Sva lica Tare - Sapunice | Sapunice

Sva lica Tare

( United States of Tara )

ZEMLJA PROIZVODNJE: SAD

GODINA PROIZVODNJE: 2009

PRODUKCIJA:

BROJ EPIZODA: 36

REDATELJ:

AUTOR: Diablo Cody

http://

Sadržaj serije

Tara Gregson (Toni Collette), brižna supruga i majka dvoje djece, boluje od disocijativnog poremećaja višestruke ličnosti i nitko nikada ne zna koja će se od njenih pomalo sramotnih i ekscentričnih ličnosti pojaviti, u pravilu, u najneprikladnijem mogućem određenom trenutku. Obzirom da je prestala piti lijekove, kad god je pod stresom ili je ‘peru’ jaki emotivni osjećaji koje ne može savladati, Tara će se u tren oka pretvoriti u jednu od svoje, zasad četiri, alternativne osobnosti – divlju i zavodljivu tinejdžericu T., kućanicu Alice, glasnog veterana Vijetnamskog rata Bucka, ili vrlo destruktivnog, ali tajnovitog Gimmea. Da bi stvar bila neobičnija, Tara se ujedno mora brinuti i o pomalo disfunkcionalnoj obitelji, o suprugu Maxu (John Corbett) koji je bezuvjetno voli i podržava sve njene osobnosti, iako nikada ne zna tko će ga dočekati kod kuće, o sestri Charmaine (Rosemarie DeWitt), koja se slaže samo s jednom njenom ličnosti i u stalnoj je potrazi za ‘onim pravim’, te klincima, čije se reakcije na mamina stanja kreću od zabrinutosti sina Marshalla (Keir Gilchrist), do otvorenog bunta starije kćeri Kate (Brie Larson), koja je, i ovako i onako, pomalo divlja.

„Sva lica Tare“ je vrhunska humoristična serija koju je prepoznala i publika i struka, nagradivši izvrsnu izvedbu Toni Collette sa Zlatnim globusom i Emmyjem 2009.g., u kategorijama za najbolju glumicu u humorističnoj seriji. Osim ove respektabilne glumice, koja je mnogima poznata kao mama iz filma „Šesto čulo“ (za koju je bila nominirana za Oscara) ili kao najveći ABBA-in fan Muriel iz filma „Muriel se udaje“, u seriji „Sva lica Tare“ glumi i John Corbett, poznatiji kao zgodni frajer iz serija „Život na sjeveru“ i „Seks i grad“. Za nevjerojatan uspjeh serije također su zaslužni i vrhunska scenaristica i autorica serije, Diablo Cody (dobitnica Oscara za film „Juno“ iz 2007.g.) te izvršni producent Steven Spielberg, koji je svojim iskustvom i talentom osigurao vrhunsku produkciju.

Serija „Sva lica Tare“ uvest će vas u neobičan svijet čudne obitelji i još čudnije majke, čijim tijelom caruje čak petero osoba, uvijek pomalo neprikladnog ponašanja za situaciju u kojoj se nalazi. Ova izvanredna serija istovremeno će vas nasmijati i oduševiti neobičnim doživljajima, neočekivanim obratima i otkačenim humorom, stoga ne propustite pogledati prve dvije epizode koje će se emitirati u srijedu 20. lipnja u 22:25 sati na RTL2!

Komentari

Glumci