Sheena - Sapunice | Sapunice

Sheena

( Sheena )

sheena_kraljica_dzungle.jpg

ZEMLJA PROIZVODNJE: SAD

GODINA PROIZVODNJE: 2000

PRODUKCIJA:

BROJ EPIZODA: 35

REDATELJ:

AUTOR: Douglas Schwartz

http://

Sadržaj serije

Serija je nastala prema klasiku, istoimenom stripu iz 30-tih i 40-tih godina prošlog stoljeća, o Sheeni, kraljici džungle koju utjelovljuje glumica Gena Lee Nolin. Sheena je lijepa i hrabra junakinja i čuvarica afričkog raja kojemu prijeti moderna civilizacija.

Mladu djevojku Sheenu odgojio je posljednji živući član Kaya, plemena čiji pripadnici imaju mističnu moć mijenjanja oblika u životinjski.

To je dar koji posjeduje i Sheena koja se također može preobraziti u životinju i neprepoznatljiva se kretati džunglom te se boriti protiv vanjskih sila koje prijete La Mistasu, njezinom prvotnom domu. Serija prati Sheenen odnos s američkim pustolovom Mattom Cutterom (John Allen Nelson), njegovim pomoćnikom Mendlesohnom (Kevin Quigley), Sheeninom duhovnom mentoricom Kali (Margo Moorer) koja joj je podarila sposobnost povezivanja s unutarnjim duhom životinje i Rashidom (Veryl Jones), plemenitim Masai rendžerom.

Shenena moć preobrazbe u životinje bila je veliki izazov za producente serije. Transformacija je postignuta kombinacijom grafičkog prikaza, sofisticirane šminke i rada sa stvarnim životinjama. Sheena se može pretvoriti u bilo kojeg sisavca, sve dok se može povezati s njegovom dušom. Glumica Nolin je izjavila da joj je bilo veliko zadovoljstvo raditi s čimpanzama dok puzanje velikih zmija ne opisuje kao poželjno iskustvo. Radila je i s leopardom, lavom, žirafom, slonom, devom i kozama. Koze su bile jedine koje su se dobro ponašale – prisjeća se glumica.

Zanimljivo je da je set serije koji dočarava afričko podneblje zapravo smješten u Orlandu na Floridi.

Komentari

Glumci