Spone ljubavi - Sapunice | Sapunice

Spone ljubavi

( A Lei do Amor )

spone-ljubavi

ZEMLJA PROIZVODNJE: Brazil

GODINA PROIZVODNJE: 2016

PRODUKCIJA: Rede Globo

BROJ EPIZODA: 145

REDATELJ:

AUTOR: Maria Adelaide Amaral i Vincent Villari

http://gshow.globo.com/novelas/a-lei-do-amor/

Sadržaj serije

U novoj brazilskoj telenoveli Spone ljubavi, Helô (Isabelle Drummond/Claudia Abreu) i Pedro (Chay Suede/Reynaldo Gianecchini) par su koji se bori sa svim nedaćama i zaprekama. Ponajprije s moćnom Pedrovom obitelji Leitão. Magnólia Leitão (Vera Holtz), zvana Mag, majka je obitelji. Snažna i autoritativna žena koju većina doživljava sveticom, mada neki u njoj vide vuka u janjećoj koži. Njezin muž Fausto Leitão (Tarcísio Meira) bavi se poduzetništvom, ambiciozan je i željan političke karijere. Oboje vjeruju da “cilj opravdava sredstvo” i da ništa ne može omesti njihove planove.

Pedro je Faustov sin iz prvoga braka s pokojnom suprugom. Pravičan je, odlučan i veoma smiren. Diplomirao je arhitekturu, voli jedriti. Osoba je koju bi svatko poželio imati u blizini. Posve je različit od oca, polubrata Hérculesa (João Vitor Silva/Danilo Granghéia) i polusestre Vitórije (Sophia Abrahão /Camila Morgado). Upoznaje siromašnu Helô kad ona proživljava najteže razdoblje u životu. Njezina majka Cândida (Denise Fraga) ima uznapredovali stadij leukemije, a otac Jorge je alkoholičar koji je nedavno izgubio posao. Helô i Pedro su različiti baš u svemu, ali kako srcu ne možemo zapovijedati, njih se dvoje zaljube.

Helô ostaje bez oca istoga dana kada Pedrov otac Fausto objavljuje svoju kandidaturu za gradonačelnika. U Helôinu srcu isprepleću se mržnja i ljubav. Zarekla se da će uništiti cijelu obitelj Leitão, osim voljenoga Pedra. Njihova ljubav je iskrena, jaka i opasna za ostale. Pedrova maćeha Mag boji se bliskosti svoga posinka i djevojke koja želi uništiti njihovu obitelj, te zbog toga odluči prekinuti njihovu vezu tako što će inscenirati Pedrovu nevjeru s tajnicom Suzanom (Gabriela Duarte/Regina Duarte).

Nakon prekida s Helô i zbog prljave politike svoje obitelji, Pedro napušta grad i godinama živi u inozemstvu, na jedrilici.

Nakon dvadeset godina Pedro se vraća u rodni kraj i ponovno susreće Helô koja je sada u braku s beskrupuloznim magnatom Tião Bezerrom (Thiago Martins/José Mayer) s kojim ima dvoje djece: Edua i Letíciju.

Dovoljan će biti jedan slučajan susret Pedra i Helô kako bi njihova ljubav ponovno planula i bila jača nego ikada. Neće im biti lako jer ih na putu čeka mnoštvo poteškoća: Pedrova obitelj i dalje ima veliku moć, Helôina kći je bolesna, a njezin suprug to koristi kako bi je ucjenjivao. Uvijek ju je varao, ali želi pošto-poto održati brak, premda zna da ga žena više ne voli. Što može opravdati tu njegovu veliku opsjednutost? Pravi razlozi kriju se u prošlosti. Cijelu istinu o magnatu zna jedino Miro (Jorge Lucas), njegov vjerni vozač. Jedna dobro čuvana tajna mogla bi utjecati na živote mnogih ako bi bila otkrivena.

S postavom koju čini niz glumačkih zvijezda, telenovela SPONE LJUBAVI je romantična drama o tome kako nas naši izbori doživotno prate, kako neke veze traju vječno i kako prošlost može isplivati na površinu kad se tome najmanje nadamo.

U brojnoj glumačkoj ekipi neki od glumaca dobro su poznati našim gledateljima. Najpoznatiji je svakako THIAGO LACERDA, kojeg smo gledali u nekoliko serija: najpopularnija je bila Naša zemlja (Terra nostra), prikazana 2001., koja je pratila je ljubavnu priču talijanskih emigranata u Brazilu u 19. stoljeću, zatim u Brazilskom akvarelu, seriji Život teče dalje (A vida da gente), Dragocjenom biseru (Joia rara) te u seriji Sedam žena (glumio je Garibaldija).

CLAUDIA ABREU, koja u seriji glumi glavnu žensku ulogu (Helo), našim je gledateljima poznata po ulogama u serijama Svijet slavnih i Snaga želje, a REYNALDO GIANECCHINI (u ovoj seriji glavna uloga, Pedro) glumio je u također vrlo popularnoj seriji Zemlji nade (Terra speranza), nastavku serije Naša zemlja.

Komentari

Glumci

Heloísa Martins Bezerra (Helô)

Cláudia Abreu

Heloísa Martins Bezerra (Helô)

claudia_abreu_lei_do_amor

Pedro Guedes Leitão

Reynaldo Gianecchini

Pedro Guedes Leitão

reynaldo-gianecchini

Magnólia Costa Leitão

Vera Holtz

Magnólia Costa Leitão

vera-holtz

Sebastião Bezerra (Tião)

José Mayer

Sebastião Bezerra (Tião)

jose-mayer

Luciane Leitão

Grazi Massafera

Luciane Leitão

grazi-massafera

Fausto Leitão

Tarcísio Meira

Fausto Leitão

tarcisio-meira

Letícia Martins Bezerra

Isabella Santoni

Letícia Martins Bezerra

isabella-santoni

Vitória Costa Leitão Noronha

Camila Morgado

Vitória Costa Leitão Noronha

camila-morgado