U ime časti - Sapunice | Sapunice

U ime časti

( Lubire si onoare )

U-ime-casti

ZEMLJA PROIZVODNJE: Rumunjska

GODINA PROIZVODNJE: 2010

PRODUKCIJA: MediaPro Pictures

BROJ EPIZODA: 140

REDATELJ: Iura Luncasu

AUTOR: Ruxandra Ion

http://iubiresionoare.acasatv.ro/

Sadržaj serije

Ilinca je 23-godišnja Rumunjka koja je tek počela raditi i još nije upoznala pravu ljubav. Amir je sin bogatog i moćnog emira, rođen u Beled el Nooru (Zemlji Svjetla). Prije nego što je upoznao Ilincu, iskusio je tragičan gubitak ljubljene supruge. Susreli su se slučajno, u klubu u Bukureštu i otpočetka shvaćaju da im je sudbina provesti život zajedno.

Njihova priča kao da je ravno iz Arapskih noći. Amir je spasi od nasilnog i ljubomornog muškarca, ukrca u privatni avion i odvede u magičnu zemlju gdje vode ljubav prvi put. Sljedeće jutro nije samo početak novog dana. To je novi početak za njih. Dok se avionom vraćaju u Bukurešt, oboje shvaćaju da je taj susret bio sudbinski određen: Ilinca ima poseban dar predskazanja i već je davno upoznala Amira u snovima, a Amir je uvijek htio pronaći djevojku poput nje.

Po povratku u stvarni svijet, oboje shvaćaju da je bajka gotova i da im neće biti lako ostati zajedno. Amir ima brata gladnog moći koji koristi njegovu vezu s kršćankom kako bi ga eliminirao iz upravljanja obiteljskom tvrtkom za prodaju dijamanata. Njegov otac, emir, nada se da će se Amir oženiti kuvajtskom princezom Munom kako bi ojačao svoj položaj na Istoku. S druge stane, Ilincina majka snažno se protivi njezinoj vezi s Arapinom. Poslije ćemo saznati da Ilincina majka krije strašnu tajnu: kad je bila kćerinih godina, doživjela je ljubavnu priču s muslimanom kojeg je pratila u njegovu državu i za kojeg se udala. Postupak koji je njoj djelovao uobičajen (razgovor s trgovcem na tržnici) doživljen je kao velika uvreda njezinu mužu i njegovoj obitelji pa je osuđena na ubojstvo iz časti. Živu su je zapalili na obali mora, ali uspjela je spasiti život. Ilincina majka jedna je od nekoliko žena koje su preživjele pokušaj ubojstva iz časti.

Komentari

Glumci

Ilinca Stutmann

Madalina Draghici

Ilinca Stutmann

Madalina-Draghici-ttt.jpg

23-godišnja djevojka. Rođena je u Constanţi , gdje ju je odgojila samohrana majka. Nakon diplome se preselila u Bukurešt, u stan svoja djeda, Iosifa, gdje je pazi njezin ujak Claudiu. Za temu studija odabrala je Komunikacije i odnose s javnošću pod utjecajem ujakove zaručnice Lavinije, koja je PR-menadžerica. Ona ju je uvela i u krugove bukureštanskoga visokog društva. Njezin problematični dečko, Cătălin, upoznao ju je sa svijetom bogate i razmažene zlatne mladeži koja svoje dane provodi u najpoznatijim klubovima i kafićima u Aveniji Dorobanti, ali to Ilincu ne zadovoljava. Nije sama, ima potpuno povjerenje u Ovidiua, svoga najboljeg prijatelja koji se upravo vratio sa studija financija u  Oxfordu. Ni u najluđim snovima nije očekivala da će joj se život okrenuti naglavce kad upozna očaravajućeg šeika Amira bin Hussein el-Jisra i zaljubi se u njega.

Šeik Amir bin Hussein el-Jisr

Radu Valcan

Šeik Amir bin Hussein el-Jisr

Radu-Valcan-ttt.jpg

Mlađi sin Emira Husseina,  tajanstven i šarmantan. Unatoč glamuroznu stilu života, Amirov je život obilježen tragedijom. Prije godinu dana ostao je bez supruge, jedine žene koju je ikada volio. Njegova supruga, Oxana Abramova, kći ruskoga magnata, napustila je glamurozan i luksuzan život i odlučila se udati za Amira te prihvatiti sva pisana i nepisana pravila emirata. Jednoga dana krenula je privatnim avionom u Moskvu posjetiti svoje roditelje, ali avion se srušio u Kazahstanu. Amir je proveo djetinjstvo iz bajke u emirovoj palači u društvu bogatih i privilegiranih. Nakon toga je otišao studirati u inozemstvo na prestižnim američkim i europskim sveučilištima. Sad upravlja obiteljskim poslom zajedno sa starijim bratom Azizom. Među njima vlada veliko suparništvo, za koje je dijelom zaslužan i njihov otac, emir, jer još nije odabrao svoga nasljednika. Amir se zaljubio u Ilincu na prvi pogled  i zaprosio ju je, uz uvjet da prihvati živjeti prema muslimanskim zakonima. Amir je uvjeren da muškarcu žena mora biti supruga, a ne ljubavnica, ako je zaista voli.

Oxana Abramova

Diana Dumitrescu

Oxana Abramova

Diana-Dumitrescu-ttt.jpg

Ruskinja, kći magnata. Prije godinu dana Oxana je letjela u Moskvu privatnim avionom koji se srušio u nepristupačnom području u Kazahstanu. Svi vjeruju da je mrtva, osim Aziza, Amirova brata. Njezina se sudbina okrenula nagore kad se odlučila udati za šeika. Kako bi pobjegla iz zlatnoga kaveza, uz Azizovu pomoć, inscenirala je svoju smrt u avionskoj nesreći. Uvjerena da je Amir potpuno zaboravio njihov brak samo nekoliko dana nakon njezine navodne smrti, Oxana se osjeća izdanom i priprema osvetu. Nova Oxana sanja da postane najbogatija žena na svijetu, moćna kao i muškarac. Hrabra je, ambiciozna i inteligentna. Glavni joj je cilj doći do novca pod bilo koju cijenu. Trenutačno igra dvostruku igru:  Arapkinje i Europljanke.

Šeik Aziz bin Hussein el-Jisr

Augustin Viziru

Šeik Aziz bin Hussein el-Jisr

Augustin-Viziru-ttt.jpg

Emirov prvorođeni sin. Ima dvije žene, nema djecu, tradicionalist je. Aziz je rođen kao pobjednik i spreman je na sve kako bi došao na vlast u emiratu. Dok kod kuće poštuje pravila iz Kurana, izvan emirata se upušta u zadovoljstva zabranjena u islamu: žene, kocku i alkohol. Na svoj način Aziz istinski voli svoju obitelj i uvjeren je da samo on kao nasljednik može od emirata napraviti arapski raj. Iako svima djeluje nepobjedivo, šeik Aziz skriva strašnu tajnu za jednoga muslimana: sterilan je. U islamu je muškarčeva mogućnost da stvara potomstvo dar od Alaha.

Carmen

Adela Popescu

Carmen

Adela-Popescu-ttt.jpg

Pametna, ali licemjerna i zlobna. Kći šefa carine u Constanţi. Ima veliki krug poznanstava. Nakon što je spavala s Azizom, on ju je zaposlio da upravlja rumunjskom podružnicom arapske tvrtke. Carmen je Azizova povremena ljubavnica u Rumunjskoj. Iako je spremna bez promišljanja uskočiti u bilo čiji krevet, glavni joj je cilj udaja za Amira.