Tri, dva, jedan-kuhaj!: Arsen i Željan napravili najbolji Wellington - Sapunice | Sapunice

Utorak 18. 4. 2017.

kuhaj_1

Tri, dva, jedan-kuhaj!: Arsen i Željan napravili najbolji Wellington

Jučerašnjem su izazovu na “Tri, dva, jedan-kuhaj!” trgu najuspješnije doskočili Arsen i Željan čija je juneća pisanica Wellington, prema ocjenama žirija, bila najbolja.

“Nadjev se jače osjeća, vodili ste brigu o tome. Ukusno je i dobro začinjeno. Mahune jesu malo prekuhane ali su odlične”, komentirao je Pažanin, a s konstatacijom da “okusi štimaju” se složio i Špiček.

Svi parovi su pripremali isto jelo, juneću pisanicu Wellington, prema receptu koji im je zadao upravo Špiček. On im je bio i mentor, smio ih je savjetovati i pomagati im tijekom 60 minuta pripreme, ali nije smio kušati jelo tijekom kuhanja ili kuhati umjesto njih. Arsen i Željan su na početku još jednog kvalifikacijskog tjedna, s ukupno 24 boda, zasjeli na prvo mjesto na tablici. Najlošije bodovno stanje i posljednje mjesto na tablici pripalo je Katarini i Ozani. No tjedan je dug i ima još dovoljno vremena do sljedećeg ispadanja za izvlačenje asova iz rukava i impresioniranje žirija.

Leteći pljukanci po receptu mentora Ivana Pažanina

Kandidati večeras nastavljaju kuhati pod budnim okom mentora, a u toj će se ulozi, nakon Tomislava Špičeka, naći Ivan Pažanin. Zadatak će, baš kao što su pretpostavili svi parovi, biti vezan uz more pa će kandidati večeras za 60 minuta morati pripremiti toplo predjelo i glavno jelo s prilogom, odnosno istarske pljukance sa sipom i steak od tune s pestom od oraha i selena i baby mrkvom.

kuhaj_1

„Veselim se današnjem mentoriranju, mislim da su i oni uzbuđeni. Očekujem da ovo bude jedan odličan dan i da hrana bude dobra. Ne očekujem velike probleme, možda će kandidati osjećati pritisak, nervozu ili tremu zbog toga što sam ja tamo“, kazao je Pažanin koji nije štedio dobre savjete. „Tuna se mora marinirati, ali nemojte pretjerivati s limunom. Skinite kožicu sa sipe i nemojte je puno prati. Što se tiče tune, steak se peče medium i treba ga zatvoriti sa sve četiri strane i dobiti koricu izvana. Konjak ćemo staviti u umak od sipe. A što se tiče pljukanaca, pazite na tijesto u koje možete dodati i malo maslinovog ulja. Važan je i njihov oblik“, bacao je savjete Pažanin jureći od jedne do druge radne jedinice. A upravo će pljukanci biti pravi kulinarski hit večeri.

Tehnika izrade pljukanaca stvar je prakse i upornosti, a naši su je kandidati toliko dobro usavršili da su uspjeli napraviti i leteće pljukance! Koliko će im bodova donijeti i tko se najbolje snašao s morskim menijem pod mentorstvom chefa Pažanina, doznajte večeras u 21:20 na RTL-u!

Komentari