Tri, dva, jedan – kuhaj!: Utješnom hranom do utješnih ocjena - Sapunice | Sapunice

Srijeda 15. 11. 2017.

ziri

Tri, dva, jedan – kuhaj!: Utješnom hranom do utješnih ocjena

Baš kao što utješnu hranu jedemo kad se ne osjećamo dobro i kad smo pod stresom, tako su i natjecatelji kulinarskog showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ u utorak navečer kuhali  bezvoljno i užurbano stoga i ne čudi činjenica što je žiri podijelio prosječne ocjene.

Parovi popularnog showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ opet su zamijenili košare pa su tako i u utorak navečer pripremali jela po tuđim receptima, tužni i pod stresom, stoga ne treba čuditi da njihova remek-djela nisu zadovoljila ukuse stručnog žirija. Iako Tomek smatra da kuhanje po tuđem receptu kandidatima ne bi trebalo biti problematično, s obzirom na to da često kuhaju po receptima žirija, ipak, svi su bili razočarani što su morali zamijeniti košare.

Morana i Domagoj imali su najviše problema oko pripreme hrane, a za svoje jelo dobili su solidnih 16 bodova. Iako su pripremali odojak s krumpirima prema receptu Bade i Toce, Špiček je njihovo jelo usporedio s ‘gumenom smjesom’ koja ima malo okus po svinjetini. „Žalosno je da ne znate napraviti dobro pečenje u rolu! Pojam odojka i jest da ima hrskavu kožicu, a ne kao što je vaša, po žvakaćoj gumi!“, kazao je Tomek, ljutit na Moranu i Domagoja, od kojih očekuje više.

Loše komentare dobili su i Bada i Toca, koji se nisu držali recepta Morane i Domagoja, već su od njihovih sastojaka pripremili kozice sa sarmom i keljem, a ciklu, koja im se nije stigla skuhati, nisu niti poslužili, iako je žiri naglasio da moraju koristiti sve dobivene sastojke. Žiri se složio da su supružnici na tanjuru servirali jako puno dobrih individualnih komponenti, no zajedno nespojivih, te su Bada i Toca, za svoje jelo, dobili solidnih 17 bodova. Isti broj bodova dobili su i Tihana i Nikola, koji su pripremali dvije pizze s različitim nadjevima prema receptu Andreja i Marijana, koje su bile vrlo masne.

Grissine i kozletinu s graškom, pripremljene prema receptu Silvijane i Marice, servirali su Anto i Antonio, koji se također nisu baš proslavili pred žirijem. Mateja, Mate i Tomek jednoglasno su se složili da je njihovo jelo sasvim solidno, no da se trebalo više kuhati. Slavonci su dobili 19 bodova za kozlića kojeg su pripremali po prvi put.

Bolje komentare i prve pohvale pale su kod Andreja i Marijana, koji su pripremali spring rolice prema receptu Tihane i Nikole. „Lijepo začinjeno, fino, ukusno i rolice su vam hrskave. Nijansu je poprimilo masnoću i jedino što vam nedostaje jest umak, no niste imali sastojka za njega. Volim ovakve stvari i to se za mene zove utješna hrana!“, komentirao je Mate, s kojim su se složili i Mateja i Tomek.

Dok su otac i sin dobili visoka 22 boda, najbolje su prošle Silvijana i Marica dobivši još viša 24 boda. Zadranke su pred žiri servirale fino začinjene canelone s mljevenim mesom i sirom prema receptu Anta i Antonija. „Silvijana i Marica su napravile jednostavno jelo kod kojeg nema puno kompliciranja!“, zaključila je Mateja.

Hrana za utjehu je nekome doista bila utješna, dok je neke poslala na dno ljestvice s bodovima. S obzirom da je tjedan raznovrsne kuhinje, shodno tome slijede i raznovrsne ocjene. Što će kuhari amateri sutra morati pripremati i hoće li se u sutrašnjoj epizodi više iskazati, ne propustite doznati već u 21:40 sati u novoj epizodi showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ na RTL-u!

Komentari