Moira i Zdravko do pobjede idu sa srcem artičoke, salatom od lisički, smotanom hobotnicom, gustom juhom od povrća, telećim butom u kelju i vidovčanskim hajdinim gibankom. Martin i Kristijan će pripremati avokado sa škampima, egzotičnu salatu, rižoto od kunića, juhu od patlidžana, biftek s tartufima i tagliatelama i tortu od jabuke.

Nakon 59 napetih dana na „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ trgu na tronu ima mjesta samo za jedan par. Tko će to biti? Doznajte večeras u 21:20 na RTL-u!

Komentari