Slatke male lažljivice - Sapunice | Sapunice

Slatke male lažljivice

( Pretty Little Liars )

slatke-male-lazljivice-najava1

ZEMLJA PROIZVODNJE: Amerika

GODINA PROIZVODNJE: 2010

PRODUKCIJA: ABC Family

BROJ EPIZODA: 102

REDATELJ: Norman Buckley

AUTOR: Sara Shepard

http://prettylittleliars.alloyentertainment.com/

Sadržaj serije

Slatke male lažljivice je serija koja prati život šesnaestogodišnjakinja – Arie (Lucy Hale), Spencer (Troian Bellisario), Hanne (Ashley Benson) i Emily (Shay Mitchell) – koje su nakon nestanka vješte manipulatorice Alison (Sasha Pieterse)  izgubile međusobni kontakt. No to se mijenja kada počnu pristizati tajanstvene poruke od osobe koja se potpisuje s ‘A’. Vezane nekadašnjim prijateljstvom te panikom i pomutnjom uzrokovanim zagonetnim porukama, djevojke se ponovno okupljaju, iako svaka ima svoj razlog da nikome ne otkrije svoju tajnu.

Prijeteće poruke ujedine djevojke, a njihov život u pitoresknom predgrađu odjednom se čini jako daleko od savršenstva, kada laži i izdaje počnu prijetiti svemu što im je drago. Pravi šok uslijedi kada i nakon pronalaska Alisoninog tijela poruke ne prestaju stizati.

Nakon napetog završetka prve sezone, drama se nastavlja i u novim nastavcima. Ianovo tijelo nije pronađeno, a cijeli grad zanima što se zaista dogodilo u crkvi te večeri. Mogu li djevojke izmisliti uvjerljivu priču? Aria, Emily, Hanna i Spencer trebaju štošta objasniti, njihovi roditelji i policija ne znaju u što vjerovati. Djevojke se nalaze na meti gradskih tračeva.

Novi nastavci donose otkrivanje identiteta ‘A’, a netko će biti i uhićen zbog ubojstva Alison. Također najavljena je i smrt jednog od likova koja će zasigurno šokirati sve fanove serije. U međuvremenu, ljubav djevojaka je u drugom planu jer Spencer ne dopuštaju da vidi Tobyja (Keegan Allen), a Aria zahladi odnos s Ezrom. Caleb (Tyler Blackburn) se vraća u grad zbog Hanne. Također će i gostujući likovi pomutiti planove glavnih junakinja, počevši od Jasona (Drew Van Acker), Caleba (Tyler Blackburn) i Samare (Claire Holt).

Naslovnu pjesmu ‘Secret’ predložila je jedna od glavnih glumica u seriji Ashley Benson. Većina scena snimana je na setu popularne serije ‘Gilmorice’.

Peta sezona donosi nove preokrete, intrige i zaplete koji će naizgled voditi prema razrješenju ove priče. Sezona na samome početku gledateljima otkriva što se dogodilo nakon velike završnice prethodne sezone, kada je nepoznata osoba s kapuljačom upucala Ezru, a djevojke su usto otkrile mnoge nove šokantne informacije. Djevojke shvate da je Ezra jedina osoba koja zna tko je zapravo ‘A.’, no ona se trenutačno bori za život i ne može im pomoći. Dok Aria provodi vrijeme u bolnici uz Ezru, ostatak društva smišlja zamku koja bi im trebala otkriti identitet osobe ‘A.’ Međutim, sve se šokiraju kada otkriju tko je upao u njihovu zamku. U ovoj sezoni, cijelo će društvo ponovno morati prilagoditi svoje živote još jednome saznanju – naime, pokazalo se da je Alison ipak živa. Njezin povratak u Rosewood utjecat će na sve koje je poznavala, posebice one s kojima je oduvijek bila bliska. U Rosewood će se vratiti i Hannin bivši dečko Caleb (Tyler Blackburn), koji se potpuno promijenio, no pitanje je hoće li ta promjena nabolje potrajati.

Serija je snimljena prema hit serijalu romana istoga naziva spisateljice Sare Shepard, a oko nje se stvorila velika medijska pozornost nakon što je postala prva televizijska serija koja je skupila više od milijun tweetova tijekom jednosatnog emitiranja. Također, 2014. godine bila je serija o kojoj se najviše pisalo na Twitteru.

Galerija

najnovije fotografije

Komentari

Glumci

Spencer Hastings

Troian Bellisario

Spencer Hastings

Troian-Bellisario-t

Spencer je perfekcionistica i odlična učenica koja se cijeli život bori s tim da drži korak sa svojom uspješnom obitelji. Upravo zbog toga se osjeća jako usamljeno. Čini se da je nitko ne razumije dok ne pronađe pravo razumijevanje - u zagrljaju sestrinog zaručnika.

Hanna Marin

Ashley Benson

Hanna Marin

Ashley-Benson-t

Hanna je buntovnica sklona nevoljama čija majka Ashley uzima stvari u svoje ruke u nastojanju da sačuva svoju reputaciju te imidž svoje kćeri. Hanna je nedavno otkrila svoju 'cool' stranu te se nastoji prilagoditi ekipi.

Emily Fields

Shay Mitchell

Emily Fields

Shay-Mitchell-t

Emily je sportašica koja pokušava pronaći svoje mjesto u svijetu, a počne se družiti s novom susjedom Mayom, djevojkom slobodnog duha koja se nedavno preselila u Alisoninu staru kuću preko puta ulice.

Aria Montgomery

Lucy Hale

Aria Montgomery

Lucy-Hale-t

Aria se tek vratila u rodni grad nakon boravka u Europi te pokušava potisnuti saznanje o koketiranju svog oca Byrona s njegovom bivšom studenticom. Aria to želi sakriti od svoje majke Elle, a u međuvremenu njenu pažnju zaokuplja markantni profesor engleske književnosti Ezra Fitz.

Ella Montgomery

Holly Marie Combs

Ella Montgomery

Holly-Marie-Combs-t

Ella je Arijina majka koja sumnja da ju njen suprug Byron vara sa svojom bivšom studenticom.

Ezra Fitz

Ian Harding

Ezra Fitz

Ian-Harding-t

Ezra Fitz je učitelj engleskog jezika koji pokazuje veliki interes za svoju učenicu Ariju.

Ashley Marin

Laura Leighton

Ashley Marin

Laura-Leighton-t

Ashley je uspješna poslovna žena koja više vremena provodi na svom mobitelu nego sa svojom kćeri Hannom.

Byron Montgomery

Chad Lowe

Byron Montgomery

Chad-Lowe-t

Byron je Arijin otac, profesor na lokalnom sveučilištu koji je omiljen među ženskim studenticama.