Tri, dva, jedan – kuhaj!: Sanja i Morena na rubu diskvalifikacije - Sapunice | Sapunice

Srijeda 19. 4. 2017.

kuhaj_1

Tri, dva, jedan – kuhaj!: Sanja i Morena na rubu diskvalifikacije

Kandidati su drugi dan zaredom kuhali prema receptu i pod mentorstvom jednog člana žirija. Jučer je na meniju bila sipa s pljukancima i steak od tune s pestom i baby mrkvom, a iako su uglavnom svi dobro odradili zadatak i učinili mentora Ivana Pažanina ponosnim, Tomislav Špiček se naljutio jer njegove opaske ne uzimaju ozbiljno.

„Nemojte više da vam pada na pamet, što se mene tiče, da mi pečete tako sirovo i pačja prsa i bifteke i ne znam što. Rekao sam medium, najpoštenije prema svima. Zaboravite više na crveno i sirovo“, ozbiljan je bio Špiček, koji je Sanji i Moreni prigovorio zbog nedovoljno pečene tune.

Ni Katarinina i Ozanina tuna nije ispala dovoljno pečena, a pretjerale su i s nadjevom. No sipa im je, prema Špičekovom mišljenju, ispala najbolja. „Kad vi njih gledate, rekao bi čovjek da su zbunjene i da od toga neće biti ništa. Ali na kraju kad donesu tu hranu, to bude uvijek solidno, jestivo…bitno da na kraju taj proizvod bude dobar. Nemaju tehniku, ali vidi se pomak i učenje“, komentirao je Pažanin. Cure su bile najugodnije iznenađenje večeri i zaradile su visoka 23 boda. Natali i Hrvoje servirali su najljepši tanjur i dobro ispekli tunu, no pesto im je ispao pregrub, a pljukanci vizualno katastrofa. Umak je teksturom pogođen, no nema okus sipe. Željan i Arsen  muku su mučili s pljukancima, koji su naposljetku ispali odlični. „Problem je što ste stavili tog pesta unutra. Nije u receptu i nije utjecalo toliko na okus, ali se orah može osjetiti pod zubima“, kazao je Pažanin koji je pohvalio i njihovu tunu. Špiček ih je, pak, kaznio minus bodom zbog toga što su stavili pesto u pljukance, što nije bilo zadano receptom.

Martin i Kristijan odlično su ispekli tunu, a i pesto im je dobro ispao, kao i pljukanci. „Prezadovoljan sam ocjenama, tu su sad već sitni detalji koji odlučuju. Doslovno je nedostajalo tri žlice vode“, komentirao je Kristijan tri osmice od žirija. Moira i Zdravko su odlično ispekli tunu, no u pestu je bilo malo više oraha nego što bi trebalo. S pljukancima su imali isti problem kao i Sanja i Morena, nedostajalo im je dvije minute ukuhavanja. „Ovo je sipa s pljukancima, to nisu pljukanci sa sipom“, kratak je bio Špiček.

Na kraju dana, na vrh tablice zasjeli su Martin i Kristijan, koji s 24 zarađena boda sada ukupno imaju 45 bodova. Najmanje uspješne su bile Sanja i Morena sa samo 17 bodova. Kada se tome pribroje bodovi od prekjučer, njih dvije su s ukupnih 35 bodova zasjele na posljednje mjesto na tablici.

„Apsolutno sam zadovoljan današnjim danom. Mislim da je bilo teško napraviti domaće pljukance bez jaja i šug od sipe. To nije ni lako ni jednostavno, a oni su to stvarno odradili sa željom i ljubavlju i bili su motivirani. I svi su većinom odradili jako dobro“, zaključio je Pažanin na kraju dana.

Sanja i Morena na rubu diskvalifikacije!

Natjecatelji gastro showa ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’ korak su do osvajanja titule najboljeg hrvatskog amaterskog kuhara i nagrade od 100 tisuća kuna. Baš zato žiri uvodi sve strože kriterije – ovaj put će na rubu diskvalifikacije biti Sanja i Morena!

321kuhaj-47ep-37

U svakoj sezoni popularnog showa vrijede ista pravila, među njima je i ono o strogoj zabrani bacanja hrane. Iako znaju za to, Sanja i Morena večeras će itekako ‘nadrapati’ nakon što će njihova salata završiti u smeću.

Naime, ovaj je par za večerašnji jelovnik odlučio pripremiti svinjsku roladu s pestom od pinjola, đumbira i korijandra uz pire krumpir i salatu od crvenog zelja. Nakon što ih je Tomislav Špiček u obilasku podsjetio kako salata od zelja mora biti poslužena hladna, a kupus tanko narezan, Morena je odlučila napraviti novu, a ‘staru’ baciti u smeće. Sanji se to nije svidjelo, a niti žiriju…

„Jeste li iskoristile sve namirnice? Ali ste bacile već napravljenu salatu od zelja… Šta sam ja rekao što se tiče hrane i smeća? Rekao sam vam da višak namirnica, koje ne trebate, stavite u zdjelu i pokrijte folijom i stavite sa strane jer će ih pokupiti drugi koji će to već nekako iskoristiti“, još je jednom objasnio Špiček zbog čega su ga naljutile Sanja i Morena, koje su pokušavale opravdati svoj postupak kako su ih pravila zbunila. Jednom su već ostavile namirnice koje im ne trebaju pa su zato dobile negativan bod, no ovaj put su ih bacile jer nisu htjele napraviti istu pogrešku.

Međutim, debelo su pogriješile jer ih žiri zbog bacanja hrane može kazniti diskvalifikacijom. Što će učiniti žiri, doznat ćemo večeras u novoj epizodi showa ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’ u 21:10 na RTL-u!

 

 

Komentari