Život vrijedan življenja - Sapunice | Sapunice

Život vrijedan življenja

( Bom Sucesso )

zivot-vrijedan-zivljenja

ZEMLJA PROIZVODNJE: Brazil

GODINA PROIZVODNJE: 2019

PRODUKCIJA: Rede Globo

BROJ EPIZODA: 120

REDATELJ: Luiz Henrique Rios

AUTOR: Rosane Svartman i Paulo Halm

https://gshow.globo.com/novelas/bom-sucesso/

Sadržaj serije

U ovoj modernoj bajci koja nam pokazuje kako je život divan, krojačica Paloma, majka troje djece, misli da joj je preostalo još samo nekoliko mjeseci života nakon što su zabunom zamijenjeni njezini nalazi s nalazima pacijenta koji je u terminalnoj fazi bolesti. Nakon što se raspetlja zabuna, ona odluči potražiti Alberta, imućnog poduzetnika koji je zapravo taj bolesnik u terminalnoj fazi. Veže ih ljubav prema književnosti, te se među njima rodi lijepo prijateljstvo koje njihovim životima da novi smisao. Paloma ima dvije ljubavi. Staru ljubav s Ramonom i onu s Marcosom, Albertovim sinom, s kojim se upustila u vezu dok je mislila da će uskoro umrijeti.

Život može i treba biti više od borbe sa svakodnevicom prepunom problema. Koliko puta na dan odbijete mogućnost da budete protagonist u vlastitu životu, te potiskujete snove koji žive u vama? Uzimanje uzda života u svoje ruke, postizanje malih i velikih uspjeha u životu, te svakodnevne doze smijeha, radosti i oduševljenja ne smiju biti iznimka, nego pravilo. Upravo je to glavna misao nove brazilske telenovele Život vrijedan življenja.

Komentari

Glumci

Paloma da Silva

Grazi Massafera

Paloma da Silva

grazi-massafera

Borac, stabilna žena, ali i sanjalica. Unatoč teškoj svakodnevici, uvijek je spremna pomoći drugima. Ljubiteljica je knjiga, a djeci je nadjenula imena iz velikih književnih klasika: Alice, Gabriela i Peter. Nakon što je ostala trudna s Ramonom i rodila prvu kćer, morala je napustiti studij književnosti, te početi raditi kao krojačica. Ima još dvoje djece iz druge veze. Rano je ostala udovica, ali nikad nije zaboravila svoju mladenačku ljubav Ramona. Živi u predgrađu Rija, u Bom Sucessu. Nakon što je zabunom dobila tuđi nalaz prema kojemu joj ostaje tek šest mjeseci života, život joj se preokrenuo. Upoznat će Alberta s kojim će ostvariti veliko prijateljstvo, ali i Marcosa zbog kojega će joj srce biti podijeljeno između njega i Ramona.

Alice da Silva

Bruna Inocencio

Alice da Silva

bruna-inocencio

Majka Paloma rodila ju je u vezi s Ramonom. Starija je sestra Gabriele i Petera. Stidljiva je djevojka koja većinu vremena provodi u knjižnici. Poput majke sanja o tome da završi studij. Odgajala ju je samo majka dok je Ramon otišao raditi u SAD. Zbog toga gaji veliku odbojnost prema ocu. Zaljubila se u Luana (Igor Fernandez), popularnog momka u školi sambe.

Gabriela da Silva

Giovanna Coimbra

Gabriela da Silva

giovanna-coimbra

Majka joj je Paloma, a otac Palomin preminuli muž. Polusestra joj je Alice, a Peter brat. Sportašica je, dosta vremena provodi igrajući košarku. Ima snažnu osobnost. Zbog prgave naravi uvijek je prate svađe i prepirke. Za razliku od polusestre, divi se očuhu Ramonu zbog njegove ljubavi prema košarci. Nagovorila ga je da ju primi na treninge muške košarkaške momčadi Ipe Roxo. Ondje se svidi Patricku (Caio Cabral) i Vicenteu (Gabriel Contente).

Peter da Silva

João Bravo

Peter da Silva

joao-bravo

Palomin sin s pokojnim mužem. Mlađi Alicein polubrat i Gabrielin brat. Sanja da postane influencer. Snima videe, a kućne obveze gura u drugi plan. Zbog lošeg uspjeha u školi Paloma ga mora dobro nadzirati.

Ramon Madeira

David Junior

Ramon Madeira

david-junior

Odlučan je i uporan. Zaljubljen je u Palomu, svoju veliku mladenačku ljubav s kojom je dobio Alice. Sportaš je, sanjao je da postane košarkaš. Nakon rođenja kćeri dobio je stipendiju u SAD-u i ponudu da bude profesionalni košarkaš. Završio je kineziološki fakultet, te je zbog ozljede ostao udaljen od igrališta. Počeo je raditi u garderobi kluba Chicaco Bulls. Više od 15 godina radio je u inozemstvu dok nije saznao da su Palomi dani odbrojeni. Odlučio je sve napustiti i vratiti se u Brazil. Ondje pokušava osvojiti njezino srce i povjerenje, kao i povjerenje svoje kćeri. Trenira mušku momčad kluba Ipe Roxo.

Antônio

Anderson Muller

Antônio

anderson-muller

Stariji Palomin brat, Luluin suprug. Nema posla već nekoliko godina. Dobričina, ali zadužio se bez ženina znanja. Pomaže joj u kiosku s hranom.

Lulu

Carla Cristina Cardoso

Lulu

carla-cristina-cardoso

Udana je za Antônija. Palomina je šurjakinja i bliska prijateljica. Otvorena je osoba, ali razočarana. Ima kiosk s hranom i pićem i neprestano kritizira muža jer je nezaposlen i jer ne traži posao. Uvijek je spremna pomoći Palomi u životnim nedaćama i s nećacima.

Alberto Prado Monteiro

Antônio Fagundes

Alberto Prado Monteiro

antonio-fagundes

Glava obitelji. Praktičan, autoritaran i mrzovoljan. Ima dvoje djece: Nanu i Marcosa. Hladan je i zahtjevan. Ljubav i toplinu pokazuje samo prema unuci Sofiji kojoj rado priča priče i čita joj knjige iz svoje bogate knjižnice. Vlasnik je izdavačke kuće Prado Monteiro koja se fokusirala na sveučilišne knjige i luksuzna izdanja klasika, ali tvrtka je na rubu stečaja. Upoznaje Palomu nakon što su im nalazi zamijenjeni. Njihovo prijateljstvo će iznjedriti nezaboravne trenutke u njegovim posljednjim danima života.

Marcos Prado Monteiro

Rômulo Estrela

Marcos Prado Monteiro

romulo-estrela

Neovisan bonvivan, Albertov sin i Nanin brat. I Marcos je ljubitelj knjiga poput oca, ali zbog sukoba s ocem u izdavačkoj kući napustio je sve i otišao u svijet pustolovina, ljubavi i boemštine. Otvorio je bar u Búziosu koji se zove Bar Petra Pana i živi slobodno i bez pretjeranih želja. U gradu upoznaje Palomu s kojom doživi strastven i nezaboravan susret. Zbog pogoršanja očeva stanja, vraća se u Rio de Janeiro kako bi mu pomogao oporaviti izdavačku kuću. Tada ponovno susreće Palomu.

Mariana "Nana" Prado Monteiro

Fabiula Nascimento

Mariana "Nana" Prado Monteiro

fabiula-nascimento

Radoholičarka i perfekcionistica, menadžerica izdavačke kuće Prado Monteiro. Albertova je kći, Marcosova sestra, Diogova supruga i Sofijina majka. Pokušava spasiti obiteljski posao. Žrtva je arogantnosti i okrutnosti oca koji ignorira njezine zamisli kako bi mogli spasiti tvrtku. Uopće ne sluti da je muž vara s pomoćnicom Gisele.

Diogo

Armando Babaioff

Diogo

armando-babaioff

Šarmantni odvjetnik. Ciničan, koristoljubiv i beskrupulozan. Iskoristio je Naninu slabost nakon što je izgubila majku, zbližio se s njom i oženio. Koristi se prezimenom obitelji Prado Monteiro kako bi stekao poslovni ugled u odvjetničkom uredu g. Machada. U vezi je sa supruginom pomoćnicom Gisele. S ljubavnicom kuje plan kako bi izdavačku kuću gurnuo u stečaj ili potaknuo njezinu prodaju, te tako dobio lijep komad obiteljskog vlasništva.

Gisele

Sheron Menezzes

Gisele

sheron-menezzes

Nanina pomoćnica je podla, ambiciozna i zavidna. U ljubavnoj je vezi s Diogom, a to im diže adrenalin jer se njih dvoje sastaju menadžerici takoreći pred nosom. Žele preuzeti imovinu Nanine obitelji. Zato Gisele uhodi i sabotira svoju šeficu. Gisele voli Dioga i nada se da će on jednoga dana napustiti suprugu.

Silvana Nolasco

Ingrid Guimaraes

Silvana Nolasco

ingrid-guimaraes

Poznata osoba s vojskom obožavatelja. Ekstravagantna je glumica koja žari i pali društvenim mrežama. Egocentrična i svadljiva. Ali u biti je osjećajna i nesigurna. U usputnoj je vezi s Marcosom (Romulo Estrela) u Búziosu. Predlaže mu da objavi njezinu biografiju. S obzirom na to da se voli hvastati, jedva čeka da iznese svoje najskrivenije tajne na stranicama knjige.

Esther

Patricia Costa

Esther

patricia-costa

Palomina prijateljica, plesačica sambe. Vodi krojački tim škole sambe u četvrti Bom Sucesso.