Svi mrze Chrisa - Sapunice | Sapunice

Svi mrze Chrisa

( Everybody Hates Chris )

everybody-hates-chris.jpg

ZEMLJA PROIZVODNJE: SAD

GODINA PROIZVODNJE: 2005

PRODUKCIJA:

BROJ EPIZODA: 88

REDATELJ:

AUTOR:

http://

Sadržaj serije

Autorska serija Chrisa Rocka, jednog od najboljih američkih komičara i dobitnika nagrade American Comedy, urnebesni je pogled na vlastito djetinjstvo u kojemu parodira američku mainstream komediju ‘Svi vole Raymonda’.

Četvrta sezona serije u kojoj pratimo sve patnje i probleme mladog Chrisa, klinca iz Brooklyna. S imidžem hiphopera čiji su idoli RUN DMC, Chris je čovjek s planom: danju biti dobar u školi, preživjeti drakonske odgojne mjere, biti jedini odrasli u obitelji, a noću …partijati bez posljedica. I dok je prva sezona obuhvaćala razdobljeod 1982. – 1983., druga sezona od 1984. i 1985. godinu, treća 1985. – 1986. god., u četvrtoj sezoni pratimo Chrisove dogodovštine kao srednjoškolca.

Kritičari seriju uspoređuju s ‘Malcolmom u sredini’ zbog komedije koju tvore odrasli likovi, a centralni lik (čiji je narator sam Chris Rock) jedina je ozbiljna osoba u kući. Svaka epizoda ove nagrađivane serije, i u svojoj trećoj sezoni koja se uskoro počinje prikazivati na Novoj TV, počinje riječima ‘Svi mrze…’

Godina je 1986. i Chris u srednjoj školi otkriva da napokon nije jedini afroamerički učenik i pršti od veselja dok ne sazna da ga je ravnatelj smjestio u jedini potpuno bjelački razred. Njegov prijatelj Greg ohađa drugu školu, no ne zadugo, jer će se prebaciti Chrisu. Hoće li to biti dovoljno da i u ovoj sezoni svi mrze Chrisa?

Vjerojatno hoće, jer kao obiteljski ‘dežurni odrasli’ prisiljen je brinuti o Drewu, svom višem i zaštićenijem bratu, i Tonyji, obiteljskoj mezimici, dok su roditelji na poslu. Njegov mrki i priprosti otac Julius radi nekoliko poslova paralelno kako bi prehranio obitelj. Dok stroga i britka majka Rochelle radi pola radnog vremena, vodi kućanstvo i zahtjeva da djeca daju najbolje od sebe. U svom prisjećanju, Chris Rock otkriva ono što njegova obitelj već zna, a to je da će ga njegova bistrina i oštroumnost odvesti daleko. Ali prvo će morati misliti, govoriti i trčati kroz jedno po jedno iskustvo odrastanja kod kuće, u školi i brojne autobuse putem.

U višim razredima srednje Chris se muči i s većim problemima, a upoznavanje strogog oca djevojke koju želi odvesti na maturalnu zabavu, samo je jedno u nizu. Namučit će se u pokušajima da se napokon druži s ‘cool’ klincima, te patiti kada pokuša samo jednom varati s lektirom. Upoznat će se s novim pojmovima kao što su Oprah, trava i parkiranje auta u svojoj četvrti te spoznati da se osim zbog ocjena razred može pasti i zbog kašnjenja.

Komentari

Glumci