Vino strasti - Sapunice | Sapunice

Vino strasti

( Gran Reserva )

Vino-strasti

ZEMLJA PROIZVODNJE: Španjolska

GODINA PROIZVODNJE: 2010

PRODUKCIJA: Bambú Producciones

BROJ EPIZODA: 42

REDATELJ:

AUTOR: Ramón Campos i Gema R. Neira

http://www.rtve.es/television/gran-reserva/

Sadržaj serije

Vino strasti je priča o dvije obitelji proizvođača vina: obitelj Cortázar koja proizvodnju vina smatra unosnim poslom i obitelj Reverte kojima vinogradi i zemlja predstavljaju način života. Unatoč različitostima, obje obitelji održavaju suživot dok netko ne pokuša ubiti Miguela, najstarijeg sina obitelji Cortázar.

Život Miguela Cortázara, upravitelja vinarije koja nosi njegovo obiteljsko ime, stubokom se mijenja kad izgubi pamćenje nakon ranjavanja vatrenim oružjem. Gubi sjećanje na sve što se dogodilo prije pokušaja ubojstva. Miguel se vraća u svoju kuću i više ne prepoznaje ni kuću ni svoju obitelj. Od tog trenutka suočava se s gotovo nemogućim zadatkom vraćanja sjećanja, obnavljanja svojeg života i pronalaska osobe koja ga je pokušala ubiti. Je li to bio pokušaj preuzimanja obiteljskih vinograda? Ili je razlog bio osobne prirode? Svi su sumnjivi – njegova supruga, braća i konkurenti. Dok rješava misterij, Miguel pokušava ponovo izgraditi svoj život. Miguel počinje sastavljati dijelove slagalice koji su ga učinili čovjekom kakav je bio, ali otkriva da mu se ta osoba ne sviđa. Kaje se zbog svojih prethodnih djela i života te odlučuje ispraviti nepravde koje je počinio. Kako bi to postigao, preuzima obiteljski posao i mijenja njegovu strukturu kako bi ispravio nepravde koje su počinjene i postao dobar poslodavac, ali njegova obitelj to ne želi dopustiti. Miguela smjenjuju s položaja direktora i prisiljavaju da u kompaniji postane samo promatrač.

Razočaran ponašanjem svoje obitelji, odlučuje da će se pod svaku cijenu vratiti u kompaniju i počinje istraživati članove obitelji kako bi ustanovio koje uloge imaju u strukturi kompanije. Istodobno je sve bliže otkrivanju svoga napadača. Vjerujući kako cilj opravdava sredstva, Miguel čini neke stvari s kojima se ne slaže kako bi se vratio na položaj direktora te i ne primjećuje kako je opet postao osoba kakva je i bio, a koja mu je sada odbojna. To će se drastično promijeniti kada dozna tko stoji iza pokušaja ubojstva… S druge strane, Miguel je u potpunosti ravnodušan prema svojoj ženi Pauli. Ne voli je i više s njom ne dijeli iste vrijednosti. Uza sve ostale komplikacije, zaljubljuje se u kćer svoga konkurenta, Lucíju Reverte.

Ta je ljubavna priča puna kontradiktornosti. On za Lucíju predstavlja sve što ona mrzi i trebat će mnogo vremena da Miguel stekne njezino povjerenje jer ona sebi nikako ne želi priznati da gaji osjećaje prema njemu. Lucía počinje Miguelu pomagati dok on pokušava otkriti tko ga je želio ubiti i postaje njegova osoba od povjerenja. Unatoč tomu, tijekom istrage ona otkriva kakva je osoba Miguel nekoć bio i kakva je djela počinio u prošlosti. Zbog toga nastavlja sumnjati u njega.

Baš kad njihova ljubavna priča počinje dobivati krila, Lucía će uvidjeti da se Miguel ponovo pretvara u osobu kakva je bio i napustiti ga. Štoviše, Miguelova supruga Paula ne želi dignuti ruke od njihova braka – bez obzira na sve – jer bi rastavom izgubila svoj udio u obiteljskom bogatstvu i društveni status.

Obitelj Cortázar

Cortázari su tradicionalna obitelj. Konzervativni su i dobro čuvaju obiteljske tajne, kao i mnoge druge obitelji. Međutim, većina drugih obitelji ne pokušava ubiti svoje članove. Glava klana je don Vicente (počasni direktor vinarije i siva eminencija kompanije), a slijede njegovo četvero djece: Miguel (prvorođenac i direktor kompanije), Pablo (enolog, posvojeni sin), Raúl (bivši direktor odjela ljudskih resursa, buntovnik) i Emma (direktorica odjela prodaje, miljenica). Svi imaju supružnike i djecu, a glava obitelji smatra kako većina od njih nije važna. Unatoč osobnim sukobima i neprestanim konfrontacijama članova obitelji uzrokovanih borbom oko vodstva kompanije, Cortázari su na svoj način bliski, a don Vicente pazi da tako i ostane. Neprestano pokušavaju uskladiti osobne živote i obiteljski posao.

Obitelj Reverte

Don Jesús proveo je život među lozom i vinogradima. U mladim su danima Vicente i on bili veliki prijatelji, ali njihovo se prijateljstvo prekinulo prije dvadeset godina iz samo njima poznatih razloga. Jesúsu su obitelj i vinarija uvijek bili na prvome mjestu i vodio je posao na drukčiji način od Cortázara. Oduvijek je bio protiv makinacija i odabrao je voditi kompaniju do svoje smrti. Međutim, neočekivano pogiba u sumnjivoj prometnoj nesreći u koju su umiješani i Cortázari.

Studiji i lokacije snimanja

Studiji u kojima je snimano Vino strasti imaju više od 1900 m2. Jedan studio pokriva 1500 m2 i u njemu je izgrađena lokacija dviju obiteljskih vinarija, dok se na ostatku nalaze interijeri obiteljskih domova, ureda i vinarijskih pogona. Snimanje na lokacijama odvijalo se u spektakularnom vinogradarskom kraju La Rioja na obalama rijeke Ebro i u gradiću Brionesu. Neke od lokacija nalaze se u okolici Madrida.

Savjetnici za seriju bili su razni enološki stručnjaci, uključujući poznatog španjolskog proizvođača vina, Miguela Merina.

Galerija

najnovije fotografije

Komentari

Glumci

Don Vicente Cortázar

Emilio Gutiérrez Caba

Don Vicente Cortázar

Emilio-Gutiérrez-Caba-ttt

Vicente Cortázar je odlučan, autoritativan i inteligentan. Njegova djeca bila su iznenađena kad je napustio direktorsko mjesto u obiteljskom poslu i prepustio ga najstarijem sinu Miguelu. Međutim, unatoč toj promjeni Vicente i dalje vuče konce u vinariji. Pokušaj ubojstva Miguela jako se odrazio na don Vicentea. Vrijednosti, stremljenja i prioriteti njegova prvorođenog sina sad su se promijenili, a Vicente se ne slaže u potpunosti s tim promjenama. Na osobnoj je razini Vicente i dalje ista osoba. Obitelj mu je na prvome mjestu i on je namjerava održati na okupu pod svaku cijenu, čak i ako to znači da njegova djeca nisu sretna. Smrt unuke Claudije nije omekšala njegovo srce, kao ni dolazak njegove supruge Rosalíje. Tijekom godina nije prezao ni pred čim kako bi održao ugled obitelji koji je bilo teško steći. Međutim, Vicente se sada suočava s dramatičnim promjenama: izgubio je kontrolu nad vinarijom i nad obiteljskim domom, a njegova su se djeca udaljila od njega. Rosalíjinim dolaskom završila su vremena autoritativnosti i intriga, ili se barem tako čini. Nasljednik Alejandra Cortázara neće se predati bez borbe i pokušat će vratiti položaj u kompaniji i ljubav svoje djece kako je to oduvijek radio: pod svaku cijenu.

Miguel Cortázar

Tristán Ulloa

Miguel Cortázar

Tristán-Ulloa-ttt

Miguel Cortázar, voditelj jednog od najvažnijih vinskih podruma u regiji La Rioja od djetinjstva je okružen vinogradima. Miguel je ambiciozan, odlučan i sposoban učiniti sve što je potrebno kako bi dobio ono što želi. Posljednjih je godina on pokretačka sila obiteljskoga posla pa je zbog toga promaknut u glavnog direktora. Njegov je glavni cilj bio dovesti kompaniju na vodeću poziciju bez obzira na to tko bi se mogao naći na putu. Međutim, takvo arogantno ponašanje ima posljedice, a pokušaj ubojstava bio je jedna od njih. Nakon toga Miguel je izgubio pamćenje i postao druga osoba. Unatoč tomu, slijed događaja i otkriće koliko je daleko bio voljan ići kako bi postigao svoje ciljeve prije pokušaja ubojstva prisilit će ga da se suoči s time kakav je čovjek bio. Nakon što Miguel ponovno preuzme mjesto direktora vinarije, suočava se sa složenom situacijom. Kad se pojavi Paula, njegova bivša supruga koja je sada udana za novog dioničara vinarije (Joaquín Belmonte), morat će biti oprezan. Miguel zna da se ona vratila kako bi se osvetila Cortázarima pa je se nastoji riješiti pokušavajući otvoriti Belmonteove oči i pokazati mu da Paula ima skrivene namjere. Miguel će se usto morati usredotočiti i na druge promjene: Emma je ustupila svoje dionice Gustavu i Miguel će se morati nositi s novim rasporedom snaga. Uz probleme u vinariji ima i privatnih problema s kojima će se Miguel morati suočiti kada na površinu iznenada ispliva dugo skrivana obiteljska tajna. Vicente i Rosalía skrivali su je desetljećima, a sada bi mogla zauvijek uništiti carstvo Cortázarovih.

Paula Gilmado

Belén Fabra

Paula Gilmado

Belén-Fabra-ttt

Kad Miguel izgubi pamćenje, to je za Paulu nova prilika da bude sretna sa suprugom. Nažalost, iako je Miguel drukčija osoba, ni ovaj se put ne zaljubljuje u nju. Miguel želi rastavu i skrbništvo nad njihovom kćeri Claudijom. Paula ne želi izgubiti jedino što joj je preostalo pa pokušava pobjeći iz La Sieste sa svojom kćeri. Međutim, netko je sabotirao kočnice automobila i djevojčica pogiba u fatalnoj nesreći. Uvjerena da je iza toga stajao Vicente Cortázar, odlučuje da će se osvetiti. Njezina mržnja, želja za osvetom i ludilo Miguelu pružaju savršen izgovor da je smjesti u duševnu bolnicu, ali ona nema namjeru stati. Započinje novi život udajom za poduzetnika Joaquina Belmontea kojeg nagovori da uloži novac u vinariju njezina bivšeg muža. Na taj se način Paula vraća u život Cortázarovih.

Emma Cortázar

Ana Risueño

Emma Cortázar

Ana-Risueno-ttt

Emma je jedino žensko dijete Cortázarovih i oduvijek je bila miljenica obitelji – pogotovo u očima njezina oca. Naivna je i širokogrudna, a njezin je posao u vinariji uvijek nadgledao ili čak obavljao netko od njezine braće. Iako je Emmu lako uvjeriti kad je riječ o većini stvari, u vezi sa svojim brakom ne prima nikakve savjete. Štoviše, don Vicente i njezina braća nikad nisu odobravali njezinu vezu s Gustavom, ali unatoč njegovim golemim pogreškama, ona mu na kraju uvijek oprašta. Njezina vjera u Gustava ostaje neslomljiva čak i nakon što ga optuži da je imao aferu s tajnicom vinarije Palomom ili kad je bila osumnjičena nakon što je Paloma ubijena. Emma je voljna održati svoj brak dok ne upozna Manua, novog tajnika, koji je ponovno čini sretnom. Međutim, ništa nije kao što se čini i njezin odnos s Manuom završava tragičnim događajem zbog kojeg bi mogla završiti u zatvoru, a kojemu je Gustavo svjedok pa mu mora platiti za šutnju i zato mu ustupa svoje dionice u vinariji Cortázar. Emma više ne voli svoga supruga, ali zbog tragičnog incidenta s Manuom u potpunosti dolazi pod Gustavovu kontrolu. Potreban je samo jedan telefonski poziv da Emma završi u zatvoru optužena za Manuovo ubojstvo. Ta će ucjena postaviti Emmu u nepovoljan položaj unutar obitelji jer je Gustavo sada vlasnik dionica u obiteljskome poslu. Kako će ona riješiti tu situaciju i izbjeći optužbu za ubojstvo?

Raúl Cortázar

Aitor Luna

Raúl Cortázar

Aitor-Luna-ttt

Raúlov je glavni problem njegova nezrelost. On je igrač, pozer i nema granica. Najmlađe je dijete obitelji Cortázar i oduvijek je imao sve što je poželio, ali unatoč svojim sposobnostima ne pokazuje nikakav interes za vinariju. Zbog napetosti s ocem te afere s bratovom ženom protjeran je iz klana Cortazár. Odlučuje se pridružiti vinariji Reverte i Lucíji te iskoristiti sve trikove koje je naučio od oca. Njegova je skrivena želja uništiti Vicentea Cortázara. Međutim, zbog njegova nepravilnog poslovanja Lucía završi u zatvoru, a on bježi i ostavlja obitelj Reverte da se nose s prljavim rubljem. Nakon što detektivka Ortega intervenira na njegovu vjenčanju s Lucíjom, on nestaje. Revertei su suočeni s izvanrednom situacijom zbog njegovih mutnih financijskih poslova u vinariji.

Gustavo Arístides

Armando del Río

Gustavo Arístides

Armando-del-Río-ttt

Gustavo je okrutni manipulator spreman na sve kako bi dobio što želi. Glavna mu je ambicija postati važna osoba u vinariji Cortázar, a to je i glavni razlog njegova braka s Emmom. Međutim, don Vicente smatra kako samo njegova djeca mogu preuzeti obiteljski posao pa ograničava Gustavov posao u kompaniji i postavlja ga na održavanje loze da „uprlja ruke“. Emma je ta koja je osigurala Gustavovo sudjelovanje u obitelji, unatoč svim njegovim pogreškama. Kad Emma pred Gustavom upuca Manua, počini najgoru pogrešku u životu. Njezin je suprug može poslati u zatvor kad god poželi. Tako Gustavo napokon dobiva ono što je oduvijek želio: ucjenjuje svoju suprugu kako bi mu prepustila dionice u kompaniji. To ga postavlja u izjednačeni položaj s braćom Cortázar, što znači da mu više nitko ne može naređivati, a Emma se ne smije žaliti koliko se okrutno prema njoj odnosi. Gustavo nema granica. Ali prevršit će mjeru i Emma napokon pokazuje da od svoga oca nije naslijedila samo prezime.

Pablo Cortázar

Francesco Garrido

Pablo Cortázar

Francesc-Garrido-ttt

Iako je s njima odrastao, Pablo nije Cortázar. Don Vicente ga je posvojio kad je bio dječak. Otada je Pablo rastao kao član obitelji iako nikad nije imao iste privilegije. On sudjeluje u obiteljskom poslu kao enolog, ali jedini je koji nema udio u kompaniji. Iako Pablu svi govore da je član obitelji Cortázar, on smatra da je dužan obitelji koja ga je othranila pa uvijek sluša upute don Vicentea i pruža mu punu profesionalnu i osobnu potporu. Međutim, Pablo će na kraju ipak uvidjeti istinu te poduprijeti Miguela i napustiti don Vicentea.

Sara Gracián

Alejandra Lorente

Sara Gracián

Alejandra-Lorente-ttt

Posljednjih godina život nije mazio Saru. Ona je iz skromne obitelji i uvijek se morala nositi s teškoćama. Kad upozna Pabla, njezin se život u potpunosti mijenja. Oni započinju vezu koju don Vicente ne odobrava jer smatra da je Sara s njegovim sinom iz interesa. Sara je Pablu lagala o svojoj prošlosti i to još više potvrđuje patrijarhove sumnje. Međutim, Pablo se jako zaljubljuje u nju i voljan je oprostiti te čak pomoći u čuvanju njezine najveće tajne: identiteta oca njezine kćeri. Tom slijepom povjerenju dolazi kraj kada don Vicente smjesti Sari. Saru preko noći izbacuju iz kuće, a budući da ne želi izgubiti kćer, pokušava je odvesti sa sobom. Međutim, dogodi se strašna nesreća. Sara je preživjela, ali paralizirana je od struka naniže. Mora se nositi s frustracijama koje donosi nemogućnost kretanja i sa spoznajom da njezina veza s Pablom ne ide u dobrome smjeru. Zbog toga je Sara ogorčena, mrzovoljna i sumnjičava pa se stalno svađa s Pablom, što ih još više udaljava. Međutim, ona se bori protiv tog udaljavanja i učinit će sve kako ga ne bi izgubila, čak i ako to znači da mora probuditi svoju mračnu, perverznu i manipulativnu stranu.

Jesús Reverte

Carlos Álvarez-Novoa

Jesús Reverte

Carlos-Álvarez-Novoa-ttt

Don Jesús proveo je život među lozom i vinogradima. U mladim su danima Vicente i on bili veliki prijatelji, ali njihovo se prijateljstvo prekinulo prije dvadeset godina iz samo njima poznatih razloga. Jesúsu su obitelj i vinarija uvijek bili na prvome mjestu i vodio je posao na drukčiji način od Cortázara. Oduvijek je bio protiv makinacija i odabrao je voditi kompaniju do svoje smrti. Međutim, neočekivano pogiba u sumnjivoj prometnoj nesreći u koju su umiješani i Cortázari.

Doña Sofía Reverte

Ángela Molina

Doña Sofía Reverte

Ángela-Molina-ttt

Sofía je savršen primjer požrtvovne supruge. Od mladih je dana s don Jesúsom i naučila kako biti privržena supruga te je odgajala djecu i vrijedno radila da pokrene obiteljsku vinariju. Puna je razumijevanja, brižna, a u isto vrijeme čvrsta i nepokolebljiva. Njezina je odgovornost održati obitelj na okupu i rješavati sukobe uzrokovane vatrenim temperamentima supruga i djece, posebno Lucíje. Sofíji je obitelj najvažnija i ne želi dopustiti trzavice unutar obitelji ako ih ikako može spriječiti, unatoč svim problemima koji izviru. Jako pati dok je Lucía u zatvoru, ali pokušava zadržati svoju osobnost i ostati brižna i puna razumijevanja kao i inače, iako se sada mora nositi s boli koju joj donosi nepravedno zatvaranje kćeri. Obiteljska financijska situacija pogoršava se zbog Raúlovih djela pa će Sofía dati primjer svojom snagom. Ona je jedina koja donosi ispravne odluke kako bi održala svoju obitelj. Kad se netko iz njezine prošlosti vrati u njezin život, otkrit će da mnogo toga nije u skladu s očekivanjima.

Lucía Reverte

Paula Echevarría

Lucía Reverte

Paula-Echevarría-ttt

Lucía, koja je oduvijek bila marljiva radnica snažnoga karaktera, napustila je La Siestu i otišla u SAD raditi kao novinarka. Njezin je odlazak bio prekretnica u odnosu s ocem koji nije razumio zašto ona ne želi ostati i brinuti se o obiteljskoj vinariji. Nakon mnogo truda Lucíji će napokon biti ponuđen posao života u jednim od najvećih njujorških novina, ali njezini se planovi iznenada mijenjaju i prisiljena je vratiti se u La Siestu i suočiti se s duhovima prošlosti. Njezin se život u potpunosti mijenja i ona odlučuje preuzeti upravljanje vinarijom. Lucíjina ljepota i osobnost ne prolaze neopaženo, a u njezin život stalno ulaze i Miguel i Raúl s dobrim, ali i lošim posljedicama. Raúl je izdaje neposredno prije vjenčanja i ona završava u zatvoru. On bježi, a Lucía je optužena za radnje koje je on počinio dok je upravljao vinarijom Reverte. Ona sada mora dokazati svoju nevinost dok obiteljski posao prolazi najveću financijsku krizu u svojoj povijesti. Lucía se ne može sama suočiti sa svim tim problemima, pogotovo kada igrom sudbine dobije vijest koja bi joj mogla zauvijek promijeniti budućnost.

Daniel Reverte

Ricard Sales

Daniel Reverte

Ricard-Sales-ttt

Ishitren, nezreo i često neodgovoran, Daniel se mora dokazati obitelji kako bi zadobio njihovo povjerenje nakon mnogih godina punih pogrešaka. On je tvrdoglav i buntovan i nikad nije odobravao odnos koji njegove majka i sestra imaju s Cortázarima koje smatra najgorim neprijateljima obitelji i uzrokom svih problema. Daniel se pokušava skrasiti, ali Cortázari i neuspjele ljubavne veze uvijek mu se ispriječe na putu. Daniel sad ima važnu odgovornost. Njegova je sestra Lucía u zatvoru, Raúl je bjegunac, a vinarija je u kritičnoj situaciji. Uza sve to, osjeća se krivim za nesreću u kojoj je smrtno stradala Lorena, a krivnja se pogoršava kad upozna Loreninu sestru Anu. Taj ga susret prisiljava da pokuša prebroditi osjećaj krivnje s kojim se neće moći nositi dok se ne suoči sa svojom prošlošću.

Detektivka Ortega

Luisa Martín

Detektivka Ortega

Luisa-Martín-ttt

Detektivka Ortega izravna je i zabavna. Mnogo je godina radila u policijskoj postaji u La Siesti. Detektivka Ortega iza paravana naivnosti skriva neočekivane sposobnosti. Rad u gradiću u kojem se nikad ništa ne događa bio bi mačji kašalj da nema Cortázara. Njezini joj instinkti govore da oni skrivaju mnogo više od onoga što je već o njima otkrila. Nije računala na Lucíjino uhićenje i ono ju je iznenadilo. Neobični događaji okružuju smrt Mónice Robledano i detektivka neće odustati dok ne otkrije cijelu istinu. Uz to je Miguel Cortázar moli da mu pomogne istražiti obiteljsku prošlost koja ga progoni.