Seks i grad - Sapunice | Sapunice

Seks i grad

( Seks i grad | Sex and the City )

seks-i-grad-najava

ZEMLJA PROIZVODNJE: Amerika

GODINA PROIZVODNJE: 1998

PRODUKCIJA: HBO

BROJ EPIZODA: 94

REDATELJ:

AUTOR: Darren Star

http://www.hbo.com/sex-and-the-city

Sadržaj serije

Sarah Jessica Parker tumači ulogu Carrie Bradshaw, njujorške novinarke čija zapažanja o romantici i strasti izlaze u tjednoj novinskoj kolumni “Seks i grad”. Pronalaženje materijala za kolumnu ne predstavlja nikakav problem – dovoljno je da sa suosjećanjem sasluša svoje prijateljice koje se ne snalaze u ljubavi ili da promotri vlastite romantične nezgode. Tu su Samantha, menadžerica za odnose s javnošću koja je probala baš sve u svijetu slobodnih osoba; Charlotte, udana pripadnica otmjenih krugova koja i dalje vjeruje da će ljubav pobijediti sve te Miranda, cinična korporativna odvjetnica koja je zapravo slaba na romantičnu ljubav. Tema za Carriene kolumne je i Faca, zgodni i misteriozni tajkun koji joj uvijek ubrza otkucaje srca.

U gradu prepunom igrača, grabežljivaca, gubitnika i perverznjaka, ovim osobama treba sva moguća pomoć kako bi pronašli jedino što im svima izmiče – pravu, trajnu vezu koja ih ispunjava. Je li takvo što moguće ostvariti u New Yorku?

Tijekom 6 sezona serija je osvojila čak 45 nagrada i uz to bila nominirana za još 123 nagrade. Među ostalim nagradama osvojila je 7 Emmyja (2001. najbolja humoristična serija, 2005. najbolja glumica u humorističnoj seriji – Sarah Jessica Parker, najbolja epizodna glumica u humorističnoj seriji – Cynthia Nixon) i 8 Zlatnih globusa (2000., 2001. i 2002., dakle tri godine za redom: najbolja TV serija – mjuzikl ili humoristična serija, najbolja glumica u humorističnoj seriji ili mjuziklu – Sarah Jessica Parker, zatim 2003. najbolja epizodna glumica – Kim Cattrall, 2004. najbolja glumica u humorističnoj seriji ili mjuziklu – Sarah Jessica Parker).

Zanimljivosti vezane uz seriju:

– Jedna od najpopularnijih svjetskih serija zbog koje je uvedena turistička tura lokacijama u New Yorku na kojima su snimani kadrovi serije

– ženska svjetska publika poludjela je za Carrienim Facom i Mr. Big je postao sinonim za neprežaljenog muškarca

– Carrie je promovirala Mahnolo Blahnik cipele i lansirala ih u modnu orbitu

– sve trendsetterice počele su piti koktele, a Cosmopolitan je postao imperativ

– Iako se u seriji većinom radi o seksu, glavna glumica nikad se nije pojavila razodjevena, dok su ostale tri glumice pokazale gotovo sve što imaju za pokazati

– svi magazini provodili su testove ‘Koji si tip cure: Carrie, Miranda, Charlotte ili Samantha’

– Sarah Jessica Parker postala je najfotografiranija žena svijeta čiji su stil kopirali svi editoriali

– chick lit došao je na listu bestsellera

– svjetska produkcija stvara nasljednice: ‘Lipstick Jungle’, ‘Cashmere Mafia’, ‘Gossip Girl’, ‘ Big Shots’

Galerija

najnovije fotografije

Komentari

Glumci

Carrie Bradshaw

Sarah Jessica Parker

Carrie Bradshaw

untitled-2

Carrie Bradshaw je njujorška novinarka koja svoja opažanja o ljubavi i strasti objavljuje u kolumni "Seks i grad". Inspiracije joj nedostaje, jer sve što mora jest naćuliti uši dok joj se povjeravaju prijateljice ili prepričati svoj posljednji izlazak. Lijepa samica Carrie nikada ne zazire od teških tema, ni u kolumni ni u svom životu. Pokrila je sve – od emocionalne ovisnosti do seksualne neovisnosti. Ipak detaljno istraživanje nije ju udaljilo od vjere da će pronaći pravu ljubav pod ruševinama bivših veza. Od svih njezinih ljubavnika, najjače joj je srce zarobio, a ujedno izazvao i najviše frustracija, Faca. Seksualna kemija među njima je nepobitna, kao i činjenica da joj se Faca ne može posve obvezati. Svaki put kada Carrie smogne snage da mu kaže zbogom, Faca se doveze u svojoj limuzini i namami ju svojim šarmom natrag. Kroz sezone, Carrie će upoznati nježnog Aidana, potpunu suprotnost Faci, ali zločesta cura u njoj otjerat će ju od njega. Kroz njezin ljubavni život prošetat će mnogi, a dulje će se zadržati i uz Rusa Aleksandra. Hoće li izabrati njega ili Facu?

Samantha Jones

Kim Cattrall

Samantha Jones

untitled-1

Lascivna Samantha je uspješna PR menadžerica koja zna što hoće i uglavnom to dobiva. Ona zrači samopuzdanjem u svemu što radi, odnosu sa zvjezdanim klijentom, dobivanjem stola u trendovskom restoranu ili osvajanjem najzgodnijeg frajera u prostoriji. Samantha ne skriva svoju seksualnost bez inhibicija i potvrđuje to velikom lepezom različitih tipova muškaraca s kojima je spavala. Zaboravite prosidbu, jer Samanthi je strast iznad ljubavi, i to svake večeri i time se ponosi. Njezin ulov, napuhani ženskar i hotelski tajkun Richard Wright činio se kao savršen par za Sam. Kako njihova seksualna afera napreduje, tako će ova avanturistica prvi put izjaviti ljubav. Nakon borbe s monogamijom, Samantha će prvi put sletjeti u novu zemlju – slomljenih srca. Osjećaji će se ponoviti s apsolutnim pastuhom Smithom, koji će joj se uspjeti uvući pod kožu. Hoće li se gđica Jones moći odreći svog seksualnog apetita?

Charlotte York

Kristin Davis

Charlotte York

untitled-3

Nestvarno optimistična žena s idealističkim pogledom na ljubav i romancu iznimka je koja potvrđuje pravilo o njujorškim spojevima. Iz visokog društva, Charlotte hoda gradom s istančanim ukusom. Godinama je imala kristalno jasnu viziju života kakav želi voditi. Prvo, osnovno i najvažnije, željela se udati. Željela je pravu ljubav. A prava ljubav trebala je biti bogata, zgodno i pripadati visokom njujorškom društvu. Dr. MacDougal činio se kao njezin Princ na bijelom konju, ali brak će postati institucija daleko od one kojoj se nadala. Ne želeći odustati, Charlotte će se naraditi kako bi održala ovaj brak, od odlazaka seksualnom terapeutu, sukobljavanja s ludom svekrvom do ostavljanja posla u galeriji kako bi se posvetila bračnim dužnostima. Kada riješi ove probleme, uslijedit će borba s neplodnošću. Najteža odluka koju će Charlotte morati donijeti jest prekid svetosti braka. No optimist u njoj neće umrijeti i učinit će još mnogo toga za ljubav, pa i preći na drugu vjeru.

Miranda Hobbes

Cynthia Nixon

Miranda Hobbes

untitled-1

Pametna, samosvjesna i ponosna na svoj uspjeh. Neprestano si podiže letvicu kako u profesionalnom tako i privatnom životu. Postala je partnerica u odvjetničkoj tvrtki i kupila vlastiti stan na Upper West Sideu. Ipak bori se u ljubavnom životu, s vremenom odustajući od sna da nađe pravu ljubav. Iako je realna i teško se otvara, svoju ranjivost skriva ciničnim i autoironičnim humorom. Tijekom dugogodišnje veze sa Steveom imala je sumnje i razočaranja, a najviše ju frustrira njegov ležeran pristup životu. Svaki njegov pokušaj da odnos odvedu na novu razinu, korak je koji ju tjera dalje od njega. U jednom trenutku odustaju, uspjevši sačuvati svoje prijateljstvo. Jedna vruća noć dovest će do Mirandine trudnoće, koju u zadnji čas zbog otkucaja biološkog sata odluči zadržati. Za Mirandu to je devet mjeseci nove borbe za otkrivanje majčinskih osjećaja i žongliranje između karijere samohrane majke i odvjetnice.

mr. Big/Faca

Chris Noth

mr. Big/Faca

chris-noth

Stanford Blatch

Willie Garson

Stanford Blatch

willie-garson

Skipper Johnston

Ben Weber

Skipper Johnston

ben-weber

Steve Brady

David Eigenberg

Steve Brady

david-eigenberg

Aidan Joff

John Corbett

Aidan Joff

john-corbett

Trey MacDougal

Kyle MacLachlan

Trey MacDougal

kyle-maclachlan