Smallville - Sapunice | Sapunice

Smallville

( Smallville )

Smallville.jpg

ZEMLJA PROIZVODNJE: SAD

GODINA PROIZVODNJE: 2001

PRODUKCIJA:

BROJ EPIZODA: 218

REDATELJ: David Nutter

AUTOR:

http://

Sadržaj serije

Clark Kent  je na raskrižju života i ispunjenju svoje sudbine je bliže no ikad, njegovo odrastanje vodi ga trenutku da konačno postane pravi superheroj. Kent će se također suočiti  s najvećom razornom silom u liku superjunaka Doomsdayja. Clark u ovim godinama započinje i svoju karijeru u ‘Daily Planetu’.

Najduže emitirana serija o Supermanu u novim nastavcima donosi na male ekrane novu legiju superheroja, inače kultne likove iz stripa Geoffa Johnsa koji se iz daleke budućnosti vraćaju u Supermanovu prošlost. Mladi Clark tako će se na raskrižju svog života susresti s Plastiqueom, zanosnom Maximom te najmoćnijim zlikovcem ikada,  zloglasnim Doomsdayjom.

U ovoj sezoni u gostujućoj ulozi gledatelji će prepoznati i glumicu Tori Spelling. Lik Tess Mercer stvoren je nakon što su se u prošloj sezoni gledatelji oprostili s Clarkovim najvećim neprijateljem Lexom Luthorom. Serija je snimana na lokacijama Vancouvera u Kanadi.

Nakon što se na kraju sedme sezone Clark suočio s Lexom Luthorom koji je otkrio njegovo pravo podrijetlo, došlo je do velike borbe. No Lexovo otkrivenje nije bez plaćene cijene, a to je smrt Lionela Luthora. U zadnjim nastavicma gledatelji su mogli vidjeti i borbu Clarka s Brainiacom koji je napao njegovu rođakinju Karu, a Chloe i Lanu je stavio u stanje kome. Clark se našao i na kraju ljubavne priče s prelijepom Lanom koja mu je rekla kako zauvijek ostavlja Smallville i njega, jer samo će tako mladi Superman ispuniti svoju sudbinu.

Sada kada je mladi superjunak zatvorio jedno poglavlje svog života vrijeme je da otvori novo. Prava prilika za novi početak je prijedlog Lois Lane da preda molbu za posao u Daily Planetu. Osma sezona počinje nekoliko tjedana nakon što se Clark zaposli u redakciji. Veliko uporište u svom poslu, ali i u privatnom životu Clark pronalazi upravo u prelijepoj Lois. Ubrzo će početi frcati iskre između mladog superheroja i lijepe novinarke. Oni će shvatiti kako ih povezuje nešto više od prijateljstva i zajedničkog posla. Clark ujedno shvati kako mora održati ravnotežu između svoja dva identiteta, novinara i  superheroja. Iako više nema Lexa, njegovo mjesto i imanje uskoro popuni zanosna  Tess Mercer (Freeman), koja je prema Lexovim uputama postala glavna u svim njegovim poslovima, a s tim je i preuzela vlasništvo nad Daily Planetom. Tessina prisutnost promijenit će Clarkov život,  jer ona je uvjerena da je Lex Luthor još uvijek živ.  No Clark nije jedini koji će doživjeti promjene u svom životu. U Metropolis se vraća milijader Oilvier Queen (Hartley). Oliver počinje ispitivati svoju ulogu superheroja baš kada Clark uspješno prihvati svoju sudbinu. Najbolja Clarkova prijateljica Chloe u novim nastavcima uplovit će u bračnu luku. S poslovne strane ona nastavlja Lanin posao te će ponovno otvoriti Fundaciju Isis  kako bi savjetovala ljude s ‘metero’ moćima. Chloein život postane još kompliciraniji kada upozna bolničara Davisa Bloomea  (Witwer) koji odmah s njom ostvari prijateljski odnos. Unatoč tomu što ga Chloe smatra prijateljem, David skriva mračnu tajnu. Naime ispostavi se da je on Doomsday, naljući protivinik mladog Clarka Kenta….

Komentari

Glumci