Tračerica - Sapunice | Sapunice

Tračerica

( Gossip girl )

Tracerica

ZEMLJA PROIZVODNJE: SAD

GODINA PROIZVODNJE: 2007

PRODUKCIJA: CW

BROJ EPIZODA: 121

REDATELJ: Mark Piznarski

AUTOR: Cecily von Ziegesar

http://www.cwtv.com

Sadržaj serije

1. sezona

Dobro došli na Upper East Side na Manhattanu, gdje tračevi vladaju, a imućni učenici privatne srednje škole imaju novac, pristup i želju da istraže sva iskušenja koja im New York pruža. U seriji Tračerica, snimljenoj prema serijalu bestselera za mlade, u glavnim ulogama gledamo: Blake Lively (Čarobne hlače 1 i 2, Accepted), Leighton Meester (Killer Movie, Svita, 24, Stvorenja), Penna Badgleya (John Tucker mora umrijeti, Do Over, Očuh, Zauvijek snažan), Chacea Crawforda (Zavjet šutnje, The Haunting of Molly Hartley), Taylor Momsen (Bili smo vojnici, Kako je Grinch ukrao Božić, Underdog /2007/, Paranoid Park), Eda Westwicka (Rambow sin, Djeca čovječanstva, 100 stopa), Jessicu Szohr (Što s Brianom, Dodir s neba), Kelly Rutherford (Melrose Place, E-Ring, Glavni grad, Bjegunac /2000/, Vrisak 3, The Adventures of Brisco County, Jr., Homefront) i Matthewa Settlea (Putovanje prema suncu, Braće i sestre, Hitna služba, Božanstvene tajne sestrinstva, Združena braća, Podmornica U-571).

Privilegirani srednjoškolci s Upper East Sidea doznali su da se Serena van der Woodsen vratila u grad na isti način na koji doznaju sve važne vijesti u svome životu: s bloga sveznajuće iako krajnje tajanstvene Tračerice. Nitko ne zna Tračeričin identitet, ali svi se u ovom ekskluzivnom i zlobnom krugu oslanjaju na njezinu web stranicu i SMS poruke kako bi dobili najnoviju ekskluzivu. Čak je i Serenina najbolja prijateljica Blair Waldorf (Meester) za Serenin povratak iz internata otkrila preko Tračerice, a ponovno zbližavanje prijateljica, ujedno i konkurentica, nije išlo tako lako.

Za vrijeme Serenine odsutnosti Blair je bila u središtu pozornosti, a kad se Serena vratila, Blair nije namjeravala opet u njezinu sjenu. No Blair se nije mučila samo oko toga da zadrži svoj status kraljice. Namučila ju je i njezina nekoć čvrsta ljubavna veza s Nateom (Crawford), mladićem kojemu njegovi privilegiji stvaraju nelagodu i koji se sada mora nositi s financijskim problemima za koje je kriv njegov moćni otac. Sve je to još više zakomplicirala njezina strastvena avantura s Nateovim najboljim prijateljem Chuckom (Westwick). Chuck, Nateov prijatelj od djetinjstva, vodi nehajan život, a Natea i sve one oko sebe stalno tjera na to da istražuju svoju mračnu stranu.

Isprva se činilo da je nekoć najozloglašenija partijanerica s Upper East Sidea, Serena, obuzdala svoje poroke, ali stari duhovi uskoro su je sustigli. Dok se zaštitnički ponašala prema svome mlađem bratu Ericu (gostujuća uloga: Connor Paolo; Alexander), Serena je pokušavala započeti ljubavnu vezu s autsajderom Danom (Badgley), dečkom iz srednjeg sloja na rubu ekskluzivne klike. Dan i njegova sestra Jenny (Momsen) pohađaju elitnu manhattansku školu na inzistiranje svoga oca Rufusa (Settle), bivšeg rokera koji je sad vlasnik galerije i svojoj djeci želi pružiti vrhunsko obrazovanje. Slučajni susret spojio je Dana i Serenu i Dan se našao u vezi s djevojkom iz svojih snova. Taj san uskoro je postao izazov dok je on pokušavao shvatiti njezin svijet.

Jenny je najmlađa u toj skupini i očajnički želi da je prihvate. Bila je oduševljena bratovom novom ljubavi i prilikom da uđe u taj glamurozni svijet, ali uskoro je doznala da popularnost ima svoju cijenu dok je pokušavala preuzeti kraljičinu krunu. Na skupinu je utjecao i dolazak Vanesse (Szohr), Danove prijateljice, buntovnice iz Brooklyna i samotnjakinje koja ne odobrava taj svijet novca, modnih revija i dobrotvornih priredbi. Između prijatelja i ljubavnika vlada velika napetost, a ovo društvo živi za trač i skandal… modu, šoping i partijanje na najekskluzivnijim mjestima u New Yorku. Dob nije nikakva prepreka u ovome svijetu bogatstva i moći.

2. sezona

Druga sezona nastavlja se sa Sereninim društvenim usponom. Ona postaje njujorška trendseterica. Osvajanje Manhattana čini se kao zabavna razbibriga, ali kad na vidjelo počne izlaziti njezina zločesta strana, hoće li Serenin novostečeni status potaknuti loše navike? Dok se Serena i Dan pokušavaju pomiriti sa svojim raskidom, Dan nehotice razljuti Serenu i vidi za što je sve ona sposobna. Dan dobiva i mentora, hvaljenoga književnika koji ga potiče da istraži svoju odvažniju stranu. Ali hoće li pritom izgubiti svoj moralni kompas?

Blair hoda s nekim komu nije dorasla i iznevjerena je. To neće biti jedina izdaja s kojom će se Blair suočiti jer netko blizak njoj zaprijetit će njezinu statusu kraljice. Ali i Blair će pokazati svoju pakost: nitko nju ne ostavlja u Toskani, a pogotovo ne Chuck Bass. U međuvremenu, Chuck pokazuje koliko makijavelistički on može biti dok potpomaže pad jedne kraljice i uspon druge. Chuckov i Blairin odnos pun ljubavi i mržnje dostiže nove razine. On žali zbog svoje odluke da je ostavi i želi da svi, uključujući i Blair, plate za njegovu pogrešku.

Nate sve šokira skandaloznom novom vezom sa seksipilnom starijom ženom, a cijelo se to vrijeme pokušava nositi s posljedicama toga što je njegov otac platio jamčevinu i pobjegao. Kako će Nate prebroditi te nove financijske poteškoće? Kakve će planove skovati da bi zaradio novac?

Jenny nastavlja svoju ulogu Pepeljuge. Blair zamjenjuje njezinom majkom Eleanor i poslom u Eleanorinom atelijeru. Također, Jenny se sprijateljuje s manekenkom koja je uvali preko glave u mračni, odrasli svijet mode. Ta je djevojka zabavna, divlja prijateljica koja Jenny odvuče od obitelji i škole ravno u noć… Rufus nije sretan zbog toga.Vanessin život okreće se naglavce povratkom njezine labilne sestre čije pogreške Vanessa uvijek pokušava ispraviti. Osim toga, uvučena je u Nateove probleme. Iako pokušava biti dobra prijateljica, to joj teško pada. Vanessa malo više odškrine vrata u svoj život i otkriva zašto je takva kakva jest. Također, dobije posao koji je približi Rufusovu svijetu.

U međuvremenu, Rufus se vratio s turneje i shvatio da mu se snovi koje je napustio i dalje motaju po glavi. Morat će odabrati kojim putem krenuti. Rufus opet počne izlaziti sa ženama te zbog toga dolazi u konflikt s Lily. Sukobljava se i s Jenny oko njezine budućnosti i s Danom i njegovim novim stavom da želi živjeti punim plućima i više riskirati. Lily se vraća s tromjesečnog medenog mjeseca kao supruga Barta Bassa. Dočeka je novi sloj manhattanskog društva i svi privilegiji i pritisci koji dolaze uz to. Javno otvaranje novoga stana – palače ili pozlaćenoga kaveza? – postaje iznimno stresno i Lily počne preispitivati svoje izbore. Ujedno otkriva da njezin novi muž o njoj zna više nego što je mislila kad on pokuša izbrisati njezinu prošlost. Lilyna nastojanja da održi nekakav odnos s Rufusom i pobjegne od svakodnevnih obveza supruge iz visokog društva natjeraju Rufusa da povuče crtu i Lily se po prvi puta nađe u poziciji odbijene. Cijelo to vrijeme Tračerica je ovdje. Praćenje nestalnih prijateljstava, ljubomore i previranja u ovom imućnom i složenom svijetu nije lako, ali to je ono što Tračerica radi najbolje (i uvijek ima pusu za vas).

Tračerica je snimljena prema knjizi Cecily von Ziegesar, dobila je mnogobrojne Teen Choice nagrade i stekla mnoštvo modnih sljedbenika. Autori serije su Josh Schwartz (Chuck, O. C.) i Stephanie Savage (O. C., Charliejevi anđeli: Punom brzinom, The Mountain, Fastlane), a izvršni producenti su Schwartz, Savage, Leslie Morgenstein (Privileged, Čarobne hlače), Bob Levy (Privileged) i John Stephens (O. C., Gilmoreice).

3. sezona

Naši omiljeni stanovnici Upper East Sidea sada su odrasli. Iako je srednja škola iza većine njih, budite sigurni da budućnost ispunjena ljubavima, skandalima i tajnama čeka.

Serena van der Woodsen (Lively) ljeto je provela trošeći po Europi. Ali nije zbog šopinga postala nova miljenica paparazza. Kako se bliži prvi dan na Sveučilištu Brown, Serena će morati odlučiti je li spremna napustiti svoj novi život trendseterice da bi započela drugi, onaj kao brucošica na faksu. Posjet zločestog dečka Cartera Baizena (gostujuća uloga Sebastiana Stana; Kings) mogao bi otkriti pravi razlog njezine transformacije.

U međuvremenu, Blair Waldorf (Meester) i Chuck Bass (Westwick) napokon su jedno drugomu izjavili ljubav. Dok se privikavaju na svoj novi status – “u vezi” – ostaje jasno da oni nisu par koji će večeri provoditi držeći se za ruke u kinu. Možda će ih upravo to kako su proveli ljeto spasiti ili bi to moglo biti sjeme razdora.

Jenny Humphrey (Momsen) stan u Brooklynu zamijenila je penthouseom na Upper East Sideu kad se njezin tata Rufus (Settle) zaručio za Lily van der Woodsen (Rutherford). To je savršena adresa za novu kraljicu škole Constance Billard. Ali samo zato što je Blair prepustila Jenny tu titulu ne znači da je se i druge djevojke u školi neće pokušati domoći. Hoće li Jenny biti spremna platiti cijenu toga da bude kraljica?

Što se velikog pisca Dana Humphreya (Badgley) tiče, stvari kreću nabolje. New York University (NYU) savršeno je mjesto da ovaj srednjoškolski štreber nađe novo ja. Ali posjet “prijateljice” Georgine Sparks (gostujuća uloga Michelle Trachtenberg; Ponovno 17, Buffy – ubojica vampira) i više će nego zakomplicirati situaciju.

Nate Archibald (Crawford) našao je novu simpatiju, južnjačku ljepoticu Bree Buckley (gostujuća uloga JoAnne Garcia; Na visokoj nozi, Reba). Nažalost, njezina obitelj i Nateova obitelj preziru jedna drugu. Hoće li to dvoje golupčića uspjeti nadvladati suparništvo obitelji? Romeo i Julija?

Stanovnica Brooklyna i brucošica na NYU Vanessa Abrams (Szohr) mnogo vremena provodi s tajanstvenim neznancem. Ali taj bi neznanac mogao biti veći insajder nego što to itko sluti.

Možete se kladiti da je Tračerica na gradskim ulicama i da prati prijateljstva, ljubomore i previranja u tom bogatom i složenom svijetu. Nije lako, ali to je ono što Tračerica radi najbolje. Pusa!

Naši omiljeni stanovnici Upper East Sidea sada su odrasli. Iako je srednja škola iza većine njih, budite sigurni da budućnost ispunjena ljubavima, skandalima i tajnama čeka. Serena van der Woodsen (Lively) ljeto je provela trošeći po Europi. Ali nije zbog šopinga postala nova miljenica paparazza. Kako se bliži prvi dan na Sveučilištu Brown, Serena će morati odlučiti je li spremna napustiti svoj novi život trendseterice da bi započela drugi, onaj kao brucošica na faksu. Posjet zločestog dečka Cartera Baizena (gostujuća uloga Sebastiana Stana; Kings) mogao bi otkriti pravi razlog njezine transformacije. U međuvremenu, Blair Waldorf (Meester) i Chuck Bass (Westwick) napokon su jedno drugomu izjavili ljubav. Dok se privikavaju na svoj novi status – “u vezi” – ostaje jasno da oni nisu par koji će večeri provoditi držeći se za ruke u kinu. Možda će ih upravo to kako su proveli ljeto spasiti ili bi to moglo biti sjeme razdora. Jenny Humphrey (Momsen) stan u Brooklynu zamijenila je penthouseom na Upper East Sideu kad se njezin tata Rufus (Settle) zaručio za Lily van der Woodsen (Rutherford). To je savršena adresa za novu kraljicu škole Constance Billard. Ali samo zato što je Blair prepustila Jenny tu titulu ne znači da je se i druge djevojke u školi neće pokušati domoći. Hoće li Jenny biti spremna platiti cijenu toga da bude kraljica? Što se velikog pisca Dana Humphreya (Badgley) tiče, stvari kreću nabolje. New York University (NYU) savršeno je mjesto da ovaj srednjoškolski štreber nađe novo ja. Ali posjet “prijateljice” Georgine Sparks (gostujuća uloga Michelle Trachtenberg; Ponovno 17, Buffy – ubojica vampira) i više će nego zakomplicirati situaciju. Nate Archibald (Crawford) našao je novu simpatiju, južnjačku ljepoticu Bree Buckley (gostujuća uloga JoAnne Garcia; Na visokoj nozi, Reba). Nažalost, njezina obitelj i Nateova obitelj preziru jedna drugu. Hoće li to dvoje golupčića uspjeti nadvladati suparništvo obitelji? Romeo i Julija? Stanovnica Brooklyna i brucošica na NYU Vanessa Abrams (Szohr) mnogo vremena provodi s tajanstvenim neznancem. Ali taj bi neznanac mogao biti veći insajder nego što to itko sluti. Možete se kladiti da je Tračerica na gradskim ulicama i da prati prijateljstva, ljubomore i previranja u tom bogatom i složenom svijetu. Nije lako, ali to je ono što Tračerica radi najbolje. Pusa!

4. sezona

Četvrta sezona počinje u gradu svjetlosti – Parizu! Blair Waldorf (Leighton Meester) ondje je provela fantastično ljeto, a nije ni znala da je njezin bivši dragi Chuck Bass (Ed Westwick) u međuvremenu nastrijeljen. Koliko god se Blair pokušava distancirati od boli koju joj je Chuck nanio kad je na kraju treće sezone spavao s Jenny Humphrey (Taylor Momsen), njegovo tajanstveno pojavljivanje u Parizu s prekrasnom Evom (gostujuća uloga Clémence Poésy), oboje će ih prisiliti da se suoče s onime što se dogodilo.

U međuvremenu, odnedavna slobodna Serena van der Woodsen (Blake Lively) uživa u pariškom ljetu s dečkima, Blair i Balenciagom dok pokušava izbjeći odluku o tome kojem bi se od svoje dvojice dugogodišnjih udvarača trebala vratiti. I ne sluti da će tu odluku donijeti netko umjesto nje.
Na kraju prošle sezone Dan Humphrey (Penn Badgley) doznao je da će Georgina Sparks (Michelle Trachtenberg) roditi njegovo dijete. Kaos zbog uloge oca koja ga čeka te Georgininih tajanstvenih promjena raspoloženja njegov je život preokrenuo naglavce pa mu lakne kad njegova bivša djevojka Vanessa Abrams (Jessica Szohr) pritekne u pomoć. No je li išta od toga dovoljno da napokon zaboravi Serenu?

Nate Archibald (Chace Crawford) je nakon prekida sa Serenom cijelo ljeto proveo tako što se ugledao na playboya Chucka. No kad se pojavi Juliet Sharp (Katie Cassidy), ona pomogne Nateu da se promijeni i usredotoči na probleme sa Serenom. Ima li Juliet možda neki tajni plan? Samo će vrijeme pokazati…

Nova sezona. Novi likovi. Nove ljubavne veze. Novi problemi. I, naravno, New York. Nemojte zakasniti!

5. sezona

Peta sezona počinje… Blair Waldorf provela je fantastično ljeto sa zaručnikom, princom Louisom u svom budućem kraljevstvu… Monaku. No kad se Blair vrati kući s odmora, ova buduća princeza ubrzo otkrije da planiranje kraljevskog vjenčanja može biti velika gnjavaža. A Blairina i Chuckova dirljiva odluka da puste jedno drugo nimalo im ne olakšava život.
U međuvremenu, Serena van der Woodsen dobila je savršen ljetni posao u sunčanom Los Angelesu. Radi za slavnog redatelja. Boravak u Kaliforniji Sereni je očito omogućio da otkrije nov smisao u životu. No hoće li povratak njezine sestrične Charlie – zapravo nadobudne glumice po imenu Ivy kojoj je Serenina teta platila da utjelovi njezinu kćer – zaprijetiti da sve uništi? Samo će vrijeme pokazati.

Chuck i Nate uživali su u hedonističkom ljetovanju po cijelom svijetu, no kad zastanu u Los Angelesu kako bi posjetili Serenu, sve začas izmakne kontroli. Nate završi u krevetu sa seksi i tajanstvenom starijom ženom. Diana Payne sprema mu više nego što on uopće sluti. A naizgled bezbrižan Chuck u stalnoj je potrazi za neobičnim adrenalinskim uzbuđenjima koja bi doista mogla ugroziti njegov život.

Nakon opuštajućeg ljeta u Hamptonima, Danu Humphreyu cijeli se svijet sruši kad dozna da je Vanessa njemu iza leđa našla urednika koji će anonimno objaviti njegov autobiografski roman. Dan se pribojava trenutka kad će svi njegovi prijatelji i obitelj pročitati njegovu kritiku njujorškog visokog društva, no hoće li odbiti slavu i bogatstvo koju donosi objavljivanje knjige? Možemo samo nagađati.

Šest godina nakon što je prva Tračeričina objava uzdrmala Upper East Side i gledatelje kod kuće, ova serija o skandaloznim životima manhattanske elite vraća se s nezaboravnom posljednjom sezonom.

U ovoj seriji, nadahnutoj bestseler serijalom romana za mlade, gledamo Blake Lively (Divljaci, Grad lopova, Green Lantern), Leighton Meester (The Oranges, Tatin sin, Country u srcu), Penna Badgleya (Crni ponedjeljak, Cura na lošem glasu, John Tucker mora umrijeti), Chacea Crawforda (Što očekujete kad iščekujete, Zavjet šutnje), Eda Westwicka (Kalifornikacija, Rambow sin, Djeca čovječanstva), Kaylee DeFer (Red State, Rat u kući, Flicka), Kelly Rutherford (Melrose Place, E-Ring, Glavni grad, Bjegunac [2000], Vrisak 3, Avanture Brisca Countyja, Homefront) i Matthewa Settlea (Putovanje prema suncu, Braća i sestre, Hitna služba, Božanstvene tajne sestrinstva, Združena braća, Podmornica U-571).

6. sezona

Šesta sezona počinje okupljanjem pripadnika elite s Upper East Sidea kako bi našli nekoga iz svojih redova. Serena van der Woodsen nestala je, a u trag joj ne može ući čak ni sveznajuća blogerica Tračerica. Serenini prijatelji pribojavaju se najgoreg i nadaju se najboljem, ali čak ni oni ne mogu zamisliti gdje će je naposljetku naći. U međuvremenu, Blair Waldorf (Meester) ponudila je Chucku Bassu (Westwick) svoje srce. No je li njezina ljubav dovoljna da mu pomogne vratiti carstvo? Dan Humphrey (Badgley), zvan Usamljeni dečko, napisao je novu knjigu koja obećava stvoriti još više problema nego prva, no ovaj put i ne pomišlja na to da ostane anoniman. Nate Archibald (Crawford) odlučan je u namjeri da napokon otkrije pravi identitet Tračerice i tako proslavi Spectator… a i sebe.

Lily van der Woodsen (Rutherford) i Rufus Humphrey (Settle) okome se jedno na drugo kad Rufus nađe neočekivanog novog saveznika koji zaprijeti Lily i njezinoj obitelji. A uvijek raspoložena za spletkarenje, Ivy Dickens (DeFer) spremna je zakuhati probleme. Uz to, kad se Bart Bass (u gostujućoj ulozi Robert John Burke – Person Of Interest, Vatreni dečki), Jack Bass (u gostujućoj ulozi Desmond Harrington – Dexter) i Georgina Sparks (u gostujućoj ulozi Michelle Trachtenberg – Buffy, ubojica vampira, Mercy) pojave kako bi dignuli prašinu, rasplet će trajati sve do spektakularnog finala serije. Bilo gdje drugdje drame bi bilo previše, ali ovo je Upper East Side. Tko će iz svega izaći kao pobjednik? Tu vam tajnu nikad neću otkriti.
Pusa, Tračerica.

No producenti kažu da bi se jedna tajna ipak mogla otkriti do kraja sezone: identitet Tračerice. Ovo je sezona koju ne želite propustiti. Osim već navedenih, u ovoj se sezoni u gostujućim ulogama pojavljuju: Barry Watson (U sedmom nebu, Tko je Samantha?), Sofia Black-D’Elia (Nabrijani), Andrea Gabriel (Izgubljeni), William Baldwin (Hawaii Five-0, Prljavi seksi novac) i Zuzanna Szadkowski (Obitelj Soprano) kao vječno odana Dorota.

Tračerica je snimana u New Yorku prema knjizi Cecily von Ziegesar. Dobila je mnogobrojne Teen Choice nagrade i stekla mnoštvo modnih sljedbenika. Autori serije su Josh Schwartz (Chuck, O. C., Hart of Dixie, Luda Noć vještica) i Stephanie Savage (O. C., Charliejevi anđeli: Punom brzinom, Hart of Dixie, Luda Noć vještica).

Izvršni producenti su Schwartz, Savage, Leslie Morgenstein (Slatke male lažljivice, Vampirski dnevnici, The Lying Game), Bob Levy (Vampirski dnevnici, Slatke male lažljivice, Na visokoj nozi) i Sara Goodman (Reunion).

Galerija

najnovije fotografije

Komentari

Glumci