Vampirski dnevnici - Sapunice | Sapunice

Vampirski dnevnici

( The Vampire Diaries )

vampirski_dnevnici

ZEMLJA PROIZVODNJE: SAD

GODINA PROIZVODNJE: 2009

PRODUKCIJA: Warner Bros

BROJ EPIZODA: 111

REDATELJ: Chris Grismer

AUTOR: Kevin Williamson i Julie Plec

http://www.cwtv.com/shows/the-vampire-diaries

Sadržaj serije

Vampirski dnevnici (The Vampire Diaries) je serija o životu Elene Gilbert, tinejdžerice koja se zaljubi u vampirsku braću Stefana i Damona Salvatorea. Snimana e jprema seriji romana ‘The Vampire Diaries’ L. J.-a Smitha na lokacijama u Atlanti. Osvojila je nagradu People’s Choice i šest nagrada Teen Choice. Vrlo brzo je stekla popularnost i kultni status među mlađima generacijama, a premijeru druge sezone gledalo je 3,4 milijuna gledatelja.

Originalnu glazbu u seriji potpisuje Michael Suby zadužen i za glazbenu podlogu u seriji ‘Slatke male lažljivice’, a prošle godine izdan je i uspješni soundtrack ‘The Vampire Diaries’.  Uz neizbježne sličnosti sve popularnijih vampirskih tema, kritičari seriju ocjenjuju mnogo boljom od filmova Sumrak sage koji su snimljeni nakon izdanja romana ‘Vampirski dnevnici’.

Ne znate sve o vampirima, baš kao ni Elena Gilbert, glavna junakinja izvrsne Warnerove serije. No Elena će saznati i više nego što je htjela kada se dvojica mladića, jedan dobar a drugi zao, počnu boriti za njezinu dušu. Mali grad Mystic Falls više neće biti isti.

Galerija

najnovije fotografije

Komentari

Glumci

Elena Gilbert

Nina Dobrev

Elena Gilbert

Nina_Dobrev_t

Četiri mjeseca nakon tragične prometne nesreće u kojoj su poginuli njihovi roditelji 17-ogodišnja Elena i njezin 15-ogodišnji brat Jeremy još se suočavaju s novom stvarnošću. Elena je oduvijek bila briljantna učenica – lijepa, popularna i angažirana u školi i oko prijatelja. No sada se bori da sakrije ogromnu žalost od svijeta koji je okružuje. Novi svijet za nju i brata je dom njihove otkačene, ali jednako shrvane, tetke Jenne koja im se trudi nadomjestiti roditelje u ovim teškim vremenima.  Malu utjehu Elena pronalazi u poznatom društvu koje čine najbolja prijateljica Bonnie, suparnica Caroline i bivši dečko Matt. Elena se zaljubljuje u Stefana Salvatorea, no zbunjuje je Stefanovo bizarno ponašanje.

Stefan Salvatore

Paul Wesley

Stefan Salvatore

Paul_Wesley_t

Stefan je zgodan i misteriozan učenik koji krije mračnu i smrtonosnu tajnu, a ta je da je on vampir. Rođen je 1847. godine u Mystic Fallsu. U prošlosti je bio zaljubljen u Katherine Pierce, istu djevojku kao i njegov brat Damon, zbog čega su braća postali neprijatelji. Katherine izgleda isto kao i Elena, tako da se prošlost ponovo vraća, jer se braća zaljubljuju i u Elenu. Ipak, Stefan je naučio kontrolirati želju za krvlju zahvaljujući vampiru Lexie Bransonu, koji postaje njegov najbolji prijatelj.

Damon Salvatore

Ian Somerhalder

Damon Salvatore

Ian_Somerhalder_t

Damon je svog Stefanov stariji brata kojeg nije vidio 15 godina. I Damon je vampir, a dvojica braće imaju dugu i gorku povijest. Stefanu se brat ruga zbog odbacivanja vampirske prirode nasilja i brutalnosti, ali razumije opsesiju Elenom, jer sliči ženi koju je Stefan davno volio. Ženi koju je Damon htio za sebe. Zbog toga sa Stefanom ulazi u rat za Eleninu dušu i duše njezinih prijatelja, obitelji i stanovnika Mystic Fallsa.

Jeremy Gilbert

Steven R. Mcqueen

Jeremy Gilbert

Steven_Mcqueen_t

Jeremy je 15-ogodišnji Elenin brat, koji u sebi nosi istu bol kao i Elena, no ne može se oporaviti od traume koju je proživio. Jeremy je više izložen putu u propast zato što se druži s hašamanima, pa se i sam počne drogirati kako bi sakrio bol koju nosi. Dodatno ga tišti Mattova sestra Vicki koja ga najednom odbija i druži se s njegovim suparnikom Tylerom.

Jenna Somers

Sara Canning

Jenna Somers

sara-canning-tttt

Bonnie Bennett

Katerina Graham

Bonnie Bennett

Katerina-Graham-tttt

Caroline Forbes

Candice Accola

Caroline Forbes

Candice-Accola-ttt

Mat Donovan

Zach Roerig

Mat Donovan

Zach-Roerig-tttt