Strast - Sapunice | Sapunice

Strast

( Pasion )

Strast

ZEMLJA PROIZVODNJE: Meksiko

GODINA PROIZVODNJE: 2007

PRODUKCIJA: Televisa Internacional

BROJ EPIZODA: 95

REDATELJ: Alejandro Frutos

AUTOR: María Zarattini

http://www.esmas.com/pasion

Sadržaj serije

Strast je telnovela čija je radnja smještena u romantično, ali i okrutno razdoblje kolonijalnog Meksika. U seocetu San Fernandu slave se zaruke Camile, kćeri Justa Dariena, i Santiaga, zgodnog seoskog kovača. Slavlje prekinu plaćenici don Jorgea Mancere y Ruiza, tiranskog vlastelina, koji je odlučio izvršiti gospodsko pravo na Camili. Santiago pada ranjen pri pokušaju da spriječi nasilnike da mu otmu zaručnicu i ona pristane otići s njima samo da ga ne ubiju. U spavaonici don Jorgea Camila uvidi da je muškarac tako pijan da je zaspao ne taknuvši je i ona pobjegne. Kad stigne u selo, dozna da je Santiagovo stanje kritično.

Nekoliko dana poslije otmu je razbojnici. Gusarskom kapetanu svidi se Camila i na trenutak osjeti potrebu da je zaštiti i spasi okrutne sudbine, no predomisli se i djevojku kupi don Timoteo de Salamanca y Almonte s otoka La Mariana. Timoteo je ogorčeni starac koji prezire svoju obitelj i ima makijavelistički plan da je uništi: oženit će se svojom robinjom i učiniti je bogatom nasljednicom. Nakon nekog vremena Camila ostane udovica i postane vlasnica Timoteova bogatstva.

Odluči se vratiti u San Fernando gdje dozna da je svi smatraju mrtvom te da joj se sestra Rita udala za Santiaga. Nedugo zatim posjeti je Ricardo, Timoteov nećak, u kojem odmah prepozna gusarskog kapetana. Ricardo ponovno osjeti neobjašnjivu potrebu da zaštiti Camilu. Iako Camila zna da je Ricardo došao vratiti obiteljsko nasljedstvo, svejedno joj je privlačan. Vrlo brzo oboje će morati priznati da su zaljubljeni jedno u drugo. U međuvremenu, Santiagovi osjećaji prema Camili nikad nisu nestali pa se između njega i Ricarda javi oštro rivalstvo. Kad joj Santiago izjavi ljubav, Camila je razapeta, ali zna da Santiaga ne može imati. Istodobno Ricardo, ponosan, tvrdoglav i bahat bjegunac od pravde, probudio je u njoj ljubav koja je svakim danom sve jača i po prvi put ona gori od strasti…
Serija se snimljena prema priči Marije Zarattini.

Galerija

najnovije fotografije

Komentari

Glumci

Camila Darien

Susana Gonzalez

Camila Darien

Susana-Gonzalez_t

Kći mlinara Justo Dariena i ima brata Vasca i sestru Ritu. Velikodušna je i inteligentna osoba koja je uvijek spremna pomoći prijatelju. Iako se čvrsto i odlučno postavlja pred svakim problemom, vrlo je senzibilna, a tugu pokazuje tek u intimi sobe. Voli svoju obitelj i pokušava je zaštititi od nepravdi koje im se događaju.

Ricardo de Salamanca y Almonte

Fernando Colunga

Ricardo de Salamanca y Almonte

Fernando-Colunga_t

Ricardo je sin Mercedes Almonte i Pedra of Salamanca i nećak don Timotea de Salamanca y Almonte s otoka La Mariana. Obrazovan je i govori nekoliko jezika. U osamnaestoj godini bio je nepravedno optužen za zločin koji nije počinio, pa je odlučio pobjeći među pirate. Zbog svoje hrabrosti i iznimne vještine baratanja oružjem, postao je i piratski kapetan. Iako zbog nesretnih okolnosti u kojima se našao živi u okrutnom okruženju, ponosan, tvrdoglav i bahat, njegova je duša plemenita.

Lisabeta de Salamanca

Daniela Castro

Lisabeta de Salamanca

Daniela-Castro-t

Don Timoteova kći i Franciscina nećaka. Slijepa je od desete godine.Veoma je inteligentna, i njeno profinjeno ponašanje skriva njezin karakter. Voli manipulirati drugima i okretati stvari u svoju korist. Voli bratića Ricarda i prema njemu se ponaša vrlo posesivno.

Santiago Marquez

Sebastian Rulli

Santiago Marquez

Sebastian-Rulli_t

Santiago je seoski kovač i nepriznati sin don Jorgea Mancere y Ruiza i Ofelije Marquez. Zgodan je i jak, dobrodušan i cijenjen među stanovnicima San Fernanda. Kada ga Jorge Mancer Y Ruiz prizna, promijeni svoje stavove i postaje uobražen i tašt.

don Jorge Mancera y Ruiz

Juan Ferrara

don Jorge Mancera y Ruiz

Juan-Ferrara_t

Don Jorge je tiranski vlastelin, koji je posjed dobio od španjolskog kralja. Oženjen je Sofíom Mendoza De Mancera Y Ruiz, s kojom ima kći Ursulu. On je apsolutni je gospodar ljudi i dobara u San Fernandu; ubire daće, dijeli pravdu i tiranizira stanovništvo, provodeći feudalni običaj "gospodsko pravo" tj uzimanja djevičanstva prije udaje. Kad sazna da mu je Santiago sin, daje mu svoje prezime i pokusava ga uvući u svoj raskalašeni svijet.

Sofia Mendoza De Mancera y Ruiz

Mariana Karr

Sofia Mendoza De Mancera y Ruiz

Mariana-Karr-t

Sofia je don Jorgeova žena s kojim ima kći Ursulu. Njihov brak dogovoren između obitelji Mendoza i Mancera y Ruiz. Kad otkrije mračnu stranu svoga muža, postaje joj odvratan i počinje ga prezirati.

Ursula Mancera y Ruiz Mendoza

Maya Mishalska

Ursula Mancera y Ruiz Mendoza

Maya-Mishalska_t

Ursula je kći don Jorgea i Sofie. Nesretno se udala vrlo mlada za mnogo starijeg muškarca i jedva dočekala da joj muž umre. Ima sedmogodišnju kći Titu, koju zanemaruje. Ursula je udovica hirovita karaktera i volji mlađe i zgodne muškarce.

Francisca de Salamanca

Maty Huitron

Francisca de Salamanca

Maty-Huitron-t

Don Timoteova sestra i ujna Ricardu i Lisabeti. Oduvjek živi u don Timoteovoj sjeni. Od rođenja se brine o Lisabeti. Svjesna je Lisabetine opsesije i pomaže joj u nastojanjima da se Ricardo ne oženi, jer se boji da će ga izgubiti.

Justo Darien

Raymundo Capetillo

Justo Darien

Raymundo-Capetillo-t

Otac Camile, Vasca i Rite. Vlasnik je mlina i skladišta. Zajednički rad sa Sofiom u dobrotvorne svrhe se s vremenom pretvara u duboku, ali potisnutu ljubav.

Alberto Lafont y Espinoza

Jose Elias Moreno

Alberto Lafont y Espinoza

Jose-Elias-t

Don jorgeov najbolji prijatelj i desna ruka. Izvana je otmjen je i elegantan, no iznutra cinik i beskrupulozan. Neprekidno prati sva zbivanja u pokrajini i u svakoj situaciji gleda vlastite interese.

Mario

Alberto Estrella

Mario

Alberto-Estrella-t

Alberto Estrella (Mario) Mario je Ricardov čovjek od povjerenja. On je prekaljeni i lojalan mornar bez dlake na jeziku. Ponekad sanja miran život, ali u duši je ipak stari morski vuk.asasdads