Sulejman Veličanstveni - Sapunice | Sapunice

Sulejman Veličanstveni

( Muhtesem Yuzyıl )

Sulejman_Velianstveni

ZEMLJA PROIZVODNJE: Turska

GODINA PROIZVODNJE: 2011

PRODUKCIJA: TIMS Productions

BROJ EPIZODA: 139

REDATELJ: Yağmur Taylan i Durul Taylan

AUTOR: Meral Okay

http://www.muhtesemyuzyil.tv/

Sadržaj serije

Nakon smrti oca Selima I. 1520., mladi Sulejman Veličanstveni (Halit Ergenc) preuzima vlast nad očevom ostavštinom. Dan kada će postati deseti sultan Osmanskog carstva Sulejman je čekao dvadeset i šest godina, ne znajući da će u svojoj 46 godina dugoj vladavini izgraditi najsnažnije, nepobjedivo i još veće carstvo nego što je bilo ono Aleksandra Makedonskog, kao ni da će ga budućnost slaviti kao Veličanstvenog.

Od sad će najraskošnija palača Topkapi biti njegov dom, u kojem će živjeti s najvažnijim ženama svog života, svojom majkom (Nebahat Çehre), sestrom Hatidže (Selma Ergec) i suprugom Mahidevran (Nur Fettahoğlu), s kojom ima sina prestolonasljednika, te najboljim prijateljem koji ga cijeni i poštuje još iz djetinjstva, Ibrahimom (Okan Yalabık), a kojeg je upravo imenovao velikim vezirom. U palaču dolazi i mlada Aleksandra (Meryem Uzerli), kćer ukrajinskog ortodoksnog svećenika koju su osmanlije zatočile tijekom posljednjeg osvajačkog pohoda. Iako se ispočetka protivila zatočeništvu u carskom haremu i odbijala poslušnost ostalih djevojaka, pa čak i sultanovoj majci, Aleksandra će brzo shvatiti da će se izvući iz pakla samo ako osvoji Sulejmanovo srce.

Kako bi zadobila njegovu pažnju, Aleksandra odluči iskoristiti svaki trenutak u njegovoj prisutnosti. Njezinoj ljepoti, šarmu i neizmjernoj snazi nije bilo premca pa Sulejmanu nije trebalo dugo da ga ova crvenokosa ljepotica očara i da je pozove u svoje tajne odaje… Kako je vrijeme prolazilo, ljubav između Sulejmana i Aleksandre postala je dio povijesti. S vremenom je Aleksandra rodila Sulejmanu sina, postala njegova žena i time dobila novo ime, Hurem.

Dok je Sulejman vladao carstvom, njegova velika strast prema Hurem njoj je donijela težak položaj u palači, prisiljavajući je da se svakodnevno bori za vlast s njegovom majkom i Mahidevran. Serija „Sulejman Veličanstveni“ prikazuje najraskošnije doba turske povijesti u kojem će se borbe, intrige, igra ambicija, ali i odnosi između muškaraca i žena sudarati i stvarati nevjerojatnu ljubavnu priču inspiriranu povijesnim događajima.

U sam početak stvaranja ovog iznimno kompleksnog projekta bilo je uključeno više od 50 stručnjaka na području filmske produkcije, a samo u gradnju najvećeg filmskog seta, kreiranje uvjerljivih kostima i nabavu specijalnih digitalnih filmskih kamera utrošeno je vrtoglavih 3,5 milijuna dolara, zbog čega je serija „Sulejman Veličanstveni“ dobila titulu najskupljeg projekta u povijesti turske televizijske produkcije. S obzirom da na već postojećim, autentičnim lokacijama u Istanbulu nije bilo dopušteno snimati, produkcija je bila primorana sagraditi vjernu repliku Topkapi palače, za što se bilo izdvojilo skoro 2 milijuna dolara.

Galerija

najnovije fotografije

Komentari

Glumci

Sulejman Veličanstveni

Halit Ergenc

Sulejman Veličanstveni

Halit_Ergenc_t.jpg

Deseti sultan Osmanskog carstva čija je vladavina započela 1520. nakon smrti oca Selima I., a trajala do 1566. kada je poginuo u bitci kod Sigeta. Naslijedio je carstvo u usponu, ali ga je osvajanjem proširio na tri kontinenta. Bio je čovjek višestrukih talenata: vješt vojni strateg, veliki zakonodavac, profinjen pjesnik i strastveni ljubavnik svojoj supruzi Hurem, rođenoj Ukrajinki pravog imena Rokselana (Aleksandra).

Mahidevran Sultan

Nur Fettahoglu

Mahidevran Sultan

Nur_Fettahoglu_t.jpg

Majka prvorođenog sultanovog sina Mustafe. U istambulskom haremu dobila je vrlo utjecajnu protivnicu Aleksandru/Hurem, koja je potpuno osvojila Sulejmanovo srce. Sulejmanova majka djelomično je uspjevala kontrolirati netrpeljivost između Mahidevran i Hurem, ali nakon smrti Majke sultanije njihov odnos se još više zaoštrio.

Hurrem

Meryem Uzerli

Hurrem

Meryem_Uzerli_t.jpg

Kćer ukrajinskog svećenika poznatija i kao Aleksandra/Rokselana, koja je vrlo brzo postala omiljena sultanova robinja, a potom i njegova supruga. Sulejmanu je rodila šestero djece: pet sinova i jednu kćer. Imala je veliki utjecaj na događaje u carstvu, a kumovala je propasti prvog Sulejmanovog sina Mustafu, proširivši glasine da planira zavjeru protiv oca. Nakon Sulejmanove smrti, njezin sin Selim popeo se na tron i vladao naslijeđenim carstvom.

Majka sultanija

Nebahat Cehre

Majka sultanija

Nebahat_Cehre_t.jpg

Sulejmanova majka i žena sultana Selima I., pravog imena Hafsa Hatun. Imala je samo sedamnaest godina kada je rodila Sulejmana, a kasnije je rodila još tri djevojčice. Tijekom Sulejmanove vladavine uspijevala je zadržati pod kontrolom svoju ljubomoru, zavist, ali i neprijateljstvo među ženama u haremu.

Pargalı Ibrahim Pasha

Okan Yalabık

Pargalı Ibrahim Pasha

Okan_Yalabk_t

Sulejmanov najbolji prijatelj kojeg poznaje još iz djetinjstva. Sultan je cijenio njegovu odanost i privrženost, zbog čega ga je i postavio na mjesto velikog vezira. S vremnom se pokazao kao mudar i sposoban savjetnik. Ibrahim je bio jedan od Hureminih brojnih neprijatelja, dok je javno pružao podršku prvom Sulejmanovom sinu, Mustafi, koji je imao prvenstvo nad Hureminim sinovima. Ta podrška ga je, na kraju, skupo koštala.

Sultanija Hatice

Selma Ergec

Sultanija Hatice

Selma_Ergec_t.jpg

Sultanova omiljena sestra koju štiti više od svega. Hatidže je potajno zaljubljena u Ibrahima, sultanovog najboljeg prijatelja, za kojeg će se na kraju i udati.

Malkocoglu Bali Bey

Burak Ozcivit

Malkocoglu Bali Bey

burak-oo