Sudbina - Sapunice | Sapunice

Sudbina

( Kaderimin Yazıldığı Gün )

sudbina

ZEMLJA PROIZVODNJE: Turska

GODINA PROIZVODNJE: 2014

PRODUKCIJA: Star TV

BROJ EPIZODA: 50

REDATELJ:

AUTOR: Aynur Sayar

http://www.startv.com.tr/video/arsiv/dizi/kaderimin-yazildigi-gun

Sadržaj serije

Sudbina je priča o borbi jedne surogat-majke da zadrži dijete kad igrom sudbine otkrije da je ono njezino biološko dijete. Priča se zakomplicira kad se zaljubi u oca svoga djeteta.

Glavni lik Kahraman strašno voli svoju ženu Defne. Nakon nesporazuma sa svojim mužem, Defne ode u ludu vožnju i završi u teškoj prometnoj nesreći. Zbog nesreće pobaci i zadobije teške unutrašnje ozljede zbog kojih nikad više neće moći zanijeti. Kahraman za to krivi sebe.

Kahramanova bogata obitelj već dugo očekuje dijete od njih. Kahramana osobito pritišće njegova majka Kijmet jer želi unuka. Budućnost te moćne obitelji ovisi o njihovu sinu Kahramanu i njegovoj ženi Defne. Čine sve da bi zatrudnjela, no tijekom tog vremena stresa i očekivanja, Defne pada u duboku depresiju.

Defnin je otac bolestan i jednoga dana dobije novu ideju od njegove medicinske sestre i svoje dobre prijateljice. Medicinska sestra savjetuje Defne da upotrijebi surogat-majku. Defne pita za mišljenje Kahramanovu majku Kijmet. Kahramanova majka Kijmet osobito želi sina, što je nužno da bi se nastavilo obiteljsko ime. Defne i Kijmet uvjere Kahramana da im surogat-majka rodi dijete pa nabasaju na Elif kojoj očajnički treba novac.

Elif radi na zemlji na Kahramanovoj farmi i želi nastaviti školovanje u jednome malom gradu. Elifin otac želi da se uda za mačo muškarca po imenu Maksut i koji se njoj ne sviđa. Njezin otac duguje velik novac Maksutu, a on mu obećava da će ga osloboditi cijeloga duga u zamjenu za Elifinu ruku. Elifina se majka svađa sa svojim mužem i slučajno ga ubije tijekom te prepirke. Odmah nakon te tragedije Elif, njezina majka i Elifina sestra Nazli bježe u Istanbul. Njezinu majku osude za ubojstvo i zatvore. Maksut prati Elif i ne odustaje od nje. U Istanbulu Elif doznaje i da njezina sestra Nazli ima srčanih problema i da treba ići na skupu operaciju. Očajnički joj treba novac. Elif majka daje telefonski broj njihova rođaka Halila i moli Elif da stupi u kontakt s njim i vidi može li im pomoći. Halil radi kao vozač za obitelj Jorukhan i djeluje kao njihova desna ruka. Halil pazi na Elif i njezinu sestru Nazli te ih upozna sa svojom šeficom Kijmet. Tako se Elif prvi put ukrste putovi s obitelji Jorukhan.

Kijmet je veoma pametna žena i nudi Elif veliku svotu novca i obećava joj da će pomoći njezinoj majci i sestri pristane li biti surogat-majka i nositi dijete. Budući da očajnički treba novac za odvjetnika svoje majke i liječenje svoje sestre, Elif prihvaća ponudu.

Kijmet pronađe voljnoga liječnika na Cipru, ali on joj kaže da Defne nema dovoljno jajašaca da rodi vlastito dijete. Kijmet više od svega želi da njezin sin dobije dijete pa sklopi tajni dogovor s liječnikom. Odluče uzeti Elifina jajašca tijekom zahvata, ali bez njezina znanja. Ta tajna treba ostati samo između Kijmet i liječnika.

Galerija

najnovije fotografije

Komentari

Glumci

Kahraman Jorukhan

Özcan Deniz

Kahraman Jorukhan

ozcan6

Kahraman je najvažniji član obitelji Jorukhan. Njegov otac je ostario pa ga je Kahraman zamijenio na čelu obitelji. Oženjen je s Defne, ali njegovo tijelo, srce i duša pripadaju Elif. Kahraman se ponovno oženio s Defne, kako ona ne bi bila samohrana majka. Kahraman voli Elif više od svega, ali život je bio tako surov da im nije ni dao priliku živjeti zajedno. Iako je svih ovih godina vjerovao da je Elif mrtva, ona se sada suočava s njime kao supruga njegova zakletog neprijatelja. Elif za to krivi Kahramana. Uz to, Elif je sad i Kahramanova poslovna partnerica te se zbog toga često viđaju. Kahraman vodi Elif u Dubai pod izgovorom poslovnog putovanja, a sve kako bi stekao uvid u ono što se dogodilo i naveo Elif da govori o tome. Na ovom putovanju oni se šeću po romantičnim mjestima i lokalima Dubaija. No zajedničko vrijeme na tim romantičnim mjestima također ih podsjeti na dobra stara vremena. U međuvremenu, Kahraman dobiva poziv te se moraju vratiti u Tursku a da si nisu rekli istinu o sebi...

Elif Dogan

Hatice Şendil

Elif Dogan

hatice-sendil1

Elif je požrtvovna baš kao i njezina majka. Zato je i pristala biti surogat majka. Međutim ta će odluka posve poremetiti njezin život. Kada pronađe Kahramana i svog sina nakon svih muka koje je prošla, Elif se osjeća poraženo. Kahraman je sada u braku sa svojom bivšom suprugom, Defne. A njezin sin, Toprak, zove neku drugu majkom. To uništava Elif iznutra. Ona krivi Kahramana za sve što joj se dogodilo i odlučuje uzeti uzde u svoje ruke kako bi vratila sina te se čak i uda za muškarca koji je Kahramanov zakleti neprijatelj kako bi to ostvarila. Kada postane Kahramanova poslovna partnerica, njih dvoje moraju zajedno na poslovni put. Unatoč svoj ljutnji koju osjeća u sebi, dojmljive lokacije koje su posjetili u Dubaiju potaknu romantične trenutke između njih dvoje.

Defne Bašer Jorukhan

Begüm Kütük

Defne Bašer Jorukhan

begum-kutuk1

Defne je lijepa žena koja ima puno stila. Više od svega želi imati dijete, a svaki korak koji napravi u tome smjeru samo joj napravi veće problem. Jednog dana Kahraman ju je prestao voljeti. Nakon svih spletki prihvaća se brinuti za svoje i Elifino dijete. I baš kad se činilo da će sve biti kako treba, u njihove živote vratila se Elif za koju su godinama mislili da je mrtva. Hoće li Defne odustati od borbe?

Maksut Karakojunlu

Serdar Özer

Maksut Karakojunlu

serdar-ozer

Maksut ludo voli Elif i upravo ga je ta ljubav natjerala da dođe u Istanbul i postane partner u obitelji. Vjenčao se s Elif te se polako približava svojim ciljevima. Posve je siguran da će jednog dana osvojiti Elifino srce.

Zija Jorukhan

Metin Çekmez

Zija Jorukhan

metin-cekmez

Zija je živahni sedamdesetogodišnjak. Kahraman, Jakup i Merjem njegova su djeca. On je glava obitelji koga svi smjerno štuju. Za stolom nitko ne počinje jesti prije nego što on sjedne za stol. Malo govori, ali njegove riječi obiluju mudrošću. Svi su svjesni njegove veličine. On je stup obitelji Jorukhan, bez koga ta obitelj ne bi mogla opstati.

Kijmet Jorukhan

Gül Onat

Kijmet Jorukhan

gul-onat

Kijmet ima 65 godina. Ona je Kahramanova, Jakupova i Merjemina majka. Tvrdoglava je i stroga. Međutim, kao i svaka majka, uvjerena je da radi ono što je najbolje za njezino dijete. Za većinu sukoba u kući odgovorna je upravo ona.

Yakup Yörükhan

Hakan Meriçliler

Yakup Yörükhan

hakan-mericliler

Jakup je Kahramanov stariji brat. Šukran je njegova supruga. Za svoj neuspjeh da preuzme upravljanje obiteljskom tvrtkom uvijek je krivio druge. Iako svakoga dana u maniri upravitelja odlazi na posao crnim automobilom, zadužen je za manje važne poslove u tvrtki. On i njegova supruga Šukran savršen su spoj. Njih dvoje neprestano smišljaju kako da dođu do većih ovlasti u obiteljskoj tvrtki.

Šukran Jorukhan

Goncagül Sunar

Šukran Jorukhan

goncagul-sunar

Šukran je žena lijepa lica koja ima 43 godine. Udana je za Jakupa. Uvijek je živjela kako su drugi željeli, zbog čega je vrlo nezadovoljna životom, ali to dobro prikriva osmijehom. Više od svega voljela bi biti na Kijmetinu mjestu. Neprestano je ljubomorna na Defne.