Villa Maria - Sapunice | Sapunice

Villa Maria

Villa-Maria

ZEMLJA PROIZVODNJE: Hrvatska

GODINA PROIZVODNJE: 2004

PRODUKCIJA: Ava Television Production

BROJ EPIZODA: 160

REDATELJ: Alicia Carvajal, Stanko Crnobrnja i Marija Perović

AUTOR: Alicia Carvajal

http://www.ava.hr/villamaria

Sadržaj serije

Villa Maria je priča o obitelji Jurak nakon Drugog svjetskog rata nacionaliziran je veći dio imovine, ali svejedno nisu siromašni. Stanuju u dobrom zagrebačkom kvartu. Tomislav Jurak (Žarko Radić) je pedesetogodišnjak, vodi obiteljski posao koji uključuje lanac restorana i hotel u središtu grada, koji je počeo graditi još za vrijeme socijalizma, ali ga je u vlasništvo preuzeo tijekom privatizacije devedesetih novcem svoje tete Mitzy.

Njegova žena Ana Jurak (Ksenija Pajić), u ranim četrdesetima, rodila mu je dvoje djece – Ivana i Doru. Ana je napustila studij prava kad ga je upoznala i posvetila se brizi o obitelji, i uz pomoć kućne pomoćnice, brizi o samoj sebi – shopping, bazen i tračanje, omiljene su joj obveze. Kako god bilo, ona je u svakom slučaju stup obitelji.

Dora (Jelena Veljača), razmažena tatina kći, ima 20 godina i studira ekonomiju. Otac je obožava i ne prihvaća činjenicu da je već odavno u dobi da ima dečka i svoju intimu. Ivan (Mislav Čavajda) radi s ocem u firmi. Zgodan zagrebački dečko, dvadesetpetogodišnjak, ali neodgovoran i sklon porocima, ukratko, loš karakter lijepog lica.

S druge strane nalazi se obitelj bankara Maxa Lovreka (Ante Čedo Martinić), koji Jurakovoj firmi daje veliki kredit za preuzimanje malotrgovinskog lanca. On i Tomislav Jurak (ne)prijatelji su još od fakultetskih dana. Uz posao, Jurakovi i Lovrekovi povezani su i privatno, a razdoblje prividnog prijateljstva s početka priče ubrzo prerasta u suparništvo. Max Lovrek oženjen je s Vesnom Lovrek (Barbara Vicković), ženom sumnjivog karaktera, koja je Maxu nevjerna. Bankar Lovrek iz prvog braka ima sina Svena (Sven Madžarević), 20-godišnjaka, prilično povučenog, skromnog dečka. Max kuje urotu protiv Juraka s Jurakovim ambicioznim sinom Ivanom.

Treća glavna skupina su bolesna majka Dunja (Nada Gaćešić Livaković) i njezin sin Luka (Damir Markovina), pametan i obrazovan mladić koji neumorno radi kod Jurakovih, ali ne razumije da ga oni iskorištavaju. Ima i razloga za sljepilo: voli Jurakovu kćer Doru. Njihovu vezu Tomislav Jurak nikad ne bi dopustio…

Galerija

najnovije fotografije

Komentari

Glumci

Tomo Jurak

Žarko Radić

Tomo Jurak

zeljko-radic-tt

Ana Jurak

Ksenija Paić

Ana Jurak

ksenija-pajic-ttt

Helena Jurak

Mia Begović

Helena Jurak

Mia-Begovic-ttt

Dora Jurak

Jelena Veljača

Dora Jurak

Jelena veljaca tttt

Ivan Jurak

Mislav Čavajda

Ivan Jurak

mislav-cavajda-tttt

Max Lovrek

Čedo Martinić

Max Lovrek

Cedo-martinic

Vesna Lovrek

Barbara Vicković

Vesna Lovrek

Barbara-Vickovic-ttt

Sven Lovrek

Sven Mađarević

Sven Lovrek

sven madzarevic ttt

Luka Pongrac

Damir Markovina

Luka Pongrac

Damir Markovina ttt

Dunja Pongrac

Nada ggg

(pogledaj galeriju fotografija sapunice Villa Maria) asasdads