Tri, dva, jedan - kuhaj!: Uzalud vam trud svirači, za drugog su dobre ocjene... - Sapunice | Sapunice

Utorak 14. 11. 2017.

321kuhaj-41ep-29

Tri, dva, jedan – kuhaj!: Uzalud vam trud svirači, za drugog su dobre ocjene…

U ponedjeljak navečer Anto i Antonio doživjeli su potpuni fijasko. Zbog prevelikih planova, nisu uspjeli realizirati zacrtano. Iako su kandidati imali dovoljno vremena za pripremu street food jela, većina je svoje tanjure završavala u zadnji tren pa su time zaradili negativne bodove.

Ponedjeljak očito nije bio dan za bećare i street food hranu. Anto i Antonio već su od početka kuhanja zaostajali s pripremom željenih jela na što su ih nekoliko puta upozorili Tomislav Špiček i Mate Janković. Dečki su si postavili previše zadataka u kratkom roku – umjesto da si pojednostave jela, oni su sami sebi zakomplicirali život, a to se odrazilo i na ocjene.

Anto i Antonio pred žiri su donijeli crni burger sa šampinjonima, obični burger te štapiće od hrenovki. Pljeskavica nije bila dovoljno pečena, a ni okus joj nije bio najbolji. U burgerima su bili neočišćeni komadi rajčice, a hrenovke na štapiću nisu htjeli ni komentirati jer su izrazi njihovih lica govorili više od riječi.

321kuhaj-41ep-116

„Ima jedna lijepa pjesma – uzalud vam trud svirači. To će biti moj komentar na vaša jela“, razočarano je kazao Špiček, a s njim su se složili i ostali članovi žirija. „Ovo si jelo ne bih poželjela ponovno“, prokomentirala je Mateja pa nastavila, „Htjeli su jako puno, htjeli su pokazati jako puno, hrpu namirnica, različite obrade… Puno posla za malo vremena!“, zaključila je. Dečki iz Slavonskog Šamca priznali su kako su si zadali prevelik zalogaj te da im je 60 minuta bilo premalo za izradu dva kvalitetna jela. Zbog svega toga zaradili su ukupno niskih 7 bodova i time zasjeli na dno današnje ljestvice.

Na vrhu ljestvice našli su se Bada i Toca sa svojim ćevapima u somunu i originalnim pilećim ‘iš-burgerom’.

321kuhaj-41ep-95

„Jako maštovito i jako lijepo“, zadovoljno je prokomentirao Špiček s kojim se složio i Mate: „Fantastičan posao ste napravili!“. Puna usta žirija dala su naslutiti da se supružnicima smiješe dosta dobre ocjene, a to je Mateja potvrdila i svojim komentarom: „Svaka pohvala! Zamijesili su dvije vrste tijesta koja su ispala prilično dobro, za lepinju i za pecivo, i sve su to stigli napraviti u roku“. Iako Špiček nije bio u potpunosti zadovoljan okusom ćevapa, Bada i Toca svejedno su zaradili visoka 24 boda i tako izašli kao pobjednici street food dana.

Osim što su dobili najbolje ocjene za svoja jela, Bada i Toca su i jedini par koji nije dobio -1 bod zbog neuredne jedinice, a Morana, Andrej i Antonio dobili su po još jedan negativan bod zbog diranja hrane nakon proglašenog završetka kuhanja.

Kada se sve to zbroji i oduzme, stanje na bodovnoj ljestvici je sijedeće – iza Bade i Toce nalaze se Silvijana i Marica s 21 bodom, zatim slijede Morana i Domagoj s 19, Andrej i Marijan te Tihana i Nikola s 18 bodova, a Anto i Antonio drže kraj ljestvice s 8 bodova.

Hoće li se večeras bodovno stanje vidno izmjeniti ili će poredak ostati isti, ne propustite pogledati u 21:40 na RTL-u!

Komentari