Sljedbenici - Sapunice | Sapunice

Sljedbenici

( The Following )

Sljedbenici

ZEMLJA PROIZVODNJE: Amerika

GODINA PROIZVODNJE: 2013

PRODUKCIJA: Fox Broadcasting Company

BROJ EPIZODA: 45

REDATELJ:

AUTOR: Kevin Williamson

http://www.fox.com/the-following

Sadržaj serije

FBI procjenjuje da trenutno u SAD-u živi tristo aktivnih serijskih ubojica. Što bi se dogodilo da se povežu i počnu međusobno komunicirati? Što da mogu surađivati i udruživati se? Što da ih genijalan i karizmatičan, no psihopatski um okupi i pokrene kult koji slijedi svaku njegovu zapovijed?

Kad Joe Carroll (Purefoy), zloglasni serijski ubojica osuđen na smrt, pobjegne, FBI poziva bivšeg agenta Ryana Hardyja (Bacon) kao konzultanta na slučaj. Iako se povukao iz javnosti, Hardy je zaslužan za Carrollovo uhićenje 2003., nakon što je Carroll ubio četrnaestero studentica na kampusu sveučilišta u Virginiji gdje je predavao književnost.

Hardy zna sve o Carrollu. On ga poznaje bolje nego itko. Možda je jedini psihološki i intelektualno dorastao Carrollu. No Ryan Hardy koji je riješio Carrollov slučaj prije mnogo godina danas više ne postoji. Hardy nosi fizičke i psihičke ožiljke proizašle iz lova za serijskim ubojicom i mnogo je prošlo otkad je posljednji put radio na terenu. Ova nova istraga njegovo je iskupljenje, njegov poziv u akciju. Za razliku od prvotne istrage prije mnogo godina, Hardy više ne odlučuje. Usko surađuje s FBI-evim timom koji uključuje mladog i oštroumnog Mikea Westona (Ashmore) i FBI-evu stručnjakinju Debru Parker (Parisse) koja vodi istragu o Carrollu i njegovim sljedbenicima.

Iako se čini da ga Weston idolizira, većina tima smatra da od Hardyja imaju više štete nego koristi. No Hardy dokazuje svoju vrijednost kad otkrije da je Carroll potajno komunicirao s mrežom sljedbenika u vanjskom svijetu. Ubrzo postaje očito da je planirao više od samo bijega iz zatvora. FBI-eva istraga vodi Hardyja do Carrollove bivše supruge i majke njegova malog sina. Hardy moli njegovu bivšu suprugu da mu pomogne predvidjeti Carrollov sljedeći potez. Napetost raste kada Carrollovi pomagači otmu ženu koja je prije 10 godina trebala biti njegova posljednja žrtva. Hardy postaje još odlučniji okončati Carrollovu igru kada shvati da psihopat namjerava završiti ono što je započeo.

Napeta, fascinantna drama prati Hardyja i FBI dok se suočavaju s izazovom stalno rastućeg broja ubojstava u režiji poremećenog Carrolla koji sanja o pisanju romana s Hardyjem kao glavnim likom. No budući da bi svatko mogao biti sljedbenik, kako znati komu vjerovati?

Galerija

najnovije fotografije

Komentari

Glumci

Ryan Hardy

Kevin Bacon

Ryan Hardy

Kevin Bacon tttt

Debra Parker

Annie Parisse

Debra Parker

Annie Parisse tttt

Claire Matthews

Sljedbenici

Claire Matthews

Natalie Zea tttt

Mike Weston

Shawn Ashmore

Mike Weston

Shawn Ashmore tttt

Denise

Valorie Curry tttt