Sila - Sapunice | Sapunice

Sila

( Sila )

SILA

ZEMLJA PROIZVODNJE: Turska

GODINA PROIZVODNJE: 2006

PRODUKCIJA: ATV

BROJ EPIZODA: 79

REDATELJ: Gül Oguz

AUTOR: Gül Oğuz

http://www.atv.com.tr/klasik-diziler/sila

Sadržaj serije

Sila je serija o djevojci koju je sudbina u dobi od tri godine otrgnula od doma i obitelji i odvela u Istambul. Iako su Silini korijeni na istoku, ona je odgojena u modernom zapadnom svijetu. Pojam ‘razmjena mladenaca’, s kojim se Sila nikad nije susrela, u potpunosti mijenja tijek njezina života.

Da bi spasila život brata kojeg nikad nije upoznala, na silu je udaju za poglavara plemena, naočitog Borana kojeg nikad prije nije vidjela. Sila u golemoj kući postaje zarobljenica nesmiljenih pravila. Ona iz dana u dan kuje planove za bijeg, no nije svjesna da je ono od čega zapravo pokušava pobjeći beznadna ljubav prema svom novog suprugu agi Boranu. Boran je bogati zemljoposjednik i aga koji se samo iz poštovanja, i kada je to potrebno, pokorava običajima i tradiciji.

Sila cijeli svoj život odrasta u laži. Rekli su joj da joj je cijela obitelj mrtva, a ona je usvojena u obitelj koja joj je pružila mnogo ljubavi. Školovala se u najboljim školama i postala mlada djevojka koju svi obožavaju. Jednog se dana upoznaje s biološkom obitelji koju je smatrala pokojnom. Njezin pravi otac neočekivano se pojavi pred Silom i pod izlikom da joj je majka bolesna odvodi u Mardin. Da bi spasila život brata kojeg nikad nije upoznala, na silu je udaju za poglavara plemena Borana kojeg nikad prije nije vidjela. Silin brat Azad pobjegao je s aginom mlađom sestrom Narin, pa je pleme dogovorilo razmjenu mladenaca da bi se izbjeglo prolijevanje krvi. Dok se Sila raduje što je upoznala svoju pravu obitelj, duboko je pogodi što ju je vlastita obitelj žrtvovala običajima. No ona se ne predaje i traži način da se silom izvuče iz te nemilosrdne zamke.

Radnja serije se događa u Mardinu, gradu jugoistočne Turske koji je poznat po svojoj arapskoj arhitekturi. Serija je u Turskoj bila popularnija od ‘Asi’ koja se prikazivala u isto vrijeme. Naslovnu ulogu tumači prelijepa Cansu Dere (Ezel). Muškog protagonista utjelovio je najbolji turski model 2001. godine i glumac Mehmet Akif Alakurt.

Komentari

Glumci

Sila Sönmez

Cansu Dere

Sila Sönmez

Cansu_Dere_tt.jpg

Sila je vesela i vedra djevojka koja živi u Istanbulu, sve dok joj na vrata ne pokucaju biološki otac i brat. Kako bi se spasila brata Sila se prisilno udaje za agu Borana, a od tada njezin život postaje pakao. Ona je djevojka koja voli strastveno, ali s još većim žarom može prezirati svoje neprijatelje.

Boran Genco

Mehmet_Akif_Alakurt_t.jpg

Boran je aga što znači vladar svog plemena. Boran je autoritaran muškarac koji unatoč  pritisku plemena zastupa liberalne ideje. Uvijek pronalazi ravnotežu između zastarjelih običaja i ideja modernog svijeta. Boran je u prošlosti bio oženjen i zaljubljen u Jezdu koja si je upravo zbog običaja oduzela život.

Narin

Boncuk Yılmaz

Narin

Boncuk_Ylmaz_t

Narin je Boranova sestra koja se potajice uda za Silinog brata Azada. Zbog toga život joj prema plemenskim običajima visi o koncu. Narin je blaga djevojka koja izuzetno cijeni svog agu i brata Borana.

Azad

Cemal Toktaş

Azad

Cemal_Toktas_t

Azad je nepromišljen i smatra da njegova sestra Sila ne zaslužuje bolji tretman. Sebičan je i ne pomišlja na svoje posljedice svoje djelovanja.

Cihan Genco

Devrim Saltoğlu

Cihan Genco

Devrim_Saltoglu_t

Džihan je Boranov bratić koji je oduvijek ljubomoran na svog agu. Stalno pronalazi načine kako bi umanjio njegovu vladavinu među plemenom. Splektaroš je i glavni pokretač svih problema u plemenu.

Bedar Sönmez

Zeynep Eronat

Bedar Sönmez

Zeynep_Eronat_t.jpg

Bedar je Silina biološka majka koja poštuje običaje. Ona je blaga srca i voli svoju djecu.

Celil Sönmez

Menderes Samancılar

Celil Sönmez

Menderes_Samanclar_t

Dželil je Silin otac koji smatra da se običaji moraju poštovati. Slabije ne poštuje i smatra da mlađa kćerka nema pravo na obrazovanje zato što je žena.

Emre

Kartal Balaban

Emre

Kartal_Balaban_t.jpg

Emre nekadašnji Silin dečko koji će učiniti sve da Silu vrati u Istanbul. On je njezina osoba od povjerenja koja ne podnosi Borana te je njegov najljući protivnik.