Vatreno srce - Sapunice | Sapunice

Vatreno srce

( Inima De Tigan )

Inima-de-tigan-Acasa-TV-3

ZEMLJA PROIZVODNJE: Rumunjska

GODINA PROIZVODNJE: 2007

PRODUKCIJA: Acasa TV

BROJ EPIZODA: 159

REDATELJ: Alexandru Fotea, Iura Luncasu i Sebastian Voinea

AUTOR: Simona Macovei i Sorina Ungureanu

http://www.inimadetigan.ro

Sadržaj serije

U telenoveli Vatreno srce na samom početku serije većinu glavnih likove upoznajemo na rođendanu, odnosno velikoj proslavi vođe romskog kampa Aurica Fieraru. Njegov sin Codrut, ne može ostati do kraja zabave zato što radi u noćnoj smjeni hitne pomoći. Kao poklon za svojeg oca, Codrut najavljuje kako uskoro počinje raditi kao doktor na odjelu za kardiologiju. Za vrijeme zabave, dvojica pripadnika romske zajednice iskradu se kako bi nekoga orobili, te tako došli do nešto novaca. Nailaze na Irinu koja se našla posve sama na ulici. Osim što je opljačkaju, teško je i ozljeđuju.

Dolaskom Hitne pomoći, upravo Codrut oživljava Irinu, no zbog teških unutarnjih ozljeda, Irinino stanje postane kritično. U strahu za njen život te vidjevši da joj nema spasa, primijeni na nju nedopušteni medicinski zahvat, koji joj spasi život. Zbog toga disciplinska komisija, odluči suspendirati Codruta. Nakon što sazna da je Codrut suspendiran, iako joj je spasio život, mlada bogatašica odluči pronaći svog spasitelja. Ne znajući da je vođa Roma, AuricA Fieraru već dogovorio brak svog sina Codruta s kćeri svog zakletog brata, Irina ga pronađe te se zaljubi na prvi pogled.

Serija Vatreno srce pruža pregled problematike romske manjine, predrasuda koje ih prate čitav život, te uvid u konflikte Roma s većinskom zajednicom Rumunjske. Kako bi se što realnije prikazali tradicionalni običaji Roma, za potrebe snimanja serije korišteno je više od 300 tradicionalnih romskih kostima i njihov nakit.

Osim impresivne rumunjske glumačke ekipe, u gostujućoj ulozi u seriji se između ostalih pojavljuje i proslavljena meksička glumica Edith Gonzalez. Njena uloga reporterke, koja snima dokumentarni film o tradiciji i životu Roma, pridonosi još boljem razumijevanju kulturoloških razlika.

Galerija

najnovije fotografije

Komentari

Glumci

Irina Dumbrava

Andreea Patrascu

Irina Dumbrava

Andreea-Patrascu-t

Irina je kćer Gigia Dumbravae, koji je posebno netrpeljiv prema Romima. Svjesna je da njen otac i nije baš najbolji životni uzor, no svejedno poštuje njegov strogi odgoj. Po zanimanju je Irina pedijatrica, koja ima poseban odnos sa starijom sestrom Renatom, s kojom je pak veže velika tajna. Odrasla je u bogatstvu i raskošnom životu. S obzirom da joj je preminula majka, njen otac je našao mlađu ljubavnicu Flori koja joj zagorčava život. Nakon što ju napadnu pripadnici romske zajednice te je ozlijede, sudbina je spoji s Codrutom. Unatoč tome što s jedne strane, Irina ima bračnu ponudu od Luce, koji je ujedno i desna ruka njenog oca, ona ne može prestati misliti na Codruta. S vremenom njihova ljubav počne biti strastvenija i snažnija, ali i prepreke koje im stoje na putu postaju sve veće.  

Codrut Medalion Fieraru

Denis Stefan

Codrut Medalion Fieraru

Denis-Stefan-t

Codrut je nasljednik i sin vođe romskog plemena. Iako poštuje i voli tradiciju Roma, predan je svojoj velikoj životnoj ljubavi, medicini. Većina njegovih najboljih prijatelja nisu pripadnici romske zajednice. Njegova najveća mu je postati kardiokirurg. Codrut je jako ponosan na svoje korijene, no odlučio je živjeti u gradu, daleko od svog plemena. Nakon što upozna Irinu, Codrut se mora boriti sa svojim okruženjem kao i s odabirom između podrijetla i prave istinske ljubavi.

Roza Potcovaru

Nicoleta Luciu 

Roza Potcovaru

Nicoleta-l-t

Roza je djevojka, pripadnica romske zajednice, koja također odbija svoju dogovorenu ženidbu. Rozu karakterizira njena strast za životom te ljepota, kojom očarava sve oko sebe. Iako ne voli Codruta, osjeti veliki udarac na ego, kada shvati da Codrut nije pao na njen zavodničke čari i da uopće nema želju da je upozna. Seksipilna i strastvena, Roza je pravi primjer Romkinje u čijim žilama teče vatrena krv. Unatoč tome što je obećana Codrutu, Thierry, pomoćnik njenog oca, jedini je čovjek u kojeg je zaljubljena.

Luca

Vlad Zamfirescu

Luca

Vlad-Zamfirescu-t

Inače skromnog podrijetla, Luca je desna ruka Gigiju, koji ga je i odgojio. Upravo iz tih razloga Luca polaže pravo na njegovo nasljedstvo, a glavna ulaznica u svijet bogatih mu je brak s Irinom. Kada sazna da djevojka, na koju je cijelo vrijeme polagao pravo, zaljubljena u drugog, u borbi za nasljedstvo, Luca postaje glavni negativac. Codrut mu postaje glavni suparnik, a Luca ne bira sredstva kojim će izbaciti Roma iz svog savršeno isplaniranog života.

Reporterka

Edith-Gonzalez-t

Reporterka, koja snima dokumentarni film o tradiciji i životu Roma i pridonosi još boljem razumijevanju kulturoloških razlika.

Aurica Fieraru

Gheorghe Dinica

Aurica Fieraru

Gheorghe-Dinica-t

Ponosit Rom koji prije svega poštuje tradiciju. Nada se da će i Codrut postati veliki vođa plemena kao što je on. Također, poštuje želju Codruta da postane uspješan doktor. Jedino što Aurica zamjera sinu je odluka da ne oženi Rozu, s kojom ima dogovoreni brak. Aurica ima još jednog sina Gianija i kćer Argentinu. Po uzoru na svoj omiljeni film 'Kum', ima svog savjetnika Cristofora, koji mu uvijek rado čita prijevode filmova. Nakon što se uvjeri da je njegov sin pronašao istinsku ljubav, odluči mu pomoći.

Gigi Dumbrava

Florin Zamfirescu

Gigi Dumbrava

florin-zamfirescu-t

Gigi je uspješan poslovni čovjek. Voli svoju obitelj, koja se sastoji od tri kćeri, Renate, Irine i Felicie (Fefe). Gigi ima puno mlađu ljubavnicu, kojoj je glavni cilj u životu osigurati si financijsku stabilnost. On u njoj vidi priliku da dobije nasljednika, koji će zavladati njegovim poslovnim carstvom. Njegova velika netrpeljivost prema Romima počela je kada mu je u djetinjstvu pripadnik romske zajednice ubio psa. Kada sazna da mu kćer Irina voli Roma, jednostavno poludi. U borbi da svoju kćer odvoji od omraženog čovjeka, Gigi ne bira sredstva te čak zabranjuje kćeri izlaske iz kuće.

State Potavarou

Gheorghe Visu

State Potavarou

Gheorghe-Visu-t

Kralj prosjaka i prostitutki u Parizu, ujedno je i zakleti je brat Auricea. State je moćan Rom, koji je na čelu svim Roma u centralnoj i zapadnoj Europi. Vraća se u Rumunjsku s dva cilja. Prvi mu je da uda svoju najstariju kćer, a drugi da učvrsti svoju mrežu prosjaka. Na početku pleme u Rumunjskoj mu se obraduje, zato što njegov dolazak znači i obećanje da mogu otići u svijet i živjeti poštenim životom. Iako je tradicionalan Rom, State ne preza ni pred čim zbog dobre zarade.

Giuvaeru

Lucian Viziru

Giuvaeru

Lucian-Viziru-t

Giani je Codrutov brat koji želi zavladati romskim kampom. Giani je impulzivan Rom, željan moći. Ismijava Codrutovu želju za znanjem, a najviše je bijesan što mu žena ne može dati potomka. Totalna suprotnost svome bratu, Giani se često nalazi u konfliktu s drugima. Ne poštuje edukaciju svog brata, a iz obijesti počinje raditi razna kriminalna djela.

Spania Fieraru

Florina Cercel

Spania Fieraru

Florina-Cercel-t

Spania je Codrutova majka. Ona je prava Romkinja koja poštuje tradiciju. Jedino što joj može biti važnije od tradicije je sreća njene djece. Pred plemenom se pokorava mužu, no iza zatvorenih vrata ona je jedna od njegovih glavnih savjetnika. Kada uvidi da Codrut ne može zaboraviti lijepu Irinu, odluči mu pomoći, iako se to kosi s tradicijom Roma.

Flori

Dana Hauer 

Flori

Dana-Hauer-t

Flori je lijepa mlada žena, koja ima okrutne ambicije. Iako je puno mlađa od Gigija, ne bira sredstva da se domogne njegovog bogatstva. Želja joj je roditi sina te si tako osigurati veliko nasljedstvo. Ne slaže se s Gigijevom obitelji, a najviše od svega prezire Irinu, koja će joj postati najopasnija suparnica. Flori u svojoj ambiciji nema nikakvog osjećaja za dostojanstvo i iskrenost te ne bira načine da ostvari svoj krajnji cilj. Povezana je s Codrutovim bratom Gianijem, s kojim je veže velika tajna.

Renata

Eugenia Serban

Renata

Eugenia-Serban-t

Renata je pedijatrica i Irinina starija sestra. Vrlo je odana svojoj obitelji, a ima puno mlađeg muža. Njeguje poseban odnos s Irinom, s kojom je veže tajna iz prošlosti. Njen muž Mircea (Alin Panc), s njom je samo iz koristi. Zanima ga jedino njeno nasljedstvo, a ne propušta niti jednu priliku da joj bude nevjeran.

Zambila

Ioana Ginghina 

Zambila

Ioana-Ginghina-t

Gianijeva žena Zambila živi svoju osobnu tragediju. Naime, ne može podariti djecu svome mužu. Zbog toga trpi njen brak, a muž, koji nema razumijevanja za muke svoje žene, često fizički nasrne na nju. Pošto je zaljubljena u Gianija, Zambila trpi sve njegove uvrede i zlostavljanja.

Fefe

Adina Galupa

Fefe

Adina-Galupa-t

Felicia je Irinina mlađa sestra. Studira novinarstvo te je prava buntovnica u obitelji. Ne može podnijeti očevu strogoću te zato radi razne nepodopštine. Da bi stvar bila gora, Fefi se počne sviđati Rom iz Codrutova plemena. Fefe je jako povezana s Lindom (Selena), svojom najboljom prijateljicom. Linda ohrabruje Fefe u njenim nastojanjima da uzruja svog oca.