Uvod u anatomiju - Sapunice | Sapunice

Uvod u anatomiju

( Grey's Anatomy )

uvod-u-anatomiju1

ZEMLJA PROIZVODNJE: SAD

GODINA PROIZVODNJE: 2005

PRODUKCIJA: ABC

BROJ EPIZODA: 220

REDATELJ:

AUTOR: Shonda Rhimes

http://abc.go.com/shows/greys-anatomy

Sadržaj serije

Nagrađivan i iznimno popularan diljem svijeta, dramski serijal „Uvod u anatomiju“, prati život glavne junakinje Meredith Grey (Ellen Pompeo), medicinske pripravnice u Seattle Grace bolnici, i njezine odnose sa suprugom ‘Zgodnim’, odnosno dr. Derekom Shepherdom (Patrick Dempsey), i najboljom prijateljicom Cristinom Yang (Sandra Oh).

Unazad sedam godina Meredith i njezini prijatelji i kolege prošli su kroz teška razdoblja privatnog i poslovnog života. Taman kad su pomislili da je ono najgore iza njih, sadašnje i buduće doktore će u ovoj godini dočekati nova šokantna uzbuđenja koja će im zauvijek promijeniti živote. Ove godine stažisti nailaze na prekretnicu u karijerama. Mnogi od njih će tek sad morati dokazivati koliko vrijedi njihov trud, pogotovo April koja se svim silama trudi napredovati do mjesta glavnog stažiste. No sudbina je za Meredith predodredila dugačije planove – nju očekuju drastične posljedice zbog miješanja u Derekovo istraživanje o Alzheimeru, i to usred procesa usvajanja malene djevojčice Zole. Između Cristine i Owena (Kevin McKidd) još uvijek vlada napetost zbog drastično različitih osjećanja u vezi njezine neočekivane trudnoće, Alex (Justin Chamber) brzo shvaća da ga grupa sve više odbacuje jer je prijavio Meredith, a Callie (Sara Ramirez) je prisiljena dijeliti svoju ljubav  prema Arizoni (Jessica Capshaw) i djetetu koje je dobila iz veze s Markom (Eric Dane).

Kao što je autorica, scenaristica, redateljica i producentica serije „Uvod u anatomiju“, Shonda Rhimes, najavila američkim medijima, osma će sezona biti puna dramatike, neočekivanih zapleta i šokantnih otkrića, a završit će smrću jednog od ukupno 14 likova koliko ih se pojavljuje u svakoj epizodi. Rhimes je zbog svojih kratkih objava na Twitteru potakla brojna nagađanja o identitetu preminulog lika, a mnogi obožavatelji serije diljem svijeta nisu prestajali komentirati njezine postupke na društvenim mrežama i forumima. „U ovoj ćemo sezoni zasigurno vidjeti nekoliko likova u opasnosti, koji će se boriti za vlastite živote. Znam da će mnoge šokirati smrt jednog lika u samoj završnici, ali sam sigurna da ista scena neće ostaviti gledatelje ravnodušnima jer će biti puna emocija…“, rekla je Rhimes magazinu ‘Hollywood Reporter’.

Iako su mediji nagađali da će osma sezona biti ujedno i posljednja, Rhimes je sve iznenadila viješću da su svi glavni glumci potpisali nove ugovore koji vrijede još dvije godine emitiranja, sve do 2014., odnosno desete sezone. Gostujući glumci koji su se gledateljima predstavili u prijašnjoj sezoni, Scott Foley (Henry), Loretta Devine (Adele), Jason George (Ben), Caterina Scorsone (Amelia), Kate Walsh (Addison) i Daniel Sunjata (Eli), pojavljuju se i u osmoj sezoni u kojoj ćemo upoznati i dva nova lika: optičarku i dugogodišnju Markovu djevojku Juliju Canne (glumi je Holley Fain), te Catherine Avery (glumi je Debbie Allen), odnosno Jacksonovu majku u koju se zaljubljuje ravnatelj Seattle Grace bolnice, Richard Webber.

Serija „Uvod u anatomiju“ daje uvid u stresan život liječnika koji čine sve kako bi uspjeli u svijetu medicinskih stručnjaka i jamči gledateljima široki spektar zamršenijih zapleta i otkrića koji se mogu naći u svakoj sceni serije: od velike napetosti u hitnoj službi i operacijskoj sali te brojnih i sve čudnijih medicinskih slučajeva i situacija, do svih vrsta međuljudskih odnosa poput površinskih prijateljstava na radnom mjestu i strastvenih ljubavi, a sve začinjeno velikom dozom drame.

Galerija

najnovije fotografije

Komentari

Glumci